terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, October 6, 2013

tukar cermin belakang

Assalamualaikum..




sementara nak tunggu lives kat Candy Crush, meh update blog sat. dah alang² tengah online ni kan, sekali jalan je lah. Jumaat lepas saya terrrrrrrrrpaksa amek cuti sebab senggugut teruk sampai tak boleh bangun uols. ingatkan nak pergi klinik tapi...............emmm.. tak tau nak cakap ape kat doktor. bhahaha.. seganlah kiteeee.. nanti doktor taknak bagi mc pulak. takpelah. tolak dari cuti tahun jelah. memang tiap² bulan camni. pernah je mintak mc kat doktor. tapi kali ni............ emm.. entah. padahal cik abang memang cuti, boleh je mintak dia bawak pergi klinik tapi tu lah. malas kot. hikhik.





dah lah tengah senggugut. boleh pulak risau lagi pasal kereta. sape yang tak risau kalau cermin kereta retak wei. lainlah kereta sorong, memang takde cermin langsung. ingatkan nak mintak cik abang je pergi Perodua mintak tanyakan pasal cermin tu. tapi saya takuttttt duduk rumah sorang². so cik abang pun angkutlah saya sekali berbekalkan minyak angin yang dah siap sapu kat perut. kuikuikui..





mula² tu kami tanya dulu kat Perodua Bukit Raja, takut pulak takde stok. haaa memang takde pun. kalau nak, kena order. eee malas betul nak tunggu². kite nak cepat. yelah bila lagi nak pergi tukar sebab nanti masing² dah start busy. pastu CS kat Perodua tu bagitau suruh try kat Perodua Subang USJ. kalau ikutkan, boleh je just call tanya ada stock ke tak. tapi, kalau tak tanya depan mata rasa macam tak puas hati pulak. then kami pun terus lah gerak ke sana. naik motor tau. bukan kereta. sebab takut nanti kalau takde stok dah kena patah balik.





sampai² je terus tanya kat CS. fuh. lega sangat. nasib baik ada. lepas solat Jumaat kami terus datang sana balik angkut sekali kereta. risau wei nak drive. kang terburai kat situ jugak, habis.. nasib baik lapik seat memang leather. so kalau ada serpihan² kaca yang jatuh takde risau sangat sebab tak melekat kat seat.

bungkus je lah camni. :p

seram nak drive bila keadaan cermin jadi camtu. T_T
sementara nak tunggu dorang siap tukar n pasang, kami lepak tengok tv. nasib baik tempat duduk banyak. syiokkk.. rasa macam kat rumah sendiri pulak. HAHAHA.. mulalah tu nak berangan ada rumah besar. :p




bosan wei tunggu lama². dahlah masih rasa senggugut. duduk situ menahan sakit. nak muntah banyak kali tapi tahan je. nasib baik ada gula². alahai. dah macam ape je sampai muntah² ni. T_T




siap semua dekat pukul 5.30. time orang balik kerja. memang nice kan?? jem giler wei. waduh waduh.. sabar je lah. takpe, cik abang yang drive. saya jadi penumpang je. kikikiki.. semua tu habis dalam RM400 jugaklah. terbang duit. kepak kepak kepakkk [bunyik duit terbang]


upah lagi mahal dari harga barang. (--")

dah siap.. :)

orang tu tak bagi bukak tape sebab takut gam belum kering. dia kata dalam 1 hari boleh bukak. semalam cik abang bukak, hari ni dah pakai kereta pergi merayap. so maknanya dah melekat habislah tu. okey lepas ni kena pasang tinted pulak. duit lagi. T_T




tata.

3 comments:

Chenta Ummi said...

Dah lama tak masuk blog ni :) and dah lama tak berblogging!

azri mohammad zaibi said...

Kena ap tu ea..agak2 cermin depan plk brapa yer..

alin said...

Terkena batu dari orang yang mesin rumput.. Tak sure pulak kalau cermin depan berapa..