terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, July 31, 2013

KEPUTUSAN BITK.. dag dig dug!!

Assalamualaikum..




mak aih lamanya tak update blog. hagagagaga.. malas punya pasal. lagipun bulan puasa ni nak buat baik sikit, so takde nak gosip² sangat. saya khusyuk buat kerja je [ayat poyo]. kerja untuk hari ni dah siap. tak dapat nak buat banyak² sebab hari ni close account. sambung esok je lah buat kerja.. jadinya, saya curik masa jap update blog. kikiki..




cerita pasal kerja, kenapa certain people suka buat kerja last minit ye?? kenapa suka kumpul banyak² pastu baru nak bagi?? alahai. ingat uolls je ke yang nak raya?? kami pun nak raya jugak. (--") ade ke patut bagi banyak² time nak cuti raya ni. kalau bagi pagi semalam sempatlah saya lepaskan sikit. ni bagi petang memang tak sempatlah nak buat petang semalam. nak semak lagi satu hal. haih..




bukan nak mengeluh pasal kerja. kat saya memanglah nampak sikit. tapi kat orang atas yang nak peraku tu nanti jadi banyak.. sempat ke nak semak?? haiyaa.. please, considerlah sikit ye. nak duit cepat aje ek?? tapi bagi lambat². camne nak tolong??










....








jap, tadi tu luahan ke ape?? tetibe nak stress² pulak pe kejadahnye kan?? sepatutnya kenalah happy hari ni.. kan dah masyuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkk.. dapat bantuan kewangan hari raya tu. yiiihaaa.. Alhamdulillah.. tu satu, lagi satu saya dah...............................................................















































LULUS EXAM BITK!! 





yahuuuuuuuuuuuuuuuu.. macam tak percaya je dapat lulus exam sebab rasanya saya jawab gitu² n banyak jawapan yang tak yakin. hihihi.. :p tapi, Alhamdulillahlah lulus jugak.. maybe ini dinamakan rezeki.. amin.. :)


tak sia²lah saya study siang malam, bincang dengan Fiza n Akmam.. dorang pun lulus jugak.. kami berTIGA dah LULUS!! :) berkat doa cik abang jugak ni. hehehehe.. lagi satu, tak sia²lah SESAT masa nak pergi dan balik exam. kihkihkih.. lawak pulak bila ingat balik.





tak fahamlah jalan kat Putrajaya, nak carik tempat exam sampai sesat².. nasib baik memang gerak awal. kalau tak mesti lambat sampai. :p time balik exam tu jumpa Fiza n Akmam kat 1 tempat, sebab nak balik sama². dorang dapat 1 tempat exam, kat UPM Serdang. saya je yang kena campak kat Putrajaya.. pastu suruh Fiza drive depan. punyalah confident dia main drive je. pastu tetibe dia berhenti kat stesen minyak. rupanya dia kata tak tau jalan balik opis. (--") sabo jelah minah ni. :p saya pun bukan tau jalan. terpaksalah saya main redah je. dorang pun follow saya dari belakang. nasib baik sampai jugak kat opis. :p




....





Alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan.. bersyukur sangat². esok result interview N27 pulak. haaaaaaaa yang tu saya memang tak yakin akan dapat. malas nak berharap sebab saya tau memang takkan dapat pun jawatan tu. hew hew..





kejapnye Ramadhan nak habis. T_T





eh, tak tau nak buat ending ape. kbai.

Friday, July 19, 2013

update blog.. update blog..

Assalamualaikum..




tak sangka. ada jugak hamba Allah yang suruh update blog. har har har.. ingatkan takde yang baca. maksud saya, kat tempat kerja ni. rupanya ada. dan memang tak sangka sangat orang yang selama ni tak bertegur sapa yang suruh update. yes, it's you!! :p tapi saya tengah malas. penat. selalu balik kerja dapat tengok pc je. momentum nak update blog takde. (--")





Alhamdulillah, dah masuk................................... tak ingat dah berapa hari puasa ni. boleh?? saya puasa je tapi tak ingat berapa hari. harap² dapat puasa penuhlah macam tahun lepas. eh, tahun lepas saya memang puasa penuh tau. maybe hormon tengah tak stabil kot masa tu. baru lepas kawen kan. ngeeeee.. tahun ni tak tau hormon dah stabil ke belum. rasanya macam sama je. hak hak. :p period cycle memang tak teratur dari sebelum kawen lagi. (--")





hm.





..........





nak taip apa lagi ni?? tetibe otak jem. layan lagu nak tak??




tetibe teringat Akmam nyanyi lagu ni sambil tangan buat gaya macam Alice tu.




tata.

Thursday, July 11, 2013

anda buat, anda dapat

Assalamualaikum..




sekarang saya sedang menahan kelaparan. dah namanye pun puasa, memanglah tahan lapar, kan?? tapi laparnya lain macam sikitlah hari ni. ke sebab hujan?? tu yang lapar melampau-lampau. erghhh.. cepatlah balik. aduh, ingat pasal balik rasa menyampah pulak sebab semalam dekat 2 jam baru sampai rumah. kalau joget² kat tengah jalan tu boleh dapat duit tak agak²?? tak boleh ke kalau yang non-Muslim tu kan bagi ruang kat kami yang Muslim ni balik dulu. bukan selalu.. sebulan je.




tapi mesti ada jugak yang bantah kan?? sebab dorang pun duduk rumah jauh² jugak. tapi, saya pun jauh jugak. nak balik Klang dari Damansara ni haaa.. jauh wei.. pastu nak kena masak² lagi. semalam saya tak masak pun sebab buka kat luar. tu semalam. hari ni?? hmm..




okey, cukuplah luahan hati yang takde sape nak kesian tu. wuwuwu.. sedih.. semalam saya sampai dah pukul 7.15. kalau nak masak punnnnnnnnnnn, sempat masak air je kot?? haihhh..




sebenarnya saya nak cerita pasal benda lainlah.. korang ada join survey online tak?? kalau ada, meh bagitau saya. saya nak join jugak. hehehehe.. sekarang ni saya ada join yang  http://my.aipsurveys.com/bm/ punya je. best jugaklah jawab survey ni sebab dapat point pastu boleh redeem point. eh bukan dapat cash tau tapi dapat tukar dengan barang.. rasanya semua survey online camtu kot?? kot lah. saya pun tak tau. sebab saya cuma jawab survey yang ni je.. hikhik..




kalau rajin jawab, dapatlah banyak point. saya ni asyik terlupa je sampai dah expired dah. rugilah kalau tak jawab sebab tak dapat point. hehehehe.. sebelum ni saya pernah redeem topup. pastu aritu saya ada redeem voucher KFC. KFC?? alamak. lapar plak. T_T


voucher atas ni dah selamat digunakan pun.. :p



sedapnya kepci. hahahahaha.. woi terliur ni. adoiii.. dugaan untuk diri sendiri. sengaja nak uji ketahanan diri dengan tepek gambar ayam goreng ni fuhhh.. :p




















mesti korang terliur kan?? har har har.. ssssssslllrrrrrrrpppppppppppppppp..






tata.




Wednesday, July 10, 2013

pindah opis #3 - opis baru

Assalamualaikum..




woooiii bosannya hari ni. meh update blog lagi. hehe.. aritu update cerita pasal pindah opis kan. ni nak sambung cerita pasal opis lagi, opis baru. tempat baru. mula² je bau kedai bila masuk opis ni. lama² hilang bau kedai tu. tak syok.. hahaha..

inilah work station saya. :)



:)

berhabuk meja. makcik cleaner cuma lap depan je. (--")
cermin mesti kena ada. :p

cop pun nak enterprem gak. :p

ni nak cerita pasal opis ke, pasal work station ni?? hahahaha saya pun tak paham. ahhh layankan je lah ye. rajin pulak saya nak amek gambar opis ni kan. tak kuasa mak!! hope bila dah kat opis baru ni, semangat untuk bekerja tu makin berkobar². insyaAllah.. :)




bersepahnyalah meja saya ni. sape rajin?? tolong kemaskan boleh?? har har har..  banyaknya warna pink kan?? tahun ni saya dah addict sangat² dengan pink. kihkihkih.. asal nampak pink rasa berbunga² je mata ngan hati ni haaaa.. kalau boleh nak beli semua yang warna pink. heeee..




okey, dah masuk waktu zohor. jom solat. :)


kursus Asas Pengurusan Kewangan IPN Sabak Bernam

Assalamualaikum..




salam Ramadhan.. Alhamdulillah jumpa dengan Ramadhan lagi. weehuu.. okey, nak buat entry paling boring ni. sape aje lah yang suka entry pasal kursus  ni kan. tengok tajuk entry pun kompem takde yang bukak. hahahahaha.. ape barang letak tajuk entry kursus Asas Pengurusan Kewangan IPN Sabak Bernam.. bosan.. bosan..




tajuk je bosan. tapi kursus takde bosan pun. best je. sebab kursus cuma 2 hari 1 malam je. kihkihkih.. takdelah kena duduk sana lame². takdelah kena tinggalkan cik abang lama². eh eh?? :p kalau letak gambar banyak² boleh tak ek?? malasnya nak taip. penat. jari pun nak puasa jugak ni. heeeee.. tengok gambar je lah ek?? :p

masjid IPN

sunset

motif?? pe menda ntah amek gambar dinding. (--")

dalam bilik

tak tau nak letak caption ape. :p

baru sampai.. kebas bontot drive jauh².. T_T

tunggu bilik bukak. hew hew..

hantu gigi
tak paham nape orang belakang buat muka camtu. mata ke mane tu??
 


 
malas dah nak letak caption. (--")

atas tu gambar cantik je. gambar IPN. tang bawah² semua gambar syok sendiri. har har har.. layankan je lah ye.. owner blog ni tengah malas nak menaip. tapi menaip jugak ni ha. kompius jap. :p





masa kat sana tu kan time rehat, tengah syok² makan tetibe fiza dapat call. pastu dia bagitau dia tak dapat tangguh. ohh lupa nak bagitau. sebenarnya fiza dapat bertukar pergi MOF Cyberjaya.. uwaaaaaaaaaaaaa.. dah lah tak puas enjoy, tup² dia dah kena pergi. so enjoy kat dalam IPN tu jela. tapi, tak acilah sebab ada part yang saya tak join.



akmam n fiza

tengokkkk tengokk tengokkkkkkkkkkkkk.. sampai hati kan dorang ni. tak ajak saya pergi karok. wuuwuwu.. nangis dalam hati. tapi saya tak kisah pun sebenarnya. sebab kalau nak ajak saya join pun nanti dorang bosan pulak. sebab time ni dorang kena tunggu saya. kakakakakakakaka.. sorry sayang sayang sebab buat korang tunggu lama. saya kena menjalankan rutin sebagai isteri sebelum keluar rumah. hehehe.. :p ni pun nasib baik ada tempat untuk ber"enjoy" kat Kuala Selangor tu. kalau tak, mesti dorang mati kutu kat situ. hew hew..




ape ni gambar bersepah-sepah. tak paham tetibe ada kat tempat karok pulak. hehe.. actually, masa nak pergi IPN tu, kami plan nak pergi sama² sebab akmam tak confident jalan pergi sana dan kebetulan saya pernah berkursus kat sana. so ada lah ingat sikit jalan nak pergi IPN tu.. :) so, saya mintak dorang tunggu kat Kuala Selangor je. sebab saya nak isi minyak kereta kat Kuala Selangor tu.. si fiza tu memang dah tidur kat rumah akmam. so dorang pergi sekali je lah. 1 kereta. saya kena drive sendiri sebab saya direct dari rumah. nasib baik sampai jugak kat sana. kalau tak, ntah kemane ntah perginye. kang tau² dah sampai Teluk Intan. :p





dah habis kursus tu kami terus gerak balik. memang kami tak makan tengahari pun even dah disediakan. sebab masa tu kat langit dah gelap. risau hujan je nanti tak dapat nak masukkan barang dalam kereta. kang kena tunggu hujan berhenti, makin lambat pulak nak balik. kat tengah jalan memang hujan kaw kaw lebatttt sampai tak nampak jalan. letih wei drive time hujan. dah lah trailer laju² semua. seram mak nok!! pastu plan singgah kat Cendol Bakar last dating ngan fiza. huk huk. sedih..





bakso

cendol
saya saje je letak gambar bakso ngan cendol ni. nak bagi korang terliur. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. sebenarnya diri sendiri yang terliur. lapaarr.. T_T




tata.