terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, November 28, 2012

[WORDLESS WEDNESDAY]

daging masak kicap masakan cik abang :)

#notakecik : alhamdulillah kenyang. korang dah lunch?? :)

Tuesday, November 27, 2012

rasa macam nak buang

Assalamualaikum.



okey, kali ni bukan entry pasal nak buang angin, buang air besar, buang air kecil, buang pape je lah. tapi ni cerita pasal lain tau!! buang blog?? ehhh tidak mungkin dong.




ekceli, entry ni telah terilham setelah saya melihat diri sendiri kat cermin. (--") tau tak tau tak tau tak baju saya banyak dah kecikkkkk!! eh, bukan baju yang kecik, tapi badan ni yang makin mengembang. banyak kain tak boleh nak pakai!! T_T




bayangkan, lepas kawen terus naik 5kilo. mula² naik 1kilo, dalam hati terus cakap "takpelah, baru naik 1kilo". terus tak timbang. sekali dah timbang amekauuuuu. omaigod!! serius langsung tak sedar dah naik 5kilo sampailah timbang aritu baru tau. patutlah rasa badan ni macam berat je rupanya lemak² sudah beranak. T_T




sebab tu lah rasa nak buang semua baju² yang kat rumah tu. benci benci benci!! kenapa baju makin kecik??!! eh bukan, kenapa badan makin mengembangggg??!! demmm.. 




gaji nanti nak kena beli baju baru banyak². kebetulan pulak baju saya semua dah buruk dan lapuk². cepatlah gaji. cepatlah gaji. cepatlah gaji. T_T




cepatlah BONUS. tetibe cerah balik mata ni. O_O





tata.




#notakecik : serius sekarang tengah pokai. nak nangissssssssssss!! :"(

Monday, November 26, 2012

pernah terjadi tak??


sebenarnye dah lame nak buat entry pasal ni tapi asyik tertunda je. sekarang baru nak post. so saya nak tanye, pernah ke terjadi kat korang??




pelik ngan orang camni kan?? emm contohnya macam dia ada ajak kite pergi situ sana sini sama² dan ramai². tapi bila sampai masanya, kita tunggu dia pastu dia nak pergi tempat lain dulu. okey, takpelah kalau nak pergi tempat lain dulu. saya taknak. so saya pergi tempat lain. (--") 




dia yang beriya ajak kite pegi jenjalan pastu tup² dia pergi tempat lain. pastu bila dia dah sampai tempat tu baru nak ajak² kite pergi tempat yang dia singgah, dan masa tu kite dah kat tempat yang jauh dari dia. apakah itteewww??




takkan nak terus pergi tempat dia kan, sebab kite pun tengah shopping² mase tu. lagipun takde transport sendiri. ape ingat abah kite tauke teksi?? (--")




pastu tetibe dia berubah jadi senyap. pastu tuduh kite pulaukan dia. ape masalah orang camni ye?? sapa yang bermasalah sekarang?? tau tak ape perasaan saya waktu tu?? sangat² sedih bila dituduh sebegitu. oh mennnnnnnnnnn..




terpaksalah tabahkan hati. terpaksa okey!! ape yang dia tau?? dia cuma nak menang je. takpe, ambiklah menang tu. pastu boleh pulak perasan dan kata saya ni ada kata bukan² pasal dia. aduhai. baik saya fikir pasal kawen je sebab mase tu tengah buat persiapan kawen.




malam tadi baru luahkan semua kat cik abang. tanya pendapat dia. dia kata, orang tu seorang yang sangat PELIK. kenapa ntah malam tadi baru nak story kat cik abang. maybe sebab dah lama sangat pendam. dan saya rasa puas. 




buat 'dia', saya tau awak baca blog ni. kalau tak baca pun takpe. bagus jugak tak baca sebab takdelah sakit hati. saya tau hati awak tak tenang dan hati awak tak bersih sebab awak pernah mengaku. 'kami' okey okey ajeeee.. eh eh #terasa ke?? sorryyyyyy.. :p




tata.




:)



#notakecik : kat tempat kerja ingat rumah, kat rumah ingat rumah. camne tu?? (--")


Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday


Friday, November 16, 2012

macam tak jadi je

Assalamualaikum..




hai guyss!! yeahh.. update entry untuk ke sekian kalinya.. macam dah lame pulak tak update blog. mane taknye, berokbeng kat rumah tak bayo.. HAHAHA.. kalau tak, laju je update. *poyo*




sebelum ni kan saya ada apply nak tukar tempat kerja sebab saya fikir jauh Klang - Damansara.. dengan jalan jammednye lagi tu ha.. tapi lama² macam malas pulak nak tukar. kalau dapat tu memang rezeki lah kan, kalau tak dapat, duduk je lah kat INTAN ni. best jugak ape.. dan memang tak sabar untuk tahun depan!! yessss.. tahun depan lagi seronok kot?? kihkih..




kalau ikut kos belanja, memang banyak guna duit. tol, minyak, servis kereta, makan, etc. tu pun nasib baik kereta takde kena bayar bulan². kalau ade, semput den. motor pun dah habis bayar. fuhhh.. eh, tapi still kena guna duit jugak tau.




beruntung sangat duduk dekat Klang dan kerja kat Damansara yang sipi² je kat Selangor. hew hew.. tak payahlah nak bangun kul 5 pagi sebab nak elak jammed. ni bangun paling lewat pun 6.30 pagi sebab dah duduk rumah sendiri, so lagilah senang sebab tak payah nak rebut² bilik mandi.





eh eh macam dah lame je tak buat entry pasal diri sendiri. HAHAHA.. takpe.. takpe.. tau dahhhhh.. mesti meluatnyeee..  :p




okey, ini adalah entry paling buang masa. dah, jangan baca lagi. saya pun malas nak taip lagi. tata. :)




#notakecik : Ya ALLAH, Please save GAZA.. :'(

Monday, November 12, 2012

ecah's wedding

Assalamualaikum..




10.11.12 memang tarikh keramat betul ni sebab raaammaaaaiii sangat yang kawen mase tu. dan ramai jugak yang kawen 11.11.12.. haish dekat² je tu kan, nikah 10.11.12.. sanding 11.11.12.. tapi, tarikh nikah tu yang penting.. :)





kat tarikh tu pun ada sorang kawan mase kat UiTM Segamat kawen jugak.. eh, dia pun blogger jugaklah.. ni blog dia ----> http://aishahazamywedding.blogspot.com/ . pandai dia pilih tarikh. saya pun tak terpikir nak pilih tarikh best². hihihi.. sempat jugak tengok dia nikah. dan terserlah kenevesan dia. hahaha.. dia tak perasan, tapi saya nampak!! eh eh agak² dia baca tak entry ni ek?? kikiki..





kat bawah ni ade sikit gambar mase dia nikah ngan berinai.





ni je gambarnye. hahaha..memang sikit betul ni. :p kalau ikut plan memang nak pergi mase dia bersanding tapi keadaan tidak mengizinkan.. kawan² lain pun ada yang tak pergi atas sebab² yang tak dapat dielakkan.. :'(





tapi nak jugak tepek gambar mase dia sanding. jap..



 


em em jap ekkkkk..






 emm.. nah.

gambar ambik kat fb ecah. maaf kepada empunya gambar sebab ambik gambar ni.. sharing is caring.. :)


eh eh macam kenal je gambar ni kan??
gambar mase sanding tu amek kat facebook ecah.. sorry kepada tuan punya gambar sebab amek gambar tu pastu letak kat blog. hehehehe.. 




pastu gambar yang atas ni macam kenal je kan?? ngaaahahahahahaha.. mira.. ohhh mira.. aku amek gambar ko ngan ecah.. jangan mareeee.. [klik SINI]





papepun, saya doakan semua kawan² saya bahagia selalu hingga ke syurga.. semoga berkekalan hingga ke anak cucu.. amin.. :)




tata.




#notakecik : kerja cuti kerja cuti kerja cuti cuti :)

Friday, November 9, 2012

[GAMBAR] team DVS for KIK KEBANGSAAN @Langkawi

Assalamualaikum..


kalau ikutkan entry yang LEPAS, saya kena pergi oustation [lahhh sangatttt!!] eh, keluar dari tempat kerja kira outstation jugaklah kan?? nak jugak outstation. :p




tiba² rasa pelik pulak taip guna keyboard baru. kat tempat kerja dah tukar pc baru. weee.. eh eh melencong plak. 





okey sambung. em saya kena pergi Langkawi sebab kena buat persembahan koir. ececece.. bajet artis pulak dah. gerak dari rumah lepas zuhur. pastu pergi makan tengahari kat luar je sebab tak sempat nak masak. heee.. nasib baik cik abang tak kisah.. :p





pastu gerak dari INTAN pukul 5 petang. mula² gerak pukul 3 KATANYEEEEE.. tapi delay jadi pukul 5 pulak sebab urusetia tak siap barang lagi.. err.. whateverlah. pastu sampai kedah. [tetibe dah sampai kedah. HAHAHA.. malas nak cerita panjang²] kat kedah tu tidur kat INTURA dulu. esoknya baru gerak pergi Langkawi.






pergi Langkawi naik feri jeeee.. ape ingat semua orang kerja kerajaan naik flight?? dalam mimpi jelah ye gamaknye. pastu tetibe saya dah malas nak taip panjang² sebab lepas ni nak tepek gambar banyak². tau dah korang bukan baca entry ni. terus skip and then tengok gambar je kan?? [angkat² kening]





okey okey takmo taip lagi.. jom tengok gambar jom.. :)






practice make perfect.. :)








candid orang yang suka amek gambar sendiri..kihkihkih.. :p









makan ramai².. part ni paling seronok sangat²!! :)

shoppingggg!!

balikkkkkkkkkk!!


bye bye feri.. :p

ni lah hasil dari Langkawi.. :p


tata!! :)




#notakecik : tak sabar nak tunggu minggu depan.. yeehaaaa.. HAHAHAHAHA.. :p

Pria Band-Kasih Jangan Kau Pergi

pagi² masuk opis bukak internet search lagu ni. sebab dari aritu dengar lagu ni kat Suria.fm dengan cik abang.. dia pun suka dengar lagu ni sebab BEST!! 





dah jumpa terus download. hikhik. korang dah dengar?? kalau belum, jom dengar.. :)





#notakecik : pagi ni ada perhimpunan.. :)

Friday, November 2, 2012

outstation - koir KIK Kebangsaan 2012


saya kena pergi out station dan ini amat amat amat amat tidak digemari sangat sangat sangat. oh maaaannnnnnnn.. T_T




#notakecik : hujan di luar.