terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, November 26, 2010

aku rasa aku minat PINK!!

hoit..hoit..jangan ingat aku suka kat kaler pink..bukan yang kaler-kaler tu la..errr..kaler pink tu memang la minat gak..tapi yang aku nak cerita ni aku minat ngan PINK penyanyi tu..

hasil penculikan dari encik google
entah kenapa aku minat dengan dia..eh..jangan ingat aku ni lesbian pulak..bukan minat kat dia la..minat kat suara dia je..suara dia sedap la..lagu dia pun best..tapi aku bukan fanatik sangat..cuma suka dengar lagu dia je..kalau ade dengar lagu dia kat radio,terus kuatkan radio..hahaha..

okey,nak bagitau tu je..hehehe..nak cari lagu dia la..bye!!


*notakecik : bosanla.. :(

Thursday, November 25, 2010

aritu RM1..sekarang RM1.50??mak oooooooooiiii....

sebelum aku teruskan membebel,aku nak wish tenkiu sangat sangat kat kau orang yang sangat concern ngan aku pasal entry NI..wuwuwu..terharu den..ni yang buat makin sayang ni..aicehh!!muah..muah..muah..hakhakhak..semboqq ayaq lioqqq...

hah!!!aku nak bagitahu ketidakpuasanhati aku ni..agak kebengangan la..ee..geram..geram..ape mende yang aku geramkan ni??hehh..nak tahu tak..ya..memang tak tahu..nak bagitahu lah ni..grrr..masa minggu lepas aku beli breakfast kat cafe,kena charge RM1 je..tak kisah ambik pape,tapi yang goreng-gorengla..macam mee ke..bihun ke..nasi ke..makcik tu akan charge RM1 je..sebab dah kenal..selalu borak-borak..ahh..lupakan..

tetiba harini aku beli..kena charge  RM1.50..huh!!bengang giler..aku nak aje sound makcik tu tapi tak terkeluar pulak ayat-ayat dari mulut aku ni..apakah??kenapakah??uwaaa...makcik..kenapa kau charge kat aku RM1.50..ahhh..aku tak peduli..nak bengang gak..mahal gak tu..


tak aci..tak aci..bukan banyak mane pun aku ambik..da la tak sedap..eee..ntah pape la..makcik ni tak sporting la..makcik ni pilih kasih..makcik tak sayang aku..menci..menci..uwaaa...terbang limaposen aku.. T_T [errr..limaposen je kot??] limaposen pun duit jugak..boleh buat bayar tol..

pasni malas la nak beli kat cafe..baik aku beli kat makcik-makcik tepi jalan..lagi masak sedap!!cehh!!cafe masak mende yang sama je hari-hari..muak aku..[blagak..konon je..esok lusa ada lagi muka aku kat cafe tu..] kalau ada pun,tu sebab da kebulur sangat.. T_T

aku tak faham la ngan orang cafe tu..letak harga sukahati dia je..sekarang aku dah tak beli makanan tengahari kat dia orang..cekik darah nak mamposss...tu yang aku jadi kurus je ni..sebab tak makan tengahari..balik rumah pun kompem aku terus layan tv..tak pun borak-borak ngan family..pastu terus bammm..krooihh..krooihh..

memang bengang sangat ni!!geram!!grrr..dah,ok bye!! 

*notakecik : tetiba rasa lapar pulak..balik nak makan banyak-banyak!!

Wednesday, November 24, 2010

beb!!aku bukan patunglah..!!

bila aku terasa ngan someone,mula lah jari ni nak menaip something kat belog ni..ni bukan suka-suka je nak mengata ke..nak mengumpat ke..nak memaki ke..nak memerli ke..tapi aku cuma nak luahkan perasaan aku kat sini je k..so,kepada sape-sape yang terasa tu aku minta maaf awal-awal...

entah kenape semalam aku asyik nak tacing ngan orang je..huhu..orang cakap sikit,mulalah nak tacing..hehh..ciwek tol aku ni..kalau aku terasa ngan orang kan,aku mesti takkan cakap ngan orang tu..tapi kadang-kadang aku nak cover-cover,aku tegur gitu-gitu je..takut orang kate aku sombong plak kan..

kadang-kadang kan,aku rasa orang selalu pilih kasih..macam tak suka je ngan aku..nape mesti rasa camtu ye??rasa macam disisihkan pun ada gak..aku selalu cuba nak bersangka baik dengan orang tapi kadang-kadang orang tu sendiri yang buat aku jadi bersangka buruk dengan dia..kadang-kadang kan,aku tak suka dengan sikap segelintir orang..aku tau..orang pun tak suka aku gak..takpe..aku terima kalau orang tak suka aku..bak kate Scorpion,"what you give,you get back.."

aku bukan manusia yang ada 10 tangan..tak dapat nak puaskan hati semua orang..bukan aku sengaja taknak tolong or bagi kerjasama..tapi,paham2lah..tangan aku ada dua je..oke..

pastu..jangan tengok aku ni senyum-senyum,gelak-gelak tapi takde perasaan..kalau nak tegur tu beragaklah..aku rasa kalau aku tegur orang,takdelah sampai nak malukan depan semua orang..jangan ingat aku patung..jangan ingat aku ni takde perasaan..jangan pulak semua kesalahan nak letak kat aku..yelah..kadang-kadang aku rasa macam aku je yang dipersalahkan..asyik aku je..takkan sampai aku dah mampos pun nak salahkan aku jugak??

aku paling tak suka orang yang suka berkira..cubalah jadi orang yang ikhlas..kalau asyik nak berkira je,baik jangan buat kalau tak ikhlas..pastu asyik nak merungut je..eee..tak baik merungut tau..kalau tak suka buat,janganlah tunjuk sangat tak suka tu..huhu..aku pun kadang-kadang ade gak merungut..tapi diam-diam je sudahlah..hihihi..

haa..lagi satu..aku tak suka orang tengking-tengking aku..serius!!terus hilang rasa hormat aku kat orang tu..apa hak nak tengking-tengking??kalau marah kat orang lain,jangan lepaskan kat orang lain pulak..mak ngan abah aku takde pulak buat kat aku camtu..kat sekolah ada belajar tengking-tengking ke??rasanya takde kot..yang ada rasanya ADAB KETIKA BERCAKAP..aku rasa ada belajar dulu..tak kisah la kan..tapi ALLAH dah anugerahkan akal fikiran,boleh tahu la mana yang baik dan mana yang buruk..kan??

lagi satu..kalau tak tahu pape cerita..janganlah suka-suka je nak tuduh-tuduh..kalau jadi fitnah,kan dah dapat dosa??haaiihh..sebelum cakap,baik siasat dulu apa punca sebenar..kan??jangan pandai-pandai buat kesimpulan sendiri..jangan pandai-pandai buat spekulasi sendiri..tak baik tau..kalau kita kat tempat orang yang kena tuduh tu,camne??kita kena sedar..kita pun bukan sempurna sangat..


isyhh aku kata ni bukan nak tunjuk aku ni bagus..cuma sekadar nak bagi peringatan je..ni pun untuk peringatan bagi diri aku sendiri jugak..senang cite,tak salah kalau kita saling ingat-mengingatkan..betul tak??


oppss..macam dah panjang plak entry ni..err..sape-sape yang terasa tu..aku minta maaf lagi sekali..bukan niat nak buat kau orang terasa..cuma sekadar meluahkan isi hati je..sorry again k..okeyla,bye! 


-end-

p/s : kau orang paham ke entry ni??huhu.. T_T


notakecik : cik abang kata dia suka baca blog aku..heee..  MySpace

Tuesday, November 23, 2010

good luck adik-adik SPM..

sebenarnye tak terpikir pun nak buat entry pasal budak2 sekolah ni..kehkehkeh..blagak sikit sebab dah kerja..adik aku sekolah ke..cuti ke..aku pun tak hambek peduli..tapi kalau adik aku ada kat rumah,mesti aku akan bebel-bebel marah-marah dia kenapa dia tak sekolah..padahal sekarang kan tengah cuti sekolah..aku pulak yang  malu sendiri sebab suka-suka je nak marah-marah..rasa macam nak nyorok bawah meja..hahaha..oke..abaikan..

aku tak teringat langsung SPM dah start..pagi tadi aku dah pelik dah kenapa ada budak pergi sekolah..kan sekarang tengah cuti??cehh!!nampak sangat tak hambek peduli perkembangan semasa..wakakaka..

papepun aku ucapkan goodluck buat adik-adik yang nak hambek SPM tu..kalau susah nak jawab,ketuk-ketuk meja pastu sebut nama rossa 3 kali kompem boleh jawab..hahaha..[mengarut je aku ni..]

dah..taknak mengarut panjang-panjang..hehh..jari aku dah keras ni sebab kat dalam opis ni sejuk giler..susah lah nak taip kalau jari dah keras..haaisyhh..okey bye!

-end-

notakecik : motif entry ni cuma nak wish goodluck je..abaikan mende yang ngarut2 oke..

Tuesday, November 16, 2010

uiks!!lamanya...

wah..wah..wah..cik akak ngan cik abang buat ape tu??korek idong la tu??kihkihkih..gurau je..sorry guys..dah lama tak hapdet belog ni..ada seminggu gak la kan aku tak hapdet..bukan taknak..tapi bila aku nak hapdet,ade je onar2 yang menghalang aku..wakakaka..onar la sangat..cehh!!

kau orang ni..jangan ingat aku dah lupa belog kesayangan aku ni..jangan ingat aku sengaja nak bagi labah2 buat sarang kat sini..kalau ade pun,aku bagi lebah je..sebab dia boleh bagi madu..hihihi..[takde kena mengena oke..]

isyhh..tipu la kalau aku kate aku tak rindu nak hapdet belog..aku rase geram je bila tengok orang lain pnye belog ada je story..aku nak hapdet..tapi..tapi..tapi....mesti ada je keje yang kena buat..alahaaai...geram..geram..geram..habis aku pnye entry save kat draft je..pastu nak edit,dah basi kot cite tu??wuwuwu...so,terpaksa buang..haaihh..

penat je taip panjang2 kan??menaip dengan penuh perasaan plak tu..last2 kena buang pulak..tak pe lah..bukan kene bayar pun..kehkehkeh..nak hapdet ujung minggu,aku ada hal plak..op kos la dating kan..ececece..perlu ke bagi tau??haha..pape je lah..

dah la..aku rasa entry ni ntah ape2 sebab aku tak fokus..kepala aku serabut opis ni bising sangat..errr..bising erk??kuikuikui..dah..dah..tak mo bebel panjang2 oke..next entry plezzzz...hehehe..BYE!! -end-

*notakecik : tengah bengang dengan someone.. +_+

Thursday, November 11, 2010

BODOH!!BANGANG!!grrr...

uiks!!adakah kata kata di atas terlalu melampau??hihihi..rileks..aku bukan nak maki orang..sesungguhnya aku tak berdendam dengan sape2..cuma benci orang sikiiiiiiiit tu ada la..kehkehkeh..benci bersebab..bukan takde sebab..tapi aku cuba belajar untuk TIDAK BENCI orang..insyaALLAH..

kenapa aku keluarkan kata kata tu??siap buat tajuk entry..haaa..nak bagitau la ni..enset aku buat hal la..dah lama dah dia buat hal..oooo...mengada tau!!asyik buat hal je..mane tak nye..enset pun made in CHINA..barang tak ori..tapi dok gatal2 beli jugak sebab murah..

haaa..murah??sebab murah je beli..tapi tak tengok kualiti pun..camni la jadinya..akibatnye,baru 2 bulan guna,dah buat hal..haaihh..pastu asyik buat hati aku panas je..nak je campak kat dinding tapi sayang plak nak main campak campak..nanti dah tak boleh nak SMS or call..wuwuwu..ku tidak sanggup wooo...baik main belai belai je..hihihi..

meh aku tunjuk ape dah jadi ngan enset aku ni..sangat menyedihkan..




see??nampak tak ape dah jadi..screen tu jadi dua..bila aku tunjuk kat orang,sedap2 je kata tu wallpaper..wakakaka..tu bukan wallpaper kot??memang rosak..kadang2 screen keluar kelabu je..kadang2 keluar line2 yang berwarna warni..macam tv rosak tuuu..haaa...canggih kan enset aku ni..hahahaha..

orang lain nak ada dua screen kene beli dua enset..aku tak payah..satu enset memang dah ada 2 screen..hahaha..ngokngek!so..pasni kalau nak beli pape,kene lah check dulu ye..kalau tak,haaa...camni la akibatnye..nape lah aku jugak yang terkena..cehh!!

aku nak anta kedai bagi repair tapi bila aku nak anta,boleh pulak enset ni elok..pandai betul..haaiihhhh..geram pulak aku rasa..memang menahan kesabaran dah time tu..kalau nak anta kene la tunggu enset ni bengong balik..tapi entah bila..

takpela..tunggu je la..even aku tak tau bila nak rosak balik..[orang nak enset elok,aku nak enset rosak..hahaha..ntah pape..] sekarang ni aku dah tak pandang enset rosak ni sebab dah ada pengganti..weeehuuuu..enset ape??jeng3..nanti2 la aku citer..enset cikai2 je kot??hehehehe..oke..stop sini dulu..ada hal mau buat..[bilik kecik..tunggu kehadiran aku!!]err..bye!! -end-

*notakecik : thanks to cik abang sebab temankan aku pergi beli enset baru semalam..heee..

Tuesday, November 9, 2010

ohh!!mimpi blogger ben ashaari??aaww..aawww..hahaha..

wakakaka..apakah??apakah maksud sebenar mimpi itu??oohh!!TIDAK!!kenapa mimpi dia??wuwuwu..mimpi ngeri ni..[bayangkan aku jerit2 tarik2 rambut]

abang ben,nape masuk dalam mimpi saya malam tadi??tiba tiba je ada..seb bek watak sekejap je..kalau lama kompem taknak bangun..kehkehkeh..tak pasal2 kene penampar bini dia plak kang..

tapi serius!!dalam mimpi aku ada dia..tapi tak ingat mimpi ape..ala..mimpi je kan..mainan tido..takde apa2 makna pun mimpi tu..lain la kalau aku betul2 jumpa dia ke..kan??kan??kan??kompem aku gigit2 lengan dia..oppsss!!ni nak dapat sepak terajang bini dia terus ni..hahaha..

hasil penculikan dari belog beliau..


dah!!dah!!tak nak ingat mimpi tu..sebab dalam mimpi tu abang ben jadi penjual ikan..kehkehkeh..jangan marah..mimpi jeee..lalalalala..
-end-



*notakecik : kalau cik abang aku baca kompem dia jeles sebab lengan dia tak macam abang ben..tapi,aku suka gigit lengan cik abang aku..kahkahkah..tetttt..


Monday, November 8, 2010

"awak..awak..tumpang tanya.."

vroomm..vroomm..bunyi motor kapcai aku yang dah tak comel sebab dah lama tak servis..pergghhh...landing baekkk punya..biasa lah..minah rempit INTAN..cehh!!minah rempit pe jadah??aku dah pencen dari jadi minah rempit sejak eksiden bawah trailer..kuhkuhkuh.

lepas tongkat motor aku,dah lock sana sini, siap rantai lagi..err..oke aku tipu..takde rantai2 bagai..dah settle semua aku pun pergi touch card..kat INTAN ni guna touch card..takdenye guna punch card..jabatan lain dah guna tumb scan..JPA bila lagi ntah..cuma kat INTAN ni up sikit la kot dari JPA..sebab JPA still guna punch card..kalau kat INTAN,cuma makcik2 cleaner je yang guna punch card..wakakaka..err..encik bos JPA,jangan saman saya oke..teeheeeee...

oohh..kak mas pun baru sampai jugak..takpe..biar dia pergi kantin dulu..aku nak betulkan kain jap..err..jangan ingat kain aku terlondeh pulak..bukan..bukan..tadi sebelum aku naik moto pergi kerja,aku setting aku punya kipas kat kain tu haaaa...kang melambai2 je time naik moto..tu yang setting bagi sorok2 sikit kipas tu..dah sampai kena la setting balik kan..nanti kang orang ingat aku pakai fesyen ape pulak..tetibe kipas kat depan..wakakaka..

oke..lupakan pasal tu..tengah syok2 jalan nak naik tangga..dengar suara mamat2 ensem..errkk..jap..jap..ensem ke??tak tengok muka dah kata ensem..kang tak pasal-pasal cuma pegawai2 sini je kot??wakakaka..nak kata pegawai sini tak ensem la tu..ehem!!sorry guys..aku tak tau la..walau ensem tahap kambeng camne pun,kau orang tak dapat nak gugat keimanan aku..aicehhh!!belagak giler aku ni..fuuhh!!tak nak la dapat laki satu tempat kerja..tak syioookkkk la..hehehe..

oke..sambung cerita..lepas aku naik tangga nak menuju ke cafe,tetiba aku di sapa oleh mamat2 ensem tadi..nasib baik betul2 ensem..hihihi..

"awak..awak..tumpang tanya boleh??blok B kat mane??" sambil merenung mata aku yang seksi macam aishwarya rai..pergghh..nak gugur jantung aku ni..

err..jap..jap..bukan gugur sebab dia renung mata aku..tapi..tapi..AKU TAK TAHU KAT MANE BLOK B TU!!!!uwaaaa...ape kejadahnya aku ni dah kerja SETAHUN lebih sikiiiiit kat INTAN pun tak tahu lagi blok B katne??cehh!!wat jatuhkan nama INTAN jerr..

wuwuwu...dengan muka selamba je aku jawab.. "errr..nak pergi bilik mane ye??" aku budget tu peserta kursus yang nak datang berkursus kat sini.. 

mamat ensem tu tetap nak pergi blok B..tapi aku tetap bagi jawapan yang mengecewakan.."errr..alamak..saya failed kalau blok2 ni..tak hafal la.." pergghh!!jatuh airmuka aku yang macam sariyanti ni..kompem kena reject dari senarai dia orang..eh??tetiba..oke..ignore it!

even aku tak bagi jawapan yang memuaskan,dia orang tetap tersenyum...siap boleh cakap.."ooohh..baru lagi ye??" jap..jap..tu perli ke ape tu??ahh..lantak la situ..aku hanya mampu tersengih macam kura-kura dapat cengkerang..dan hanya mampu berkata "SORRY"..halamakaaaiii....malu den!!nasib baik takde staff lain mase tu..kalau tak,kompem aku kena kutuk kaw2..

lepas ni aku kena berusaha menghafal semua bangunan kat INTAN ni..mane tau pasni ada lagi yang tanye2 aku kan..kot2 lagi ensem ke..boleh wat cuci2 taik mata..kehkehkeh..ni tak..asyik terperap je dalam opis membesarkan bontot..orang tanye blok pun tak tahu..pe la aku ni..sekeh aku laju2 cepat..

pengajaran,jangan la budget macam tahu semua padahal baru kerja setahun lebih sikiiiittt..pasni kena amek tahu semuanya..dah..dah..sambung blogwalking..mentang2 bos takde..bye! -end-

*notakecik : to cik abang..saye bukan curang tau..tu cuma gedik2 je..wakakaka..

Sunday, November 7, 2010

rasa terasing.. sesi mentacingkan diri..SENTAP ai!! T_T

pernah tak kau orang rasa macam terasing gila dari kawan2 kau orang..padahal,takde pun..perasaan sendiri tu..kan??kan??kan??tapi...entah...kadang kadang kan aku rasa macam orang benci kat aku je..haaihh..tapi kenapa ye??bila aku rasa macamtu,mula la aku rasa down..

adakah sebab aku ni tak cantik??adakah sebab aku ni tak pandai nak bertegur sapa??adakah sebab aku ni memang tak pandai??adakah sebab aku ni.....pe erk??err..pape je la..serius sekarang aku rasa macam semua orang tak suka aku..kenapa aku rasa macamtu ye??aku rasa kan,bukan senang aku nak benci orang..tapi kenapa orang tak suka aku??betul ke kau orang tak suka aku??kalau iye,tak pelah..terima kasih sebab berterus terang..

ape2 pun aku memang tacing malam ni..asal orang tegur je,mesti aku sentap giler..apesal ntah..haaihh..buang tebiat kot??tu la..asyik terperap je kat rumah..ni lah akibat nya..suka sangat pikir mende bukan2..

sebenarnye aku gian nak keluar jenjalan..tapi cik abang taknak..takde fulus katanye..next week baru boleh keluar.. T_T takpela..aku akan pastikan next week aku keluar!!arghhh!!tak boleh duduk rumah je..bosan!!aku suka keluar jenjalan lepaskan kekusutan kat kepala otak ni..

dah!dah!entry ni menyentapkan aku..aku nak pergi main game jap..release tension..oke..daa.. -end-

*notakecik : ape kaitan tak keluar rumah dengan tacing??aku pun tak paham..hahaha..

*notabasi : aku rase entry ni ntah pape..hahaha..erm..ignore it!!bye!!

cimbclicks buat hal..

apesal la cimbclicks ni tak boleh nak login weyhhhh!!!geram betul la..nak topup pun susah..dah la aku malas giler nak keluar!!eee!!geram!!geram!!grrr...

bila aku login,keluar menatang dalam bulatan tu..grrr..

erkk!!nak topup punya pasal je kot??eh tak jugak la..tapi serius aku geram tahap kambeng sebab tak dapat nak login..aku nak tengok balance dalam akaun..haddooooii..ni dah menyusahkan dah ni..bukan memudahkan..kang tak pasal2 aku jadi shrek jugak kang..

kenapa erk tak boleh login??ke aku yang bodoh tak tahu guna??aiyoo..help me..help me..aku nak tahu..kau orang punya pun camtu jugak ke??credit aku tinggal nyawa2 ikan pulak..tu pun buat request kat cik abang singgit..haaihh..

aku punya maybank2u plak balance tak banyak..sedih betul..apalah nasib diriku yang tengah pokai.. T_T

dah la tengah tension sebab tak dapat keluar..mende ni buat hal plak..lagi la tambah tension aku..kompem time aku taip entry ni,kalau kau orang tengok muka aku,dah macam muka nenek kebayan tak dapat gula-gula kapas..cuba bayangkan okey..dah bayangkan??okey,good!!

dah!dah!aku nak makan..bagi hilang tension jap..bye! -end-

Friday, November 5, 2010

tak dapat nak blogwalking.. T_T

baca tajuk entry tu...adakah ini alasan semata??huhuhu..serius..kalau aku kat umah,takde masa nak blogwalking..sebab aku punya internet slow gila tahap kambeng..geram pulak aku rase..kadang2 rasa nak bakar je modem ni..tapi tak boleh..aku sayang modem ni..penat aku cari duit buat bayar mende ni kan..hehehe..gedik betul la aku ni..sekeh cepat!!hahaha..

tapi serius aku nak mintak maaf kat kau orang semua sebab tak dapat nak singgah kat blog kau orang..biasanye aku blogwalking kat opis..sebab internet laju giler..kat rumah ni alahaaai..bikin hati panas je nak tunggu..sorry again k..hehehe..

yang dah follow blog aku tu TERIMA KASIH banyak2 k..nanti dah start keje aku singgah balik kat blog kau orang dan follow back..INSYAALLAH..hope takde yang memaksa aku untuk follow blog ye..hehehe..

sape yang rajin singgah blog aku yang cikai giler ni..THANKS A LOT k..malu den..okeylah..nak kata tu je..pape pun..aku sayang kawan2 kat blog ni..dan aku sayang kawan2 yang sudi singgah sini..hehehehe..
MySpace
 

luv u oll..smile always..  -end-


*notakecik : tengah kebosanan tahap cipan.. MySpace

official page..

hahaha..1st time kot aku buat page sendiri..baru nak belaja katekan..kehkehkeh..kalau kau orang suka blog aku,klik je la button "LIKE"..tapi terpulang la kan..aku pun tak paksa..sape yang suka paksa2 ni..aku pun tak suka kena paksa..hehehhhh...



okey..just nak promote je..rasa2 nak LIKE,klick je k..bye! -end-

isi masa dengan........

ntah pape ntah tajuk entry..hahaha..nampak sangat tak tau nak citer ape..arini cuti..tapi aku takde pergi mane2 pun..aku buang masa aku dengan tidur je la..bangun pun kejap-kejap je..sekarang baru bangun..PERCAYA TAK??ni pun rasa nak tidur balik..adehhh...anak sape la ni tak senonoh betul..

mak ngan abah pun takde pulak kacau ke ape..selalu pintu bilik kena gegar..tapi arini takde pun..maybe dia orang tau kot aku penat..yeke penat..buat ape ntah sampai penat..hahaha..ngokngek la aku ni..

arghhh!!aku bosan gila tahap seterika ni..malas nak keluar bilik..malas nak bangun dari kerusi..malas nak makan..malas nak mandi..haaa..kantoi aku belum mandi lagi..kehkehkeh..jap lagi la aku mandi..taik mata dah berkepul-kepul kat mata pun malas nak mandi..cehh!!tak senonoh betul anak encik AYOB ni..

camni la rutin aku kalau kat rumah..memang terperap je dalam bilik..membuta je la keje aku..hahahaha..dah takde orang ajak pergi jenjalan kan..cik abang pulak mane ntah menghilang..SMS pun lambat reply..ntah2 dia pun membuta jugak..hahahahaha..memang perangai sama macam aku..habisla nanti kalau dah kawen..kompem rumah tunggang langgang..takpe2..masih ada masa lagi nak berubah..ecececece..cakap pasal kawen la plak..hee..

dah..dah..tak boleh bebel panjang2..mahu pergi mandi..pasni berwangi2an ye..kehkehkeh..bye.. -end-

*notakecik : tension betul ngan enset aku ni..cehh!

Tuesday, November 2, 2010

ya ALLAH..tenangkan hatiku...

aku tak tahu kenapa dari petang tadi aku rasa tak sedap hati je...
nape erk??
masa bawak motor tadi pun menggigil-gigil je..
rasa tak confident giler..
banyak kali jugak aku baca doa kat atas motor tu..
mulut pun da terkumat-kamit je..
aku rasa orang lain yang lalu kat highway tu pun
pelik je tengok aku 
macam cakap sorang2..
haaaihh..risau la kalau pape yang buruk jadi..
mintak2 dijauhkan..
dah la..
aku malas nak bebel panjang2..
tidur lagi bagus kot??
kohkohkoh..
mata pun dah macam kena gam..
jom tidur...

selamat malam...


notakecik : semoga ada berita baik esok..dan semoga baik-baik saja.. AMIN...

Monday, November 1, 2010

contest : ''Gojes wif Shawl Contest''


dah lama tak join contest..teringin la plak nak join..saje gedik-gedik nak join..tadi aku buat part time pergi blogwalking blog orang..then aku terjumpa la contest ni..haaaa..teringin la plak nak join kan..tajuk contest "gojes wif shawl contest" plak..masalahnye aku ni gojes ke??kehkehkehkeh..biaq pi la..aku nak join jugak..kohkohkoh..

oke2 jangan buang masa..meh aku bagi tau kau orang ape syarat-syarat dia..errr..cik asya,minta permission untuk memprintscreen anda punye belog oke...hukhukhuk..jangan mara yeeee...

[harap maaf kalau mata kau orang juling tengok ni..]
oke..jom buat senarai semak..ececece..bukan kerja je kena ade senarai semak..contest pun kena ade jugak tau tak..kehkehkeh..
checklist : 

1 . jadi follower cik asya..SUDAH!!!
2 . SATU gambar je..
*dia kate taknak banyak2..cian plak kang juling dah tak cun..hehehe..oke..gamba yang aku nak pertaruhkan.....tadaaaaaaaaaaa...

-

-

-

-

-

-

-

- 

-
 
[uweeekkkksss!!!nak muntah aku tengok gambar sendiri..tak gojes langsung..kehkehkeh..]
3 . errr..dah kompem aku perempuan kan??takkan pondan kot??heee..

4 . slogan..kena buat slogan plak..ni yang fail ni..adoooi.. 
 "saya nampak gojes pakai shawl ni sebab pipi saya tak nampak tembam..kehkehkeh..walaupun selekeh,tapi saya tetap gojes..ye!!saye gajusss!!eh,silap..gojes!!hehhh..."

5 . kena tag 3 orang..nak tag sape erk??huhu..oke..calon-calonnya adalah..

6 . DONE!!

hehehehe..dah..dah..taknak bebel pape..cukup la ni je..kang cik asya kiter ni malas pulak nak baca..kehkehkeh..





*notakecik : ini cuma sekadar suka-suka..aku tau aku tak gojes..kehkehkeh..