terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, March 30, 2015

sakitnya tu di sini

Assalamualaikum..




hai. update belog untuk ke sekian kalinya. sebab tengah sakit hati. ya, sakit hati sangat sangat sangat sangat sampai tak boleh nak digambarkan camne perasaan tu. nak nyanyi lagu sakitnya tu di sini pun dah tak boleh dah sebab terlampau geram. nak maki kang nanti nampak sangat aku ni lemah. takpe aku tahankan je perasaan marah ni. jangan sampai jadi gila sudah lah.





kita dah buat baik dengan orang, tapi orang ambik kesempatan atas kebaikan kita. seriously aku paling menyampah dengan manusia camtu. takde hati perut. bila tak boleh nak buat sesuatu tu mula lah nak petik2 nama orang. ehh kemonlah.. boleh tak kalau tak petik nama orang?? biarlah orang tu yang carik sendiri sape yang layak buat. pastu bila kite dah taknak buat kau nak paksa2 pulak. kalau kau yang kena paksa kau buat ke tak?? memang rasa macam nak maki je tadi. tapi takpe, aku sabarkan je dulu.





kalau tu dah tanggungjawab kau, nape kau nak lepaskan tanggungjawab tu kat orang lain. alasan kau, ada benda lain nak buat. tapi sebenarnya kau bukan ade benda lain nak buat pun. kau MALAS kan?? perangai camtu pun ade ke? depan nampak baik. ayat2 semua macam baik je. realitinya?? jauh panggang dari api. kata2 tak melambangkan keperibadian. puihh!! rasa macam nak hempuk je orang camtu.





sebenarnya boleh je kalau aku nak story dari A to Z kat sini ape benda yang jadi. tapi malaslah nak cerita details. lagi menambahkan kesakitan kat hati aku ni je. kalau ikutkan buat ape nak jaga hati orang tu kalau orang tu sendiri taknak jaga hati kita kan?? betul tak?? buat penat je jaga hati orang. zaman sekarang ni semua nak selfish je. kalau kau boleh selfish, aku pun boleh selfish jugak. booo!!





lepas ni aku nak buat2 busy je lah. orang lain pun buat2 busy jugak. kenapalah aku selalu jumpa manusia yang camni? hipokrit. tak pasal2 jap lagi aku pulak yang jadi hipokrit. sebab bengang dengan manusia perangai yang noob sangat. kau boleh buat, takkan aku tak boleh buat, kan?? unfair lah kalau camtu. sebab aku rasa aku ada tanggungjawablah aku buat benda tu. tapi aku blah sebab aku ada benda urgent nak kena buat. bukan macam kau cuma pura2 busy je. padahal busy layan internet. pffftttt!!





eh, dah lah. kang berjela2 aku cerita kat sini kang nanti ayat yang ntah ape2 ntah yang keluar. better stop sini dulu je. nak update cerita lain pulak. malas aku nak ingat manusia takde hati perut tu. buat sakit hati aku je. lagipun kalau aku buat pape bukan aku yang dapat nama. semua kau je yang dapat. aku ni kan anak tiri. okey tata..

Monday, March 23, 2015

[CPUV NUFFNANG] terima kasih.. :)

Assalamualaikum..




okey sebelum tidur nak update pasal Encik Nuffnang. tadi sengaja je bukak akaun Nuffnang. waaaaaaaahhhhh banyaknye yang tengah on goingggg!! terima kasih Nuffnang.. sayang Nuffnang banyak banyak. lebiu muah muah.. hihi..


jangan lupa bagi lagi yeee.. hihi.. nak buat entry satu2 pun tak terlarat dah. okey korang jangan lupa klik Nuffnang saya ye?? selamat malam. *kiss




tata.


[MENTERNAK LEMAK] BOAT NOODLE

Assalamualaikum..




hai. eh lame betul saya tak update entry ek? dah nampak habuk dah ni. [ayat cliche] LOL!! malas la nak taip banyak2 ni. kat opis memang lagilah takde masa. busy busy busy. wakakaka.. busy sangat. tapi memang busy betul lah. nak berak pun sampai kena tahan. sebab tu sembelit. DANG! alasan je semua tu. tapi bab sembelit tu memang betul. kahkah.





malam ni tetibe je terajin nak update blog memandangkan rasa macam lama gila tak update. boleh ek jadi rajin. padahal tak boleh tidur sebab siang tadi dah bantai tidur. sambil2 tengok cerita Majlis kat Astro Maya ni kan, so, jom kite update blog!! yiihaaa..





*hilang fokus nak taip apa sebab tengok tokti kat tv. OMG! cantiknya dia!!





okey sambung menaip.





ni haaa.. nak cerita pasal menternak lemak Jumaat lepas dengan kakak opis. Jumaat kan rehat lama, so, boleh lah rehat lama sikit.  nak shopping2 pun boleh. tapi yang shopping tu kakak opis lah. saya jadi tukang tengok je. bajet takdeee.. banyak berkenan kat baju seluar beg kasut aaaaaaaaaaaaaaaaaa semua berkenan tapi duit cukup2 sampai gaji. *nangis tengok wallet sendiri. takpelah lain kali je lah beli untuk diri sendiri. kalau nak shopping kena shopping dengan cik abang sebab beli pape pun kena tanya pendapat dia jugak. kan? yelah mane tau terbeli baju yang jarang ke, seluar terketat ke.. haaa naya je kang terus tak boleh pakai.





kakak2 opis tu ajak makan kat Boat Noodle Klang Parade Klang.. dah situ je yang ada.. nasib baik dekat je ngan opis.. sebenarnya ni first time saya masuk dan makan kat Boat Noodle. sebelum ni tak pernah masuk pun. selalu tengok kawan2 post kat ig je pasal Boat Noodle ni. so, saje jelah nak try. ngengada kan nak makan jugak. eh jom lah tengok gambar dulu. banyak bunyik kang korang malas pulak nak baca. penat je memerah otak nak taip macam2 ni. kesian otak saya. eh, saya upload gambar bersepah tau. malas nak susun. :p



pekat sangat air ni. minum pun tak habis.

sedap jugak yang ni. rasa macam nak makan lagi. :p

ini pun sedaaappppp!!

benda ni pedas. tak boleh nak makan banyak. (--")

ini pun sedap. hikhik.

cube teka ni tangan sape? orang lain dah habis makan, dia belum habis lagi. hahahahaha.. :p

mangkuk bertingkek tingkek..





ayunya saya makan. kahkah. tak macam yang sebelah tu. kalau boleh nak angkat lagi tinggi. kikiki.. gurau je kak..

ni kak Az, khusyuk betul dia kocak air tu. pastu bebel sorang2. hihi




-




-




-




-




-




-




-




-



-




-




-



-




-




-



-




-




-



-




-




-



-




-




-



-




-




-




eh gambar dah habis. penat je scroll sampai bawah. tu je gambar yang ada. tak amek gambar banyak pun sebab tengah lapar. hihi.. bagi saya boleh tahan jugak lah makan kat Boat Noodle ni. sedap lah jugak. untuk yang suka makan pedas boleh lah makan kat sini. saya ni tak tahan pedas. perut jenis tak tahan. lepas makan memang mencarik bilik kecik tu. hahahaha membazir je makan.





lepas makan, ktorang pun pergi lah shopping. eh bukan. yang shopping tu kak Az ngan kak Erin je. saya cuci mata. hihi. tengah dok belek2 baju seluar kasut tu perut saya dah meragam. nasib baiklah dalam Parkson Klang Parade tu ada toilet. saya teruslah masuk dalam toilet. biarlah dorang shopping2 dulu. ingatkan dah settle dah sakit perut tu. bila dorang tengah shopping lagi perut saya makin sakit pulak. memulas2 beb. erghhh memang tak tahan. dah lah masa tu memang dah nak balik sebab waktu rehat nak dekat habis dah. tapi disebabkan perut memulas, terpaksalah pergi toilet dulu. sebab tak tahan sangat. masa jalan nak pergi toilet tu dah cakap dengan perut sendiri sabar sabar sabar sambil jalan cepat2. adoiii.. lama gila kot saya melepas. kahkah.. kesian kakak2 tu kena tunggu. hew hew.. sudahnya, masuk opis pun lambat. kali ni memang salah saya pun. uwaaa.. T_T nasib baik bos tak marah. :p






so sekarang ni tak tau nak menyesal makan ke camne. sebab rasa makanan kat Boat Noodle tu semua sedap2. hahahahahahahaha..





korang pulak camne? hihi. okey dah tu je nak story. malas dah nak taip panjang2. nak tido. jumpe lagi next time okey! tu pun kalau rajin update. hihi.. tata. :)