terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, March 29, 2010

ape nak jadi~~

owh..
my blog..
aku dah melupakan kau..
sori sayang...

aku bukan sengaja xnak bagitau kau ape2..
cume..
aku rase biarlah aku simpan dulu 
semua yang da jadi kat aku..
nanti aku dah ready,
aku akan bagitau kau oke..

yee...
i'm single right now..
semua xpercaya ble aku cakap camtu..
tapi....
tu la hakikatnye...
bukan aku xsayang...
tapi dalam hati aku ni 
macam da xde perasaan nak bercinta..

aku xtau la kenape..
sebab ade orang lain dalam hati aku??
xjugak..

maybe dier seorang yg selfish..
tapi dier xsedar pon..
xpe la..
buat mase ni
aku nak hidup sorang2 dulu...
aku dah penat sayang orang..
better aku sayang diri sendiri dulu..

hmm...
cinta ni merumitkan..
memang aku xpaham..
baik aku bercinta ngan moto aku je weh..
lagi puas..
aku luahkan perasaan pon kat dier..
huu...

xpe la..
maybe 1 hari nanti aku akan jumpe someone 
yang boleh bahagiakan hidup aku..
INSYAALLAH..
kalau aku panjang umur..

ape yang aku harapkan dari kau orang semua,
doakan aku sihat2 selalu 
dan aku bahagia hidup dengan kau orang..
luv u allz..
TERIMA KASIH SEBAB MENYAYANGI AKU..




Monday, March 22, 2010

jiwa kacau la..


dah lame aku xhapdet blog aku..
huuu...
rindu..rindu...rindu ngan kau orang semua...
ngeh3...
perasan la tu..
tampar kang..
hahahahahaha...


jiwa aku kacau la..
aku xtau la pe nak jadi ngan aku ni..
semua serba xkena..
aku bukan ape...
sejak dua menjak ni 
aku dah mula merindui seseorang...
hehehehe...
malu aku tau...
haa???
sape???
sebok je nak tau...
sepak kang..
hahahaha..

tapi yang pasti bukan 'lelaki itu'...
aku dengan dier dah..................
ermmmm....
aku xberani nak cakap...
masing2 dah buat hal sendiri...
biarlah...
aku malas nak serabutkan kepala aku la...


xpe..
sedih,memang sedih...
tapi,yang penting aku tau...
masih ade yang menyayangi diri ini...
heeee...
nape??
cepat sangat dapat pengganti??

ermmm...
no komen...
kalau da jodoh,
aku xtolak pon kehadiran sape2 
dalam hati ni...
ececececece...
jiwang la pulok...
lempang kang..
hahahahaha...

ape2 je la...
oke la..
xdapek nak bebel panjang2..
sebab nak balik keje da jap lagi ni...
sampai sini je la dulu yeee...
heee...
bye..
muah99999!!!


Wednesday, March 17, 2010

kursus..kursus..kursus..argghhh!!!!


bosannye kalo kene g kursus..

huuu...

aku xske..

sebab..

sangat mengantuk..

cepatla habis kursus..

da la mende yang sama je..

hadoyaaaii....

ngantuk..ngantuk..ngantuk...

zzzzzzz....

 






Tuesday, March 16, 2010

buang tebiat~~


hmmm...

xde mende la aku nak bebel pagi2 nie...

cume nak cakap...

good mowning~~

heee...

awal x aku wat blog??

hahahahahaha...

ni namanye buang tabiat ni..

ekekekeke...

pagi2 amek semangat ngan lagu kat blog sendiri..

ngeehehehehe..

da la..

xtau nak bebel ape dah ni..

nak g siap2 g keje..

oke~~

bye~~ 

L.A.P.A.R~~~

  gilo ke ape pagi2 buta ni dok lapar2 lak..

adehhh...

nak wat cmne..

'perut...

sori erk..

aku da lame xisi kau ngan makanan yang berkhasiat..

arini je aku bagi kau roti je..

ngan air kotak..'

huuu...

aku bukan nak budget ke..

bukan nak diet ke...

tapi entah la...

selera makan aku macam da terbantut da sekarang..

aku pon xtau la camne bole jadi macam ni..

hmmm...

xpelah...

baik aku tido..

boleh la hilangkan rasa lapar ni..

oke...

selamat malam semua..

bye~~

Saturday, March 13, 2010

terserlah kebEngangan aku~~~


hahaha...
bengang ke??
bengang gak la weh..
semalam aku keje morning kat kfc..
direct dari pagi sampai balik..
masuk kul 9am sampai kul 5pm..
langsung tak de rehat..
dasat x??

huu..jangan cakap aku xpenat..
penat memang penat..
da la kelmarin keje malam,balik kul 2am,
sebab g lepak2 jap ngan budak2 KFC..
aku siap da tersengguk2 kat kedai makan tu ha..
hahahahaha...
malu aku..

ermm..
pagi dah kene bangun awal..
hmm...camtu la rutin aku tiap2 hari..
cume nasib je kene keje morning semalam..
kalo x,keje malam je la..
muka closing..huhuhu...
mata da macam mata panda..
hahahaha...

aku bukan nak cerita ape..
cume nak ngadu kat kau orang je..
hehehehe..
kau oarang kan baik..
suka amek tau hal aku kan..
kalo x,mesti xbaca blog aku..ngehehe..
perasan..
macam nak lempang je aku kan??
hahahahaha...

xde la..semalam kebetulan aku kene jadi cashier..
sebelum ni aku keje kat belakang..
huu..
ade ke patut ade sorang customer pompuan tu 
cakap kat staff lain,
dier cakap aku ni lembab+blur2 
banding ngan trainee staff..
kepala hot die ar weh!!!
aku memang pantang betol 
kalo ade orang yang cakap camtu..
kalo nak tegur tu depan2 la..
ni tegur belakang2 pehal??
takut ke??
da la suke2 cakap camtu..
bodoh tol pompuan tu..

kalo nak tau,aku baru je masuk cashier oke..
da lame aku xmasuk cashier,memang la aku jadi blur2..
suke sangat cakap ikut sedap mulut..
menu pon aku da xhafal..
seb bek xde void..

tambah2 lak aku xmakan dari pagi..
memang la lembab je aku buat keje..
eee...
aku hangin tol la..
time tu jugak aku g cari pompuan tu..
tapi budak yang sampaikan tu cakap pompuan tu da balik..
pengecut tol pompuan tu..
hahahahahaha...

aku bukan ape weh..
cume xpuas hati je..
orang ske sangat pandang satu perkara tu kat situ je..
means,xpk ape punca,ape sebab..
kau orang paham x maksud aku??
kalo xpaham g minum milo..

maksudnye...
kite selalu pandang sesuatu tu dari sudut negatif je..
tapi bila da tau punca sebenar,
baru nak minta maaf la..
baru nak percaya la..
xpaham aku..
aku ni seboleh2nye nak jadi flexible..
semua orang aku boleh join..
lagi satu kan,
kau orang percaya x..
kadang2 kite kene jadi talam gak..
cube bayangkan muka kau orang macam talam..ngeee...
woi!!!
bukan talam kat umah kau orang tu ye..
aku lempang kang sape yang xpaham tu..
hahahaha...
TALAM DUA MUKA...
aku cakap ni sebab kadang2 aku jadi camtu gak..
sebab terdesak gak la..
hehehe...
dah la..stop cite pasal ni..
aku nak cerita mende lain plak..

kepada perempuan yang bertudung hijau tu..
(bak kate budak yang menyampaikan..)
TERIMA KASIH la atas teguran ye...
tapi bagi aku kau memang B.O.D.O.H..
sebab menuduh tanpa usul periksa..
HAHAHAHAHAHA...
jadi jahat jap..
oke,bye..

Friday, March 12, 2010

percayalahhh...kau orang xkan menyesal kalau kawan ngan aku...lalalala~~~


ececece...perasan lak aku nih..
hahahahaha...
lantak aku lah nak perasan ke x..
yang penting aku xkacau hidup kau orang..
huhu..

kenapa aku nak promote diri sendiri ha??
perlu ke??
desperate sangat ke aku nih??
hahahaha...
mengong..
xde maknenye lah...
salah ke aku nak cari kawan ramai2??
xsalah kan??

kadang2 niat baik kite ni 
di salah tafsir oleh orang lain..
cakap kite ni gedik la..
mengada2 la..
eee...
aku benci betul kalau orang cakap aku gedik..
tolong cket eyh..
aku bagi pelempang nak??
sila buat2 takut sekarang..
kahkahkah...
garang la tu kononnye..
haha..

aku xgedik oke..
aku jenis open minded..
hepi go lucky..
ske kaco orang..
oit..oit..dah2 la tu..
nak bagitau lebih2 kenape??
PANG kang!!
ngahahaha...

erm...aku rase...
aku ni kawan je dengan semua orang...
tapi asal aku rapat ngan orang je,
cakap aku ade skandal ngan orang tu..
huh..
kalo dah cakap skandal tu 
da kompom2 la kawan ngan laki kan??
hahaha...
bongek tol..
xkan la nak skandal ngan pompuan..
gilo pe??
huhu..

tapi betul la..
aku lagi suke kawan ngan orang laki..
lagi2 jenis yang suke wat lawak..
sebab aku suka gelak..
hahahaha..

oppp..oppp..
yang pompuan tu jangan terase oke..
bukan aku xsuke KAWAN ngan kaum 
yang sejenis ngan aku..
cume aku xsuke ngan orang 
yang berketurunan n berspesis G.E.D.I.K..
hohoho...
sape yang terase tu sori la..
ngahahaha..
nak belasah aku ke??
dushhh999!!!!
xsakit pon...
hahahahahaha...

aku tau..
dalam mase yang same 
mesti ade yang xsuka ngan aku ni ha..
korang nak kate aku ape pon,kate la..
ade aku kisah??
cak..cak..cak..
hahaha...
mulut kau orang kan,
suke hati kau orang lah nak ngate aku ke..
nak ngumpat aku ke..
aku xheran pon..
sebab aku lebih suka wat bodo je..
sampai orang pon bengang ngan aku 
sebab muka aku yang selamba ni..
hahahahahahaha...
aku memang suka wat muka selamba je..
sape suruh tibe2 nak bengang ngan aku??
hahahahaha...
aku suka tengok muka orang yang bengang ngan aku..
kahkahkahkahkah...
macam unta weh..
kahkahkahkahkah...




aku ni xhabis2 nak dok mengata orang je kan??
kau orang terasa ke??
hahahaha...
bek jgn terasa..
sebab muka kau orang da nak 
jadi macam unta gak..
kihkihkih...

da la..
aku sebenarnye 
xde mende pon nak bebel kat cnie..
tgh bosan la kate kan..
okey lahhh...
sok lusa jumpe lagi..
tolong rindu aku k..
hahahaha..
bye..

Monday, March 8, 2010

mengharap benda yang xpasti~~


pukul 9:56pm..
perlahan2 aku tarik kerusi..
lalu aku melabuhkan punggung 
di kerusi yang xseberapa empuk..
jari jemari memulakan tugas untuk menaip..
aku mula selesakan diri dengan bersila di kerusi..
sudah menjadi kebiasaan aku bersila..
kalau xbersila nanti nyamuk gigit..
PAP!!!!!
hambek kau nyamuk!!
bbzzzzzz...


hahahahahaha...
mengong aku nih...
xreti aku la nk tulis serius2 dalam ni..
ayat pon tunggang langgang je..
ngeee...

kenape aku wat tajuk cmtu ha??
aku pon xtau kenape..
da lupe da pe aku nak cerita..
tu lah...
makan semut manyak sangat..
hahahahahaha...
boleh jadi kawan tenuk ni..

 
 (alahaaiii...seb bek tenuk ni comel je..)
kahkahkah...
PANG!!!!
jangan main2 boleh x??
huh..
oke..oke..
gilo ke pe aku ni ha??
tanye sendiri...
jawab sendiri..
wateverlah...

sebenarnye aku nak tanye lah 
kat kau orang semua...
kau orang ade kapel x??
jawab..jawab..
kalau xjawab aku sular..
hahahaha...
kejam x??
 kalau kau orang ade kapel...
aku pon ade jugak...
heee...malu i taw nk ngaku kat sini..
 

PANG!!!serius plisss...
oke..oke..
dalam mase kau orang berkapel,
ade x kau orang ade hati kat laki/pompuan lain??
haaa...yang ni kene jawab k..
aku??
xtau lah aku ade ke x...
kalau ade pon aku tak nak bagitau kau orang...
hahahahaha...
nanti terkantoi plak..
ermmm...
bagi aku...
aku bukan ade hati kat orang lain...
cuma minat biasa2 je...
sekadar nak cuci2 mata..
hehehehe...
kalau macamtu pon dikatakan curang ke weh??
pandangan orang kan
berbeza2..
kadang2 aku xpaham gak..
pakwe aku xde plak lebih2..
kadang2 kawan2 aku terutamanya yang laki la..
jeles melampau2 mengalahkan pakwe aku sendiri...
tah pape..

pakwe aku tu memang la kuat cemburu gak..
tapi kawan aku yang ni cemburu melampau2..
ade ke patut dier cakap pakwe aku tu malang sebab dapat aku??
what the bangang with this guy??
dah aku tak nak rapat ngan kau...
so...kau xpayah lah nak jeles xtentu pasal...

yang aku bengang tu..
dier buat cerita kat kawan aku..

 

dier cakap aku ni jeles ngan kawan aku tu 
sebab dier rapat ngan kawan aku..
haiiisssyyyhhhh..
memang xsayang mulut tol jantan neyh...
memang hangin tol ngan jantan xtau malu nih..


xpe..xpe..dier burukkan aku yee...
tunggu je la..
ingat aku ni bodoh agaknye..
hahahahaha...
aku akan wat dier lagi merana..
kejam x?? ;p


sape suruh cari pasal ngan aku??
da la kalau susah 
mintak tolong kat kitorang (aku ngan kawan aku tadi) jugak..
bila da tolong,
huh!!lupakan kita orang plak yee...
macam kaki lupakan kasutbetu lahhhh..
antu pnye jantan..
da la muka macam tapak kaki..
tapak kaki aku lagi lawa..






hahahaha...
mengong..
ape kaitannye??
PANG nak??
huhu..
oke..oke..sirius ni..
jantan tu memang cari nahas ngan aku...
tunggu je lah nasib kau oke...


sekarang ni kita orang xbertegur pon..
aku pon xtau la sampai bila..
aku rase macam ade something wrong 
yang tak kene dengan mamat ni la..
hahahaha...
ape2 je la...
malas la nak pk lagi pasal dier..
wat serabut otak je..
baik aku pk kan aku punye barang kesayangan..
ngeh..ngeh..ngeh..
ape barang kesayangan aku tuh??
op kos la my BABY!!!!!
moto aku..
yang cicak2 ske singgah..cait!!!
ok lah...penat dah aku bebel nih..
korang pon dah wat muka bosan je..

 

macam nak kene pelempang je ngan aku kan????
hahahahahahaha...


da la..
nanti aku ceritakan ape lagi perkembangan terbaru 
pasal mamat yang tak de bawak hasil tuh..
a.k.a biawak hidup..
ngahahahaha...
tu bak kata manager tempat keje aku la..
dia pon bekap kita orang..
huhuhu..
wehhh...
kate nak stop,tapi xstop2 pon..
cepat cket boleh??



hehehe...
kla..kla..
sampai sini dulu ye?
jangan rindu aku tau..
ngeee...
daa.. ;p






Sunday, March 7, 2010

asyik KFC je..lalalalala~~~


kenape??
asyik cite pasal keje kt kfc je...
aku rase jarang aku cite pasal keje kt INTAN tu..
kalo ade pon mesti cite pasal datang lambat..
hahahaha...
sengal aku ni...
teringat lak kt cicak tu..
(sila baca entri sebelum ni..klik di sini)
eeeuuuhhh...
memang sangat geli..
yeekkkk...

kenape ye aku xbanyak cite pasal INTAN??
maybe sebab government ke??
so,banyak sangat privacy kene jaga??
huhuhu..
same je kot..
mandai2 je aku ni..
hahahahahaha..

nak tengok meja aku x??
perlu ke nak tunjuk??
hahahaha...
kalo korg tanak tengok pon 
aku tetap nak tunjuk gak...
ngeee...
NAH!!!
 TADAAA...


 

bersepah gilerrrr...
ni tandanye aku buat keje tau x???
jangan cakap orang keje government ni rileks je..
hohohoho...
lagi2 kat unit kewangan..
adehhhh...
pening kepala...

bukan pening sebab ape..
pening sebab bos asyik dok bebel itu ini...
xpuas hati ngan orang itu...
xpuas hati ngan org ini...
kadang2 aku rase macam nak menjerit je kat situ...
'woooiiii!!!!!jangan bising boleh x?????'
hahahahaha...
begitu kurang ajar aku nih...
PANG!!
kan da kene sebijik..

tapi betul la aku cakap...
keje aku memang lebih banyak dari bos aku kot...
bukan aku sorang je..
semua la yang kat dalam unit kewangan tu...
ape korang ingat ktorg dok rileks2 xbuat keje ke??
huhuhu...
tapi kadang2 ade gak curik tulang...
nak curik lain xde mende lak yang nak dicurikkan...
so curik tulang je la...
hahaha...
yela...
manusia ni kan bukan robot...
kadang2 perlukan masa nak release tension tu...
aku ni kalo nak release tension 
aku dok tempat orang,
pastu kaco dorang wat keje..
hahahahahaha...
jahat aku nih...
jahat ke??
 ;p


INTAN tu mmg tempat yang membosankan...
mane x nye...
dah kate tempat orang wat kursus..
isyh aku ni mengata tempat keje sendiri lak..
hehehe...
bukan mengata oke...
ni luahan..
ngee...
alah...
lagipun INTAN kan dah nak kene corporate kan..
ade aku kesah??
cak..cak..cak..
wawawawa...

kalo kene corporate,
kitorang ni plak yang kene campak tah mane2 tah..
tunggu je lah nanti..
aku pon da malas nak pk..
lantak lah nak campak kat mane2 pon...
aku ni g mane2 pon bole idop gak..
huhuhu...
macam san cai yang kat dalam meteor garden tu...
umpama rumput..
tapi boleh hidup kat mane2 je.. ;p
perasan aku ni..
hahaha...


wehhhh...aku lapar...
aku nak makan jap..
sape nak ikot??
jom...
nanti aku sambung lagi..
kalo rajin..
hehehehe... ;p