terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, June 29, 2010

touching kejap..

aku cuma MANUSIA BIASA 
yang selalu buat kesilapan..
aku cuma nak berkawan..
aku bukan nak bermusuh..
dan aku suka bergurau..

TAPI.......
kadang2 orang jelek dengan gurauan aku..
mereka tak dapat terima ape yang aku buat dan guraukan..
it's ok..
even aku kecik hati,tapi aku biarkan je..
aku malas nak amek pusing hal remeh..
kalau aku happy,marah,terasa or sedih,
aku akan post kat sini..
tapi cuma aku sorang je yang tau ape yang aku maksudkan..

aku memang seorang yang terlalu ikut perasaan..
emosional..
touching..
aku tau..
tak semua orang dapat puaskan hati aku..
aku pun tak dapat nak puaskan hati kamu semua..

andaikata kamu tak dapat terima gurauan aku..
aku minta maaf awal2..
anggap lah MUNGKIN itu adalah gurauan terakhir dari aku...

whatever pun..
aku gembira dapat mengenali kamu semua 
dan TERIMA KASIH kerana sudi menjadi KAWAN aku...

see you and i LOVE U ALL so much!! :)

***********************************************

aku tak sangka plak aku boleh buat ayat touching camni
kat fesbuk aku..
hohoho...
tapi itu lah hakikatnya..
memang susah nak puaskan hati semua orang kan..









ada je salah aku ni..
aku sendiri tak faham..
maybe aku tak kenal dia orang sangat kot..
tapi kan.....
kenapa mesti aku je yang kena jaga hati orang??
tapi orang tak nak jaga hati aku??
ape yang orang nak sebenarnya??

aku cuba nak support kawan2 aku..
tapi aku baru cakap mende yang sensitif cket,
dah nak marah ke...?
lelaki ni cepat terasa ke?
aku ni,
hari2 kene maki pun,
aku dah tak kisah la..
hati aku ni keras dah..

tapi kalau orang yang aku baru nak kenal..
tbe2 je nak marah aku,
aku memang terasa..
agak2 la weh..

dah la..
aku malas nak pk dia tu..
ingat bagus sangat kot..
dia sorang je kot yang bagus dalam dunia ni..
lantak kau lah labu..
pasni aku malas nak komen pape pasal kau..
aku jadi pemerhati je la..
hmm..

dah malam..
esok nak keje..
selamat malam..
bye..

Monday, June 28, 2010

alahaaaii...tag..tag..tag..

adek ku yang manis, fieqa.. 
terima kasih ye..
sebab......
kamu telah tag akak dengan jayanya..
huahuahua..

 okey2..
akak akan berusaha untuk menjawab tag kamu ni..
ermm..

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ?
...misz rossa's blog...
nak tau sebab ke weh??
adeehhh..
sebabnye..
dulu sebelum aku keje ngan gomen ni,
aku keje jadi manager KFC..
kalau kat KFC,staff2 panggil manager pompuan "miss"..
so aku tepek la nama miss tuh..
haa..rossa plak..
gelaran aku kat tempat keje ni..
dulu aku pnye nama blog lain..
pe jadah tah..
aku pun dah lupe..
kekekeke.
sangat cepat lupa la aku nih..
adakah ini tanda2......?
oh NO!!! 

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
idea cmne bleh jadi cmtu?
entah la..
tapi kan,ble sebut lama2..
macam sedap plak nama blog aku ni..
kahkahkahkah..
perasan..
lempang kang..

3. Apakah method dalam penulisan anda ?
ape yang aku rasa nak citer,aku citer la..
kebanyakannya aku story mende yang berkaitan ngan hidup aku..
blog aku kan..
tak de mende aku nak citer pasal orang lain..
kecuali kalau aku nak kutuk2 orang or sumpah seranah orang tu..
HARHARHARHAR.. 

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ?
rasa nak hapuskan??
kalau aku hapuskan,
buat penat aku je la aku menaip2 dulu..
aparaaa...

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ?
pernah kot..
adik2 aku kan suka menyebok..
hahahahaha..

6. Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ?
sape yang cakap blog aku buruk tu
aku bagi makan seliper..

7. Bilakah anda mempunyai blog ?
alamak..
bab nak ingat2 tarikh ni aku fel la..
terpaksa la tengok kat dashboard..
haa...da dapat..29.09.2009
mase tu aku suka gne tulisan warna2..
lama2 menyampah plak..
wat sakit mata je..

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ?
entah..tak ingat langsung la..huu..
kelalen..
lufa..ana sudah lufa..
ada faham...

9. Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ?
sekolah??aku masih sekolah ke??
ohhh...tidakkk...
tak de sape nak peduli pasal blog aku lah!!
hoho..

10. 10 orang seterusnya untuk di-tag .
lya

dah cukup 10..
tu kalau dorang tak jawab,tak tau la aku..
hohoho..

psst : wahai kau orang yang kene tag,better copy mende jadah ni dari SINI..hoho..
sori ye chuck..ai tumpang yu je..hehe..


Friday, June 25, 2010

takde motif!!

ape nak buat nih...

aku tak de keje..

aku nak maen game kat fesbuk la..

 aku nak berkebun jap

pastu...

nak bagi anak ikan aku makan..


kau orang jangan kacau aku..

aku tendang kang..

bye...


Thursday, June 24, 2010

contest mata menawan..

uwalaaa..
ape yang aku nak buat ni pun aku tak tahu la..
betul ke aku nak join kontes nih?
HAHAHAHA..
lawak je weh..
aku tak pernah nak join mane2 kontes..
tapi bile adekku yang chommel ni, -fieqa- mintak aku join..
rasa macam berminat la plak..
ngeehehehehe...
tenkiu adek..
jasamu di kenang..
hehe..
nanti akak bagi gula2 kapas nak??
huahuahuahua..

hissyhhh...
perlu ke aku join kontes ni weh?
mata aku bukan menawan pun..
adeehhh..
tapi hadiah dier best gak..
aku xkira!!
aku nak lense tu jugak!!
HARHARHAR...

kalau kau orang nak join..
join lah..
jangan segan2..jangan malu2..
tiru macam aku ni ha..
memang takde ke"malu"an..
oopppsss!!
hakhakhak...

okey..
proses seterusnya..
waachaaaa!!!

*********************************************************

syarat-syarat penyertaan :)


1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com
 
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
 
3. pastikan 1 gambar je taw..
 
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
 
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
 
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
 
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
 
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)

***********************************************************
 
gambar mane plak aku nak tepek ni weh??
adehhh...
aku letak gamba ni la..
ni je gambar yang paling terbaru..
huhu..
jangan tenung lama2..
nanti kau orang cair..
HAHAHAHAHA...

 
 
lantak la situ..
aku tak heran pun pe kau orang nak cakap..
mata aku besau ke..bulat ke..terjojol ke..
yang penting aku nak lense tu!!!
arrgghhh!!
lense!!lense!!
hahahaha..
gilak sekejap..
 
okey2..
aku malas nak bebel panjang2..
sape nak join,jom..
kalau tak paham ngan pe yang aku terangkan
tengok kat SINI
 huhu..
 
lastly,aku nak tag...sape ye??
haa..
 

Saturday, June 19, 2010

jom nyanyi..

lagu : adindaku
singer : lah ahmad

Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang ku tunggu

Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu

[korus]
Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana, kerna kamu

Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku

Nantikan dinda yang satu
Tak akan pernah ku jemu
Semakin hari semakin ku rindu

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Kamu selalu di hatiku
Semua yang kau mahu

[ulang korus]

Walau berjauhan
Suaramu mengakhiri penantian
Tabah mengharungi cinta
Semua dugaan Maha Esa

[ulang korus]

Thursday, June 10, 2010

memories.... :)

tadi aku belek2 fesbuk..
tengok2 frenlist aku..
rupa2nya ramai jugak kawan aku ye...
tapi dalam ramai2 tu...
ada jugak yang aku rindu kat dia orang..
ramai...
especially kawan2 masa study dulu..
huhuhu...
sedih!!
rindu sangat2 lah.....

tiba2 aku rasa macam xsuka pulak 
dengan diri aku sendiri 
masa kat UiTM segamat tuh..
nak tau kenapa??
sebab aku abaikan kawan2 aku
nak tau kenape aku cakap camtu??
sebab aku terikat dengan jawatan..
aku tak suka!!!
kenapa kau orang undi aku???
haaiisssyyhhh...
nak patah balik dah tak boleh dah..
dah terlambat...

aku rasa diri aku ni dibenci..
diri aku tak disukai..
aku bukan bangga la ada jawatan..
sebab aku dapat jadi ketua level..
sebab aku dapat jadi JPK kolej..
(Jawatankuasa Pengurusan Kolej untuk kolej zamrud - kolej kediaman la..)
aku xbangga oke..
kau orang yang pilih aku..
aku memang tak nak..
sebab aku garang je kau orang pilih aku..
sebab aku lantang bila marah je kau orang pilih aku..
kenapa..kenapa..kenapa???

aku bukan nak salahkan kau orang..
tapi........
aku yang xpuas enjoy..
huwaaaaa.....
hidup aku penuh dengan keskemaan..
i hate skema..
hukhuk..
tapi tolong cket eyh..
skema2 aku pun bukan skema giler sampai pakai spek besau tu..
hahahahaha...

aku ingat lagi..
mase aku jadi JPK kolej kan..
aku selalu ponteng meeting..
kahkahkahkah...
jahat kan?
aku memang jahat..
sebab aku lebih suka join kengkawan aku..
hehehe...

sebelum aku teruskan..
aku nak pesan..
jangan gelak bila kau orang tengok gamba kat bawah ni..
hahahahahahahaha...
kalau kau orang terer,carilah aku yang mana 1..
kuikuikui...

(Jawatankuasa Pengurusan Kolej, Kolej Zamrud Batch Julai 2007 - Julai 2008)

geng aku yang paling rapat ngan aku masa tu noly la..
1 sekolah,1 kelas dulu masa sekolah menengah..
tapi langsung xrapat..
tup2 sampai UiTM Segamat,
jadi besfren..
sampai orang cakap kitaorang ni kembar..
hahahahahahaha...
memang tak sangka la..
still keep in touch..
bulan lepas baru je kuar dengan dier..
hehehehe...



 (ni la noly..time graduation dulu..plan pakai baju warna sama beb..hahaha..)

oke2..
patah balik cerita pasal jadi ketua pe jadah semua tu k..
aku pernah cakap kat noly..
aku taknak jadi JPK..
aku dah malas..
tapi dia cakap..
"tu dah tanggungjawab kau..teruskan je lah..."
padahal dia bukan suka sangat kut aku jadi JPK kolej..
ye ke weh??
hahahaha...
aku pon main cakap je..
hehe..
uurrghhhh...
buat kerja kerana terpaksa..
huhuhu...
jahat aku kan?
xikhlas buat keje..
hahahahaha...
ape2 je la..

tapi ape2 pun..
aku dah habis study kat UiTM Segamat yang banyak lalat tu..
hahahaha...
rupa2nya dah 2 tahun kot aku tinggalkan UiTM Segamat..
aku tak rindu pun kat "tempat" tu..
sebab banyak giler kenangan PAHIT!!!!!!
huhu...
cuma aku ngan kengkawan aku je tau "cerita" tu..
especially noly..
dier tau segala2nye..
susah nak cari kawan macam dier..
hehehehe...

banyak nak cerita nih..
tapi tak tau nak cerita camne..
hahaha..
nanti aku cerita lah yeee...
aku tengah malas nak menaip nih..
sampai sini je la dulu ye?
ape2 pun..
selamat membaca..
huahuahuahua..
daaa..
mmmuuaahhh!!
haha..

Wednesday, June 9, 2010

bosan lagi..tapi syok..haha..

apa aku nak buat arini?
aku pun takde idea..
nak layan fesbuk pun aku dah bosan..
keje?keje dah siap kut..

hmm..
aku dok sorang2 je dalam opis ni..
sape je yang ada?
CC,EO,ngan bos aku (En. Ali)
eh lupa plak abg opis aku yang kat sebelah aku..
hahahahaha...
sorry abg fadli..
eleh,dia pun bukan ada kat tempat dia..
wat keje apa ntah dalam opis En. Ali..
huhuhu...

aku je yang rajin..
rajin mengadap PC..
pastu tekan2 keyboard..
ntah pe jadah yang aku tekan pun aku tak tahu..
hahahahaha...
suka hati aku lah nak main tekan2..
aku punya PC..
huahuahua...

adeehhh...
sakit perut plak..
oke weh..
stop sini dulu..
nak pegi bilik kecik jap..
(perlu ke nak bagitau???)
hahaha..
nanti aku sambung..
jumpe kat next entry k..
daa..

Monday, June 7, 2010

jiwang japssss.....hehe..


Makin Aku Cinta

Caramu Mencintaiku
Menjauhkan kecurangan
Seperti bintang
Yang setia pada bulan

Memegang kukuh janji
Menemani aku sampai mati
Terpasung hati
Tulusmu mendampingi diriku

( 1 )
Makin aku cinta
Cermin sikapmu yang mampu
Merendam rasa keakuanku
(Mengerti, memahami cinta)

Caramu memanjakan ku
Kau rujuki kesejukan pagi
Memasang hati
Tulus aku, memasrahkan diri

( ulang 1 2X )

Jangan pernah terbesit hati
Meragukan kesetiaan yang tercurah
Aku dan dirimu ditakdirkan satu
Langit jadi saksi

( ulang 1 2X )


Wednesday, June 2, 2010

kempen delete simbol Israel di PC anda!!!!


semalam aku blogwalking..
then pagi tadi aku dapat email pulak..
semua cerita pasal ni..

tanpa kita sedar selama ini terdapat lambang yahudi di
dalam komputer yang kita gunakan setiap hari...

jika anda memasang perisian Microsoft Office,
sila rujuk beberapa lokasi file dibawah dan DELETE! 

Lokasi : C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\ CAGCAT10
Nama Fail : J0285926.WMF
Gambarnya:


Israel SUCK!


Lokasi : C:\ProgramFiles\ Microsoft Office\CLIPART\ PUB60COR
Nama Fail : J0212299.wmf
Gambarnya:


Israel SUCK!


Lokasi : C:\ProgramFiles\ Microsoft Office\CLIPART\ PUB60COR
Nama Fail : J0216600.WMF
Gambarnya:


Israel SUCK!


Lokasi : C:\ProgramFiles\ Microsoft Office\CLIPART\ PUB60COR
Nama Fail : J0228823.WMF
Gambarnya:


Israel SUCK!


Berikut adalah gambar-gambarnya yang MESTI DIBUANG TERUS dari PC anda!

Yeah! Israel is SUCK!!!


kalau kau orang ada fesbuk,
mungkin kau orang mahu menggunakan imej ini 
sebagai profile kau orang juga?


Freedom Flotilla!
P/S :: kalau guna window 7
Lokasi : C:\ProgramFiles( x86)\Microsoft Office\CLIPART\ PUB60COR

 entry ini adalah hasil copy paste dari SINI
aku dah delete...
kau orang bila lagi???

i HATE israel LAKNATULLAH!!!!!!!!!!!


atas nilai2 kemanusiaan
dan demi mempertahankan agama ISLAM
aku sokong kempen yang dibuat oleh kau 
wahai farid ensem..
aku sokong 100%!!

kurang ajar betul israel..
pegi JAHANAM!!!!!!
hisyhhh...
aku geram betul lah ngan ape yang dia orang buat tu..
dia orang tu memang tak layak di gelar manusia..
tak layak duduk kat bumi ALLAH..
sanggup membunuh manusia yang tak berdosa..
bunuh kanak-kanak.....
bunuh wanita......
aku sedih........
kasihan mereka...
macamne kalau aku kat sane...
nak sembunyikan diri pun tak tahu kat mane..
nak lari,
tak sempat lari dah kene tembak agaknya..

rasa macam nak mengalir je air mata ni..
teringat kat mak...abah...kakak..abang..adik2..kawan2..
kat sini kita hidup senang..
dapat makan sedap2..
kita dapat tinggal dalam rumah yang selesa..
pakaian yang bersih..
entah dia orang yang kat Palestin tu dapat makan ke tak..
rumah??pakaian??
orang yang nak bantu pun kene serang..
sampai ke bantuan kat sana tu..
aku tak reti nak marah2..
tapi kali ni memang aku sangat MARAH!!!!
mintak2 lah diaorang tu kene bala!!!!

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM, 
Ya Allah sebagaimana Engkau pernah menghantar burung² ababil 
untuk menghancurkan tentera bergajah musrikin,
maka kami memohon padaMu Ya Allah,
turunknlah bantuan mu kali ini kpd org² Islam di palestin,
hancurkanlah rejim zionis. 
Amin Ya Robbal Alamin...

sama2 lah kita berdoa..
sesungguhnya hanya doa yang mampu kita kirimkan..
semoga mereka (rakyat Palestin) semakin tabah mengahadapinya..
AMIN.....

nota kecik :
 tiada ganjaran akan di berikan
Hanya kesungguhan dan keikhlasan anda 
mampu kami ucapkan dengan terima kasih!!!



~APA GUNANYA FOLLOWER BERJUTA
TAPI TAK BOLEH NAK TOLONG KEMPEN BLOGGER PICISAN INI???~