terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan.. ^_^

Ramadhan yang dirindui..kini kembali..yeeeehaaaaa..BEST!!BEST!!

aku memang tak sabar nak tunggu Syaitan kena gari..haishhh..tak habis² nak menghasut je kejenye.. syuhh..syuuhh..


ape yang aku harapkan untuk Ramadhan kali ni, akan menjadikan aku seorang yang sabar, dan harap akan menjadi Ramadhan yang bermakna dalam hidup aku..




















lagi satu,kompem la aku nak kurus..kihkihkih..kau orang jangan nak hasut aku makan banyak² pulak nanti..





SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL_MUBARAK..

SEMOGA RAMADHAN KALI INI AKAN LEBIH BERMAKNA DARI RAMADHAN YANG LEPAS²..

^_^

#notakecik : bosanla pulak..nak pegi jalan²,tapi abang aku pinjam kete.. T_T



Thursday, July 28, 2011

hari ini penentuannye..Malaysia vs Singapore!!

hari ini!!28 Julai 2011..

bersamaan hari Khamis..

penentuan bagi Malaysia vs Singapore!!

bagi perlawanan kelayakan  Piala Dunia 2014!!

MALAYSIA!! MALAYSIA!! MALAYSIA!!

semoga ada keajaiban berlaku untuk pasukan HARIMAU MALAYA!!



jom ramai² penuhkan stadium Bukit Jalil,yang kat rumah,sokong dari rumah pun boleh kannnnn??

GO MALAYSIA!!

GO HARIMAU MALAYA!! 

^_^

#notakecik : tetibe jadi eksaited sangat!!sampai sanggup mintak cutiiiii!!!!hahahahahaha.semangat ni la yang kita mauuuuu...kihkihkih..

Wednesday, July 27, 2011

nak tiket bola..nak tiket bola.. T_T

hueee dasyat betul aku ni..entah hantu bola mane entah yang merasuk aku jadi fanatik kat bola..maybe sejak ade ASTRO kat rumah kot..hahahaha..

malam tadi aku mimpi pasal tiket bola dah habis!!!uwalaaa..boleh sampai mimpi tuuuuuu...dasat takkkkkkkkkk??tapi memang betul² dah habis kannn??aku dengar kabo dah habissss..betul ke weiii??

seb bek la dalam dunia nyata ni aku sempat mintak tolong kat kawan aku..dia sendiri yang offer nak belikan sebenarnye..aku je gedik² jual mahal nak beli sendiri..kahkahkah..tapi,last² mintak pertolongan dia jugak..lantak lah..kene gelak pun kene la..asalkan aku dapat tikettt!!

ehh..kau orang ade baca berita tak??pasal player Singapore tu..blagak betul kan??tak kisah la berita mana² pun,semua nak blagak..ishhh..ambooooiiii...jangan over eksaited sangat tau..kite tunggu je la esok!!

pape pun,just doakan yang terbaik untuk Harimau Malaya!!

okey,tata..

#notakecik : aku dah kene perli dahhhhh...cik abang aku pelik tengok aku yang tiba² semangat nak tengok bola..hahaha whateveeerrrr...bai!!

dapat TIKET free!! ^_^

tadi masa balik keje punya lah eksaited nak pergi beli tiket Malaysia vs Singapore..sekali bila sampai je,penjual tiket tu kate,"esok pagi pukul 10,datang beli.."

pehhh..sentap mak nokkk...sentapppp!!memang rasa macam nak nangis guling² je kat stadium MBPJ tu tadi..uwaaaa.. T_T

cik abang aku pun dah lain je muka tadi..wuwuwu aku pulak yang serba salah..takpe cik abang,nanti kite kasi settle ekkkk...

jam tu jugak aku call member aku..si buncittt!!kihkihkih..okey,cerita selanjutnye,nanti² ekkkk..

sekarang ni nak cite pasal tiket free!!

woahhh..maybe memang rezeki aku la kottt..petang tadi sebelum balik keje,ade akak tempat keje aku bagi tiket wayang free..sebab dia taknak pergi..

aku ingatkan dia gurau² je beb!!sekali betul daaaaa...banyak kali kot aku belek² tiket wayang tu..kahkahkah..bikin malu sajaaaa...

dia kate,ade pegawai bagi kat dia,tapi dia taknak,tu yang bagi aku..ngaaahahahaha..orang tua² kate,rezeki jangan ditolakkkk...

okey,CREDIT CARD tu memang bukti yang tiket ni,aku dapat FREE!!

untung la khennn..dapat tengok cite HARRY POTTER..tapi kita orang masuk lambat sikit tadi..so,tak dapat nak tengok dari awal..dah la orang amek tempat kita orang!!grr..tapi nasib baik banyak seat kosong..so,belasah je la duduk mane² pun..kihkihkih..

TERIMA KASIH sangat² kat akak tuuuu..len kali,bagi la lagi..hahahaha.. #demand!

lepas tengok wayang,terus rasa lega..sebab dapat release tension pasal tiket bola habissss..

sebelum balik,lepak² kedai mamak,melantak nasi goreng kerabu+telur mata+teh ais..pehhh!!puassssssss..pastu,mata jadi berat!! ~_~"

bila dah sampai rumah,mata taknak pejam pulak!!

okey,sekarang baru rasa ngantuk..dah!!tata..


#notakecik : mood malas nak datang keje esok la pulokkkkk.. ~_~"

Tuesday, July 26, 2011

bersangka baik.. ^_^

apa sebab kita putus asa??padahal matahari masih tetap terbit di timur!!

mengapa kita mengeluh,mengapa mata hati kita lemah??padahal bumi masih mengeluarkan tanaman!!

hidupkan cita² dan jangan putus asa!!

baikkan sangka,besarkan cita²,gembirakan hati,hadapi alam,itulah kelaziman laki² di medan perjuangan.

alam ini diserahkan ke tangan kita,asalkan jangan kita hasad,dengki,haloba,tamak,khianat dan berdendam.

kalau bukan persangkaan yang baik,dan bukan pula manusia menyerah kepada aturan yang direntangkan itu,rosaklah bumi dan binasalah peraturan hidup.

baik sangka kepada manusia,kepada tuhan,menghilangkan kesumat.

kerana baik sangka,kita beroleh tenteram dalm hidup,dan hilangkan zalim manusia.

dia kekal,kerana baik sangka,banyak yang selesai dan tidak ada rancangan yang terbengkalai!!

hidup pun damai,orang yang sengsara tertolong,terpujuk tangis orang yang kecewa,terbimbing tangan orang yang jatuh.

itulah sifat yang menjadi kepala daripada segala sifat baik dalam diri Bani Adam.

maka barangsiapa yang hendak sederhana tawakkallah kepada Tuhan,hidupkan cita² dalam diri dan baikkan sangka kepada sesama manusia.

(Hal 167)

(Hamka, H. Abd Malik K.A 1999, Falsafah Hidup, Singapura, Pustaka Nasional Pte. Ltd.)


***********


fikir²kan dan selamat bersangka baik.. ^_^


#notakecik : dah habis waktu rehat baru terasa lapaaaaaaarrrrrrrrrrrr.. T_T
 

Sunday, July 24, 2011

buat eksperimen taik.. ~_~"

aku tertinggal something..dah baca ke entry yang SEBELUM ni??

aku ada buat status kat facebook aku semalam..nak tau ape kawan aku komen??



hahaha serius lawak wei..pe la kawan aku nih..daripada sakit hati terus ilang sakit hati aku sebab dia komen camtu..hahahahaha..

okey,tu je nak cite..tata..

#notakecik : aku belum beli baju raya.. T_T


Sunday, July 17, 2011

kursus INDUKSI KHUSUS at MELAKA!!

aritu aku kate nak bawak diri kan??sebenarnye aku bukan la bawak diri pegi mane pun..MELAKA jeeeeeee..keh keh keh..tak kuaseeee mak nak pegi jauh²..

aku pergi bawak diri menunaikan kewajipan sebagai penjawat awam untuk berkursus!!hahahaha hamek kau ayat skema..

kali ni aku kursus INDUKSI KHUSUS..yeahhh!!pasni dah boleh sah jawatan!!hahahaha..dah dua tahun keje baru nak sah jawatan..sedih btol la.. T_T

takpe la..sebab lepas ni aku dah boleh hembus² nafas lega..tak payah la nak pikir² pasal sah jawatan lagi..yahuuuuuuuuu..

nah tengok gambar!!

posing wei..posing...
ni pura² busy je ni..ntah ape mende la yang dia orang buat tu..
from INTAN BUKIT KIARA..
ni gaya ape pulak ni?? ~_~"




kapal ni aku snap dari dalam bas!hahahaha..
pastu aku snap muka sendiri yang tak berapa nak cun ni..kakakaka..
hahahaha serius lawak mase ni..diaorang posing lame nak tunggu aku snap..tapi aku main²..
tengokla mendung tu..lepas aku snap,terus hujan..nasib baik sempat berteduh..
haihh posing dekat tiang pun jadi la.. ^_^
datang kedai bukan nak beli barang..tapi nak posing²..hakhakhak..
ni la orang yang meriuhkan keadaan mase tu..hahaha semua same je..cuma aku je baik..

turn aku amek gamba sorang² je..hahaha..

pegang je yang aku mampu buat..kihkihkih..

mase kursus tu banyak amek gamba pakai handphone..mustahil lah kalau takde snap² gamba mase penceramah bagi ceramah..hahaha..

aku suke amek gamba orang tido..sape tido memang kena ngan aku..ehh bukan gamba orang tido je aku amek..macam² la..sampai dia orang cakap aku ni paparazzi..keh keh keh..

mase balik,kitaorang singgah bandar Melaka jap..saje nak buang angin² kebosanan..tapi tak syok la jalan² mase tu sebab HUJANNNNNN... T_T

tu yang jalan kejap je..cari barang untuk family aku ngan tunang aku,lepas tu dah..terus balik..

banyak betul persinggahan sebab bas INTAN tu dah uzur..tak boleh bawak laju² or jalan terus menerus..ditambah pulak ada lori accident..

ingatkan sampai dalam kul 7-8..sekali sampai kul 10..hueee..memang kebas bontot duduk dalam bas..tu pun ade singgah kat LCCT sebab nak drop staff INTAN SABAH..diaorang balik malam tu jugak..

ngam² pukul 10,kitorang selamat sampai INTAN..Alhamdulillah..selamat jugak sampai rumah..tunang aku jemput aku..kihkihkih..sekali sekala nak manje² ngan tunang..#uwekkss!

balik tu terus tido!!sedar² dah pagi..hahaha..padahal tido pukul 3pagi..

dah,aku malas nak cerita panjang²..nanti bosan..heeee..

lepas ni ade cerita menarik..haa nak tau ape??tungguuuuuu..

orait!!stop sini dulu..tata.. ^_^Y

#notakecik : cik abang ajak aku kuar..kene siapkan entry ni laju²..

 

Monday, July 11, 2011

pergi jauh tenangkan hati...

esok,aku akan pergi..ye..aku akan pergi ke satu tempat yang jauh dari sini..err..jauh ke??luar dari klang tu kira jauh la jugak kan??

kebetulan,hati aku tengah sakit..aku harap,bila aku balik dari sana,hati aku akan tenang..

aku harap takkan jadi pape kat aku bila dah sampai tempat tu nanti..

pesanan??takde ape yang nak dipesankan..

okey,time to packing barang²..tata~

# notakecik : aku tak boleh terima kalau orang tengking or tinggikan suara kat aku.. T_T


Tuesday, July 5, 2011

meow² yang suka kiss² ibu jari kaki..

kucing aku ni tak abis² nak kiss² ngan gigit² jari kaki aku..ade bau ikan ke kat jari aku ni??kot ye pun lapar,takkan la jari aku nak di baham jugak..

kurrr..hangatnye screen pc ni...
eh??apesal mouse ni xde bagi respon??boleh makan ke x ni??
cess..aku tertipu..tu cuma mouse elektrik..grrr..da la aku laparrr..
alahaiiii..pe la nasib..kempunan la aku malam ni..
alamak..aku nak turun..camne ni??pe la aku ni..tau naik,tapi xtau turun..
ahhh..xpe,aku landing kat sini dulu..syok jugak..
ni pejadah amek² gamba aku nih??ingat aku ni retisssssss??
ek elehhh..aku da nyorok kat tempat gelap pun nak amek gamba jugak??
da la..aku malas nak layan tuan aku..bek aku berambus..huhhh~