terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, February 26, 2014

[DEKORASI] rak bilik mandi

Assalamualaikum..




hai. lame tak buat entry pasal dekorasi. ni baru nak buat sebab tengah bosan. :p sementara nak tunggu cik abang sampai, jom update blog. :)




sebenarnya nak cerita something pasal kabinet cermin yang saya pernah beli kat ikea tapi takde gambar pulak nak tunjuk. so cerita je lah ye? hikhik. ni saya letak gambar yang ada kat entry sebelum² ni.



saya ade beli kabinet cermin ni, memang dah siap pasang pun. bila dah pasang kat bilik mandi mak aihhh gedabaknye.. penuh bilik mandi. habislah terkena air. kalau dah kate terkena air, faham² je lah ape yang jadi. kembang oooiiii.. frust! jadinya, cik abang pun bersuara, "nanti beli lainlah ye. tak payahlah beli yang camtu lagi sebab makan ruang." nasib baik cik abang sendiri yang suggest. saya takde mintak pun. kihkih..





pastu kami pun pergi kedai yang kami pernah beli sinki dulu, eh jap, saya takde cerita kat sini kot. saya pun tak ambik gambar kedai tu sebab dorang tampal notis tak boleh amek gambar. hiiii..




rak kaca tu lah yang kami beli sekali dengan tempat shower gel n syampu. haaa yang tu suggestion cik abang sebab dia kate kalau letak shower gel n syampu dalam tu senang. kalau tekan² kat botol nanti takut rak kaca tu makin ke bawah pulak. kalau dah rak tu je yang ada mestilah nak letak botol shower gel n syampu kat rak tu kan? tapi.......... cik abang nak jugak letak dalam bekas tu. saya ikut je kate big boss lagipun dia yang tukang bayar.. :p





tinggi betul rak cermin tu kan? nak pasang kat tiles tu tapi tak ngam pulak. nak lubangkan tiles rasa sayang. nanti cacat tiles. haha.. :p




okey tu je. tata.

Tuesday, February 25, 2014

terkejut

Assalamualaikum..




dah tak tahu nak kate camne lagi. selama ni aku diam je. takde pun kacau orang. tapi ade jugak suara² sumbang yang kat belakang tu mengata aku bukan². pleaselah. berhenti mengata aku. aku memang tak tau sape yang mengata tu tapi ade lah yang tukang sampai kat aku. ape salah aku kat kau? ade ke aku kacau suami kau? ade ke aku kacau periuk nasi kau? ade ke aku kacau rumah tangga kau?






aku diamkan je ni. aku malas nak kecoh². aku nak tunggu dan tengok ape yang aku nak cakap kat blog ni sampai kat orang yang mengata aku tu ke tak. kalau ada tu maknanya memang ade lah antara orang² tu yang baca blog aku ni.





kenapa nak busuk hati sangat dengan aku? aku buat kerja elok je, takde pun kacau² orang. tapi ade jugak yang kate aku ni tak buat kerja. habis tu yang selama ni aku buat tu bukan kerja ke? ke orang tu cuma nampak aku tengah main teng teng kat opis? aku buat kerja takde pun nak berkira dengan orang. memang aku tak suka buat kerja orang lain tapi aku tetap buat jugak sebab aku ada perasaan bertanggungjawab even tak ikhlas! bukan aku bersenang lenang mengadap internet je. masa aku buat kerja, aku buat semua sampai habis. aku takde pun berlengah². pelik. sape yang buat cerita aku takde kerja sangat tu??





aku taknak tuduh sape². aku pun tak tau orang tu orang dalaman ke atau orang dari luar opis aku. tak kisahlah sape² pun tapi, berhentilah dari tuduh aku bukan². betullah orang kate. kebaikan yang selama ni kite buat, orang langsung tak nampak. tapi keburukan kite, nampak je. aku kecewa betul dengan orang camni.





memang kalau ade sape² datang tempat aku akan rasa yang aku ni tengah takde kerja. ehh memangggggggggggg.. kan aku memang suka makan gaji buta. kannnnn? so what? dah memang itu tanggapan orang, aku nak kate ape lagi? padahal orang bukan tau aku buat kerja awal pagi. sampai opis terus buat kerja. ade orang nampak? memang tak nampak pun. sape pulak yang nak datang opis aku masa pukul 7.30 pagi?





sape yang ngate aku tu, ingat sikitlah ye. jangan suka² je nak tuduh orang. tapi diri sendiri pun lebih kurang sama. memang tak sedar diri betul manusia camni. shame on you!! pfffttttttttttttt!!





dah lah. tata.


Friday, February 14, 2014

mengarut

Assalamualaikum..




hai. salam Jumaat. nak update entry jap sebelum cik abang sampai. esok cuti. nak update kat rumah malas pulak nak ngadap internet yang "laju" gila tu. sementara ada masa ni baik update entry kejap. :p





sebenarnya kannnn.. saya bukanlah nak cerita ape pun. cuma rasa pelik dengan certain orang. selalu yang unfriend kat fb kalau dah takde pape dengan ex bf/gf tu perempuan kan? tak semua tapi kebanyakannya. kan? tapi yang saya jumpa ni lelaki. camni ceritanya. em emmm.. nak cerita pun susah. jap. fikir ayat.




korang ada kawan lelaki. kawan lelaki korang tu ade gf. pastu tak lame tu dorang putus. pastu, kawan lelaki korang tu ada kawan. memang sangat sangat sangat sangat sangat rapat. memang friend kat fb lah kan. dah name pun best friend. tak lame lepas tu, kawan lelaki korang dapat tau yang kawan dia tu kapel pulak dengan ex gf dia.. dia takde buat ape pun. just ignore je lah. lagipun kawan lelaki korang tu dah kawen. tak lame lepas tu kawan lelaki korang tu dapat tau yang kawan dia unfriend dia kat fb. puncanya? tak tahu.





persoalan : perlu ke sampai nak unfriend kat fb? padahal takde benda pun kawan lelaki korang tu buat. yelah, dah kawen kan. sanggup sangat kan kawan baik sendiri dah taknak contact even kat fb. lantak doranglah nak kapel ke, nak kawen ke, masing² punya life. takkan sampai nak unfriend? lagipun, memang tu je satu²nya cara nak berhubung. kalau kawan sendiri pun sanggup buat camtu, memang dah tak tahu nak kate ape.





fuhh..





maybe ada yang dapat agak cerita ni pasal sape. tapi, fikir²kanlah. takkan sebab cerita lama pun sampai boleh berubah camtu sekali. padahal takde effect ape pun kalau friend kat fb. hmm. saya hairan. ape kaitan kawan baik dengan ex gf dalam kisah cinta yang lama? benda dah lepas kan. nape? takut dia cemburu? nak cemburu ape? dia dah ada isteri. dah bahagia pun. so??





huh. lantak koranglah nak buat ape.





tata.

Wednesday, February 12, 2014

sama

Assalamualaikum..




hai. sorry lama tak update. takde ape yang baru pun. camni je lah. sama. ohh.. ade yang baru. tukar kerja. em. sekarang ni kena buat claim OT pulak. sebelum ni buat claim penceramah senang sikit. buat claim OT ni pun senang jugak tapi tulah.. masih baru kan.. so rase mencabar jugaklah. fuhh..





hope yang claim tu puas hatilah dengan tempoh masa uols dapat claim tu ye.. saya dah usaha untuk cepatkan proses. lagipun saya tak suka meja saya berselerak or penuh. semak mata. lantaklah orang nak kata saya takde kerja. padahal kerja dah siap. heee.. kerja dah siap, lega.





sekarang ni dah tak tau nak update ape kat blog. tapi orang asyik tanye je "tak update blog ke?" ade jugak yang baca blog ni ek?? sebenarnya................. malulah bila orang tegur camtu. sebab kat blog ni bukan ade apeyang menarik pun. hikhik. [kembang idong] tapi bila orang tanye² camtu, baru saya tau sebenarnya ade jugak yang baca blog ni even orang tu takde lah kenal rapat mana pun. yelah, kira macam orang yang tak pernah tegur uols pun tetibe dia tanye pasal ape yang uols buat. mestilah uols akan berkata sendirian "ehhhhhhhhhhhhhh dia baca blog akuuuuuuuuu??":p





saya nak cerita seram kat sini tapi bila teringat yang saya ni kadang² keseorangan kat sini so tak jadilah nak cerita. kang saya takutkan diri sendiri pulak. baik tak payah carik penyakit. huhu..





tetibe rindu kat mak ngan abah.





tata.