terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, October 29, 2010

detik2 terakhir..

oke..sementara nak tunggu hujan berhenti,aku sempatkan jari aku menekan keyboard neyh untuk menghapdet belog..huhuhu...

aku pun tak tahu la kat luar tu hujan atau gerimis je..ahh..lantak lah..takpe..tunggu je la hujan berhenti..yang penting aku nak siapkan entry ni sat...kehkehkeh..

sebenarnye aku tak tahu nak wat enrty tang ape..tadi kat kepala otak aku ni punya la banyak gila nak citer..sekarang??sudah lupa..tu la..makan semut banyak sangat kot??cehh!!pe jadah makan semut??aku bukan spesis tenuk!!

argghhh!!aku lapar la weyh..tu yang buat aku jadi lupa nak story ape..adehh..ape kaitan lapar ngan lupa??takde kaitan kot??ke ade kaitan??ahhh..pape je lah..

tu la..tadi jual mahal sangat..konon2 la dah kenyang..haaa..hamek kau..baru la tergedik-gedik kata lapar..adehhh..krookk..kreeuuukkk...kruukkkk je bunyi perut ni..papa..help me!!hoh??papa??kehkehkehkeh..geli aku nak papa2 plak kat sini..cehh!!

dah!!dah!!sudah!!aku lapaaaarrr!!aku mahu balik..huhuhu...nampaknya hujan sudah reda la..hehehehe..sudah boleh balik ni..jom merempit ngan aku..tapi kau orang duduk bakul.. -end-

*notakecik : malasnye nak riding motor..ble la nak driving plak..huhuhu.. *_*

bila dikatakan ada kacukan... :)

semalam,bersamaan 28 Oktober 2010..

"alamak!dah dekat pukul 3 pm..mampos aku belum solat zuhur.." getus aku sendiri..

aku pun berlalu dari kerusi empuk yang selalu membuatkan aku jadi malas nak bangun,dan boleh membesarkan bontot aku..

siap2 ambil wuduk.."nawaitu....." punyelah khusyuk aku amek wuduk sebab kat toilet takde orang ganggu..

okey,siap!gerak ke pantry untuk bersolat..hmm..bukak2 pintu nampak akak2 ni tengah borak2..borak ape ntah aku tak tahu..orang kate budak kecik jangan masuk campur hal orang tua..kehkehkehkeh..budak kecik la sangat..cehh!!

akak2 ni dah beredar..ada yang masuk opis,ade yang pergi amek wuduk..hmm..

aku plak khusyuk pakai telekung sambil menahan kesejukan dalam bilik tu yang macam kutub utara..terketar2 tangan aku macam orang parkenson..

ade orang bukak pintu,nak masuk..oh!akak ni yang masuk..ingatkan orang lelaki..senyum2 je la..hehehehehehe..ni bukan senyum..tapi sengih2 macam kucing..err..kucing??cehh!!

akak tu bertanya pada aku............

"eh,kau ni ada kacukan macam bangla ke??" adeehhh akak ni..nape sekarang baru nak tanye??

"haa???!!tak lah..mane ade la kak.." ape maksud akak ni bertanya begitu...??kepeningan........

"muka kau ni macam ada kacuk2 je.." sambil tersenyum...

"hehehehe..ye ke??mane ade la kak..." termalu2 la pulak aku..hehehhh...

dah2..teruskan solat..adooi..terus tak khusyuk solat aku..ya ALLAH..terimalah ibadahku..

aku bukan nak bangga ke apa..dah selalu orang tanye aku ni ada kacukan pape ke tak..jawapan aku,ada...nape??tak percaya ke??aku kan kacukan pakistan..kacukan hindustan pun ada..kehkehkehkeh..

ni kan kezen aku..percaya tak??
percaya ke tak kata2 aku tu??tolonglah percaya weh...percayalah yang aku tipu..

mana ada kacukan la..kacukan jawa ada lah..jawa tu kacukan ke??tu bukan keturunan ke??cehh!!nak jugak ada kacukan ye??

bukan nak puji diri sendiri lawa or cantik..tapi ni semua anugerah ALLAH kan??so...aku bersyukur dengan ANUGERAH ni.. semoga aku tak riak dengan anugerah yang ALLAH bagi...AMIN..

cehh!!ape motif letak gambar ni??
kecantikan tu hanya luaran je..bila2 masa ALLAH boleh tarik balik..jadi kita perlu sentiasa bersyukur dengan nikmat yang ALLAH bagi..sebab segala2nya di dunia ni hanya pinjaman dari ALLAH.. -end-

*notakecik : bersyukur dengan apa yang ada..

Friday, October 22, 2010

haa??dah subuh??aku dah lambat!!!

tokk...tokk...tokk...gudungg!!gudungg!! 

cara abah aku kejutkan anak2nya..lepas ketuk,pegang tombol pintu,then GEGAR!!!!

"alin!"

"ape...." mamai garu-garu kepala...

"alamak!!dah pukul brape ni..kompem  aku lambat sampai tempat keje..adoi..mampos aku.."

tu lah ayat yang keluar dari mulut aku tadi..ngomel2 sendiri..menyesal matikan alarm!!!terus melompat dari katil macam orang bersilat dan switch on lampu..tengok jam kat enset..

"pukul berapa ni??apesal pukul 19:44??enset aku bengong ke??" sempat lagi merungut..cakap sorang2 dengan dahi berkerut sebab aku rabun..perlu tengok jam betul2..

"MAGHRIB!" abah jerit dari luar pintu..

"haa??maghrib??" aku terus keluar bilik..dengan mata terkebil-kebil..nampak abah pakai baju melayu berkain pelikat sedang duduk kat kerusi dapur..

tak lame kemudian,baru aku tersedar.."laa..maghrib ke..ingatkan SUBUH..ehh??arini hari ape??" aku mengomel sendiri..sambil berjalan menuju ke tempat amek wudhuk..

"isyh..camne la aku boleh jadi nyanyuk ni..arini hari jumaat..esok mestilah hari sabtu..nak pergi keje pe jadahnye??" getus dalam hati sambil melangkah ke tempat solat..

tu laaaa...tidur lagi petang2..kan dah mereng kejap..adehh..SUBUH dengan MAGHRIB pun tak tahu beza..sampai hari ape pun boleh lupa..merungut sorang2 sambil pakai telekung..gelakkan diri sendiri..teruskan solat..seb bek masih waras lagi.. -end-

*notakecik : tidur sebab nak lupakan masalah..hmm..

Tuesday, October 19, 2010

pengalaman pertama....fuuuhhhh...nervous!!!

alahaaai...pe yang kau orang pikir ni weh??haaa...mesti pikir bukan2 kan bila aku buat tajuk entry camtu..hehehehe..dah..dah..jangan pikir bukan2..sekeh kang..

actually aku nak bagitau pengalaman aku bawak kereta tadi..kahkahkahkah...lawak gila..maybe aku tak biasa lagi kot..ye la..masa belajar drive,bawak kereta kancil..tadi aku bawak kereta viva..kancil tu kan berat..viva tu ringan..aku rasa janggal gila..memang tak biasa..adik aku cakap aku bawak kereta gelabah..memang aku gelabah pun..sebab aku tak biasa kereta viva..hahahahaha..*alasan

kalau tak,tadi aku nak bawak kereta kancil..tapi kunci kereta kat abah aku pulak..pastu tadi dah lambat..dah nak dekat maghrib..aku nak pegi umah cik abang anta resume dia..terpaksa naik kereta viva..cett!!janggal!!aku tak nak naik kereta viva lagi..hukhukhuk..(jangan mare ea nani..)

takpe lah..sekurang2nye aku dapat pengalaman drive sendiri kan..hmm..kena practice hari2 baru okey..camne nak pegi jenjalan kalau drive tak okey..kan??takpe..aku perlu berusaha lagi..chaiyok2!! -END-

*notakecik : rindu cik abang.. :(

Sunday, October 17, 2010

laki bini remove aku..tak paham.. =_="

yess!!op kos nak cite pasal fesbuk..sebenarnye aku teragak2 nak cite pasal dia orang or tak..lagi sekali aku kata,aku taknak aibkan orang..tapi dah orang tu tiba2 je buat sesuatu di luar jangkaan,apa maksudnya??tak kan aku nak diam diri je??aku ada buat salah pape ke??aku sendiri tak faham..

yup!!laki bini ni remove aku dari friendlist dia orang..aku ingat nak buat bodoh je..ye la..dah orang tak nak kawan..nak buat camne lagi..kan??siapalah aku untuk paksa2 orang??tapi..mende ni buat aku tertanya2..memang pelik sangat2..aku sendiri tak faham kenapa diaorang remove aku..sedangkan sebelum ni okey je..haaihh.. =_="

mula2 aku memang tak tau pape..sampai lah tadi,aku saje2 je nak tengok fesbuk orang tu (si lelaki)..sengaja aku nak tengok..sebab aku pelik..kenapa kat fesbuk dah senyap takde post dari dia..sebab selalu dia rajin jugak komen aku punya post..bila aku cari kat friendlist aku,dia dah tak de..then,aku jadi stalker kejap..aku try tengok kat kawan aku punya..haa??masih ada..means,dia memang nak remove aku..bukan dia deactivate account..memang berbeza kalau deactivate account ngan remove..kan??

aku ingatkan ni keje anak dia..sebab anak dia suka main game guna fesbuk dia..so,buat do no je la..then aku try cari bini dia pulak..haa???takde jugak dalam friendlist aku..then aku try tengok kat friendlist si lelaki..mesti la ada kan??sebab bini dia punya..OMG..memang sah la diaorang ni sengaja remove aku..tapi..sebab ape ye??aku rasa aku takde kacau hubungan diaorang..gila ke nak kacau hubungan orang??lagi2 yang dah kawen??orang gila yang tak tahu malu je yang buat camtu tau!!aku masih waras lagi..

hmm..terpulanglah kat diaorang..tu hak diaorang kan??aku bukan ada kuasa nak paksa2 orang jadi kawan aku..yang penting,aku tahu aku ikhlas kawan ngan someone..tapi..tapi..tapi..aku mane ade komen pape kat dia punya la..aku takde pulak sakitkan hati dia ngan bini dia..serius..memang kalau nak diikutkan peratus,cuma 0.00005% je aku pernah komen dia punya or bini dia punya wall...kalau selalu komen kang,kate aku ni menyemak je..so,aku takde la expose sangat kat fesbuk tu..adooi..memang jadi tanda tanya..

takpe lah kalau diaorang tak suka aku,up to them..aku pun malas nak layan..hmm..kalau betul diaorang muak or meluat dengan aku,takpe..it's okey..aku BLOCK je la dia orang..ape susah..then diaorang dah tak dapat nak cari aku..aku pun tak susah kalau takde dia orang nih..lagi aman hidup aku kot..sebab memang si lelaki ni pun mulut lebih puaka dari aku..huhuhu..

yess!!aku dah block diaorang..pasni tak de lah meluat lagi ngan aku kan..kalau orang dah tak suka aku,baik aku hilangkan diri terus dari dunia orang tu..tu lagi bagus kan??okey tak cara aku ni??hmm..pape je la..janji aku puas hati..even terkilan dan kecewa sebab niat baik aku untuk berkawan disalahertikan.. -END-

*notakecik : aku malas nak layan orang yang ntah pape..buang masa je..

Friday, October 15, 2010

award follower ke 123


1..2..3..cantik kan nombor tu??macam blaja mengira la pulak..hehehehehe..tujuan aku buat entry ni sebab nak bagi award!!yeaayyyy...1st time buat award nak bagi orang..hehehehe..award ni adalah sempena follower yang ke 123..


haa..sape ye??jeng3..ni dia...missct_bella..meh aku tunjuk sikit missct_bella ni camne..hehehehe..alalalala..comey betul missct_bella kite ni ye??

sorry missct_bella..terpaksa culik gambar kamu..jangan marah..hee..

haa..missct_bella,nah..award khas + special untuk kamu..amek la..penat buat ni..sampai berpeluh2 tau..hehehe..jangan malu2 ye..memang untuk kamu ni..tapi..sorry dear..akak tak dapat nak buat cantik2 award ni..hehehe..hope dapat terima seadanya..pape pun TAHNIAH!!


kenapa gambar powerpuff gurl??jangan pelik kalau aku kata aku minat kartun ni..hahahahahahaha..tapi bukan fanatik sangat..cuma sebab kartun ni SANGAT comel..mata diaorang besar..macam aku tak??hahaha..sempat lagi perasan..macam budak2 la aku ni..LOL!

okey missct_bella..award ni untuk kamu..amek cepat2..nanti da tak comey..hehehehe..yang lain2 tu..jangan sedih2 plak tak dapat award..aku tak bagi award bukan sebab tak sayang oke..cuma missct_bella je yang bertuah kali ni..hehehehe..jangan majok ea..buruk ah majuk2..macam unta..hahaha..

*notakecik : kena rajin blogwalking..tapi kadang2 aku takde mase nak blogwalking..busy la yank..hee..

wahh..tak kandas.. :)


hehehhh..dapat bayangkan tak aku senyum2 macam kucing..kikiki..kenapa kucing??op kos la kucing..sebab aku comel..kahkahkahkah..lempang jugak kang minah ni..perasan!!kenapa aku happy semacam je ni??hehehehe..sape yang tak happy..aku dah lulus TEST JPJ untuk kereta..weehuuuuu...aribaa..aribaa..hehehe..happy..happy..baru lah boleh tarik nafas lega..kalau tak, muka monyok macam unta..hagagaga..

MySpace

aku nak cerita sikit pengalaman mase aku test tadi..err..sebelum tu..untuk pengetahuan kau orang..ni adalah test kali kedua aku ambik lepas aku kandas jalanraya dulu..dulu masa aku study kat UiTM segamat, aku ada amek lesen memandu gak..aku lulus bahagian 2 (parking, 3 penjuru, bukit) tapi kandas kat jalanraya..maybe sebab time tu aku tak ready lagi kut..bawak pun ntah pape..tu yang kandas..huhuhu..lagipun mase tu nak final exam plak..lagi la aku pressure..lantak la sana..tak pe la..mende nak jadi kan..bila dah kandas tu,aku ingat nak amek je test kali kedua..tapi aku kena focus kat final..so,aku tak dapat nak amek..

bila dah habis study,ingat nak sambung..tapi,asal nak sambung je,rasa MALAS la pulak..hehehe..haa..malas punya pasal,sampai dah mati aku punya lesen L kereta tu..adehh..membazir je duit aku kan..tu la..menggedik sangat nak amek lesen time study..kalau nak pun,amek la awal sem..ni ngada2 nak amek time dekat2 nak final..hahahaha..kan dah kene ulang balik semula..haaa..padan muka kat aku sendiri..

sekarang baru terhegeh2 nak amek lesen..tapi..aku dah lulus!!yess!!dengan keberkatan doa mak,abah ngan kawan termasuk u olls..aku dah berjaya..huhuhu..alhamdulillah..

kau orang tak tahu ape yang aku rasa tadi..terketar2 tau pegang stereng tu..hahahaha..siap cakap sorang2 dalam kereta dah macam orang nyanyuk..ye la..nak cool kan diri sendiri kan..haaihh..mase test jalanraya pulak,aku borak2 selamba je dengan abang JPJ..err..abang ke??uweekkksss!!!!da la buncet!haks!!jahat tol aku ni..dia dah luluskan aku,lagi aku nak mengata dia..aku tak kisah pun borak ngan sape2..ni siap mintak nombor tepon..amboi3..ini sudah lebeyyyy...aku tak tahu nak bagi ke tak..

bila dah habis test tu..aku tengok result LULUS..dengan bijaknye aku berkata.."ermm..tak boleh la.." kahkahkah..watpe la nak bazir2 tenaga layan2 dia orang ni..aku pun bukan pegang tepon selalu..kang tak terlayan plak..err..bunyik macam nak layan je..hehh!!takde maknanye lah..marah cik abang aku nanti kang..

tu la pengalaman aku..pendapat aku la kan,tak salah pun kalau abang2 JPJ tu nak menggatal ngan kau orang..ni bagi perempuan2 yang nak amek lesen la..nak tahu sebab ape aku kata camtu??tu lah cara nak hilangkan kau orang punya nervous tau..serius aku kata,kau orang takkan ingat yang kau orang tu tengah test JPJ kalau borak2 dengan dia orang..layan je pertanyaan dia orang..tapi kalau sampai lebih2 tu..kirim salam je la..hahahahaha..tapi,semua tu terpulang pada diri sendiri..kalau dah memang tak reti nak drive,n membahayakan,haaa..nasib ekau lerrr...hehehehe.. 
MySpace
waahh..panjang pulak entry kali ni ye??hehh..ermm..bagi sapa2 yang nak amek lesen kereta tu,ikut la tips yang aku bagi ni..hahaha..tapi,depends kat kau orang jugak tau!!jangan la bila dah kandas tu kau orang tergedik2 ngan abang2 JPJ tu pulak..kompem tak terlayan..hahahaha..kalau dia orang layan tu..aku no komen..hehe.. -END-

*notakecik : pasni kompem pergi mana2 naik kereta..hehhh..


counting hours..huhu..


seriously aku rasa SANGAT nervous!!uwaaa....lagi beberapa jam aku akan menghadapi test JPJ untuk kereta..hukhuk..seram sejuk den..sampai tak boleh tido..adehhh..adakah anda pernah mengalami situasi ini??isyhh..mase nak test JPJ motor aritu takde pulak sampai jadi camni..ni cuak terlampau2 dah ni..wuuu...takottttt...

abang JPJ or kakak JPJ..tolong la bagi saye lulus..saye taknak la jatuh bawah trailer lagi..seb bek aritu mase jatuh time jalan tengah jem..kalau aku jatuh time trailer tu bergerak??uwaaaa...takmo..takmo..aku takut MATI...huhuhu...seram dah aku pegi keje naik moto..lori besar2..kalau lalu sebelah macam nak terbang..fuuuh...dah macam superman plak kang..isyhhh!!tak nak la ingat pasal tu lagi..meremang bulu mata den..

dah2..mase sudah time..aku mahu ketiduran..mata sudah tumbuh gam dah ni..isyh2..ape benda yang aku melalut pagi2 buta ni..papepun,wish me luck ye kawan2..cayang u olls..

jangan terkejut!!ni abang aku main2 je kat tempat keje dia..senget betul abang aku ni..hahaha..
*notakecik : ya ALLAH..permudahkanlah segala2nya..AMIN..

Thursday, October 14, 2010

keguguran??

keguguran??hoho..adakah keguguran rambut??cett!!watpe aku nak cite pasal keguguran rambut??semua orang memang akan mengalami keguguran rambut tau..hehh..termasukla aku ni ha..dah potong rambut pendek ala2 stacy pun still lagi gugur..eh??pe jadah pulak tetibe ade bunyik2 macam nak cite pasal keguguran rambut pulak ni..hahaha..senget aku ni..

okey2..aku nak cite pasal keguguran kandungan la..betul ke ayat aku ni??pape je la..janji kau orang paham..bila aku tengok kat fesbuk akak ni..macam2 dah kat otak aku ni pikir2..ada something yang aku tak tahu ke??aku bukan nak mengaibkan sape2..tapi aku sangat kasihankan akak ni..sebab,setahu aku,dia pregnant mase sebelum puasa aritu la..dia dah happy2 dengan husband dia..ye lah..nak dapat baby kan..mestilah happy..kalau aku pun happy jugak..cuma aku belum kawen..so feel tu takde pun..hahahaha..ngok ngek!aku taknak citer pasal aku la..isyhh!!

sambung citer akak tu..memang aritu aku ade dengar cerita dia ada mengalami pendarahan..sebab tersadung ape ntah..kat tempat keje dia..masa tu usia kandungan baru cecah minggu jugak la..means,masih baru lagi..isyhh...bahaya jugak ye..nampaknye,kalau sape2 yang pregnant tu,kene jaga elok2 la..susah jugak nak jaga..hmm..peringatan untuk aku jugak..sebab aku ni perempuan..dan akan berkahwin..then,dapat baby..wuu..wuu..syok ar dapat baby..huhuhu...PANG!!hohh..dah kene sebijik..tadi kata taknak citer pasal diri sendiri..cett!!

okey2..continue..err..tadi mase aku tengok fesbuk akak tu (jadi stalker kejap)..biasalah kat fesbuk tu macam2 application ada..kadang2 mende2 yang merepek-repek pun ade gak..haihh..akak tu ade join application tu..pasal baby..ermm..pastu dekat post tu dia taip.."tahun bila nak mengandung balik pun tak tau"..terkejut gak bila aku baca..ape maksud dia tu??adakah dia telah mengalami keguguran??kalau iye,mesti dia sedih kan??ye la..awal2 dah gugur..memang sangat kasihan kat akak tu..tapi dia memang seorang yang sangat tabah..aku tengok dia macam takde ape2 yang jadi je..boleh lagi gelak2 komen gambar kat fesbuk aku..maybe dia dah tak pikir sangat kut..aku dapat tau pun dah lambat..hmm..kita tengok dia happy2 je..tapi tak tahulah dalam hati dia kan..??semoga akak tu terus tabah..

aku belum kawen..so aku tak rasa ape yang akak tu rasa..ape2 pun aku cuma dapat berdoa akak tu sihat2 selalu..tak pe lah..maybe belum rezeki dia..ape yang penting,kesihatan kena jaga..kalau ALLAH nak bagi rezeki,insyaALLAH ada la tu..cuma cepat dengan lambat je..banyak2kan bersabar dan berdoa..aku harap akak tu tabah menghadapi dugaan dan terus bahagia dengan husband dia sampai bila2..AMIN..


comel kan budak kecik ni..hahahahaha..
*notakecik : orang yang dah kawen susah betul dapat anak..tapi yang tak kawen n termengandung senang2 je buang anak macam sampah..haihh..

award daripada matdin.. :)

hehehehe..dah lame tak dapat award nih..surprise gak la kan tetiba ade hamba ALLAH ni tinggalkan pesanan suruh amek award..hagagaga..ayat skema la pulak..btw,tenkiu kat MATDIN sebab sudi bagi award..heeee..err..sebenarnye aku konpius ngan award yang matdin bagi..sebab ade dua..matdin nak aku amek yang mane??dua2 kah??atau satu sajakah??konpiussss...ahhh..aku nak tamak kejap..aku nak amek dua2 la..hahahahaha..boleh kan matdin?? 

ermm..nak suruh buat ape je ni??nak kene tag orang ke??aku tak paham..hehehehe..okey la..kalau camni kan..ape susah sangat..kalau kau orang nak,kau orang amek je la award ni..amek la..malu2 pulak..sekeh kang..

sape rase dia beautiful,amek la award yang ni.. :)
sape yang rasa2 selalu skodeng aku,haaa..amek yang ni..heee...
sape nak award ni, amek la..buat2 tak malu je..aku bagi..sape yang nak amek tu,tinggalkan komen oke..so,aku tau la sape yang amek nanti..heee...okey2..selamat menculik..hahaha..

*notakecik : rajin betul dia orang ni buat award..hehh..aku tak reti..aku rajin menculik je..hagagaga..

yahuuu...CUTI!! + B.O.S.A.N..

arini aku cuti..so..jangan ganggu aku..hahahaha..poyo je ayat..tak bleh blah..err..sempena ape aku cuti??huhu..jangan kau orang pikir aku siap2 nak tunang dah ler..arini aku cuti sebab pagi tadi ade blaja memandu la..hehehehe..kawan2 dah ade lesen kereta,aku baru nak amek lesen..tapi okey la kan..daripada memandu takde lesen..kang pape jadi,haaa..sape nak tanggung??hehehe..amboi aku ni..baru amek lesen dah kecoh..hahaha..tu pun siap kene bebel ngan family baru sibuk2 nak amek lesen kereta..kalau tak,hampeh je takde mase aku nak pergi amek tau..hee..

hmm..cuti2 pun bosan gak kan??tak tahu nak buat ape..ni pun baru je bangun dari tidur..hehehe..syok je tidur time2 camni..tapi tak bleh tidur lame2..orang kate nanti otak lembab..hokhok..orang yang kateeeee....bukan aku yang kate..dah la..aku bukan nak cerita pasal tidur..haha..merepek repek je aku ni..

aku pun tak tahu nak story ape sebab otak tengah mereng..paham2 je la kalau orang baru bangun tidur kan..hahahaha..senget betul aku ni..argghhh!!kebosanan melanda diri..pe nak buat ye??hmm..haaa..aku tau aku nak buat ape..hehehe..aku lupe plak tang satu mende ni..memang penting dalam hidup sehari2an..hahaha..aku lupa nak MAKAN..camne la aku boleh lupa??perut dah bunyik2 baru ingat nak makan..kalau tak makan,macam mane idea nak datang kan...

okey..dah2..aku nak pegi makan..ngap..ngap..ngap..hee..bye!

*notakecik : sebenarnye takde idea.. saje gatal tangan nak hapdet.. =_="

Tuesday, October 12, 2010

BEN ASHAARI BLOG


uit..abang BEN bukak bloglist..so,aku cuba untuk mengJOINkan diri..hagagaga..


sape nak join,pergi kat SINI oke...huhuhuhu...

*notakecik : seram ar tengok tangan abang BEN..hahahaha.. ;p

kenapa ni??


aku tak tahu la kenapa aku rasa lain macam je nih..rasa tak sedap hati je..hmm..kenapa ye??risau jugak ni kalau ade jadi pape yang buruk..kan..aku rasa tak tenang je ni..huhuhu..rasa nak nangis pun ada..ya ALLAH..lindungi aku dari sebarang malapetaka.. T_T

atau ade someone yang sedang mengata2 aku ni??ahh..persetankan semua tu..huhuhu..adehhh..keje pun takde..dah siap dah semua..hmm..ape kene la ngan aku ni..aku rasa MALAS..MALAS..MALAS..malas nak buat pape..tapi.....hmm..tapi ape ntah..isyh!!ape aku mengarut ni weh??

rasa macam nak jerit kuat2 pun ade jugak..argghhhh...wtf!aku tak suka keadaan macamni..-end-

*notakecik : ape aku taip pun aku tak paham..sebab tengah serabut.. T_T 
  MySpace

Saturday, October 9, 2010

ular sawa jadian.. ;p

hari jumaat aritu kat opis aku ade buat jamuan hari raya..kira macam open opis la..tapi kecil2an je..punye la banyak makanan kat dalam opis..perggghhh...aku sendiri pun tak tau nak makan yang mane satu..hehh..aku nak tunjuk kat kau orang semua makanan tu tapi segan je nak amek gambar makanan..so tak dapat la aku nak tunjuk gambar2 tu semua..huhuhu..sori manyak2 oke..

tapi kan ade la berlaku kebengangan sedikit mase tu..ye la..aku tengah syok2 nak amek makanan,tetibe nama aku asyik kene panggil je..kena buat itu,buat ini..aku bukan merungut ape..kalau bagi aku masa nak rehat jap,nak bagi aku jamah makanan sikit ke..tak pe la jugak..ni baru settle buat keje sikit,dah kene buat yang lain..ee..bengang je..aku bukan bengang dengan semua orang kat opis aku tu..tapi dengan sorang makcik tu je la..nak buat air teh O pun nak kene aku yang buat jugak ke??ek eleh..senang je kot??!!!!!!!punye la nak mengarah2 aku plak..aku memang tak kesah la kalau nak aku buat tapi ape motif dia suruh aku yang buat padahal bende tu bukan la susah sangat nak buat kot..(berapa banyak "buat" da...) punye la pemalas orang tua ni..cop!!bukan aku sorang je yang berkata begitu oke..haaihhh.. =_="

dah la mulut tak reti diam..aku ni jenis tak suka orang bebel2 kat aku..kalau nak mintak tolong tu,agak2 la..kalau semua nak aku yang buat,ape cite??mentang2 aku paling muda,nak aku yang buat semua..aku memang berangin gak la mase tu..tapi aku tak tunjuk..dia dah mengarah2 aku,pastu dia buat ape??penuhkan perut dia??wtf!sedap je dia mengunyah2 mase tu..*^^%^$%&^%^ 

nasib baik la kau tu orang tua..dah umur macam mak aku gak la..so,aku kena la hormat jugak..sebab tu aku tak pernah tinggikan suara kat opis..tapi  kalau perangai macam haremmmm,buat aku menyampah je..pe jadah??

isyh3..ape aku ni..jahat betul la..asyik mengata orang lain je..hahahaha..haaihh..nak buat camne..dah memang aku tak suka dia..dia pun,kalau tak cari pasal ngan aku,takde la timbul cite dia..kan??hahahaha..tak tahu la kenapa aku tak suka ngan makcik tu..hmm..

err..kejap..ape kaitan tajuk entry ngan citer makcik tu??hahaha..sebenarnye aku nak citer lain..nak citer pasal ular sawa..hahaha..ape melencong tempat lain plak..adehhh..oke2..

mase jamuan tu..aku memang melantak habis la..memang tak hengat dunia..hahahaha..lepas makan kenyang2,kompem rasa mengantuk..memang aku rase mengantuk giler..ape lagi..buat projek ar..TIDUR!!!hehehehehe..kan dah macam ular sawa tu..ular sawa kan bila dah kenyang,tidur..hahahaha..

tapi aku tak boleh tidur sebab ramai orang yang borak2 kat opis tu..entah ape mende yang dia orang borak pun aku tak tau..sebab aku sumbat telinga dengar lagu..malas aku nak amek port orang2 tua bercakap..baik dengar lagu lagi bagusss..tapi aku sempat gak terlelap kejap..cuma terbangun sebab suara dia orang lagi kuat dari lagu2 yang aku tengah dengar..kalau dah kategori kuat bebel memang suara kuat..kan?? huhu.. -END-

*notakecik : aku tak suka orang tu,orang tu suka aku ke??kalau dia tak suka,lantak dia la..sebab aku pun tak suka dia..hahahaha...

Friday, October 8, 2010

ape mende ni??

walaweyy..da lame aku tak hapdet belog..hukhuk..da dekat2 nak bersawang da ni..hahahaha..naseb bek labah2 takde..kalo tak kompem dah beranak pinak..errr..labah2 beranak ke??

actually ade banyak mende yang aku nak story tapi bila aku bukak je menatang ni,mesti ade je keje yang kene buat..time2 idea tengah banyak,ade je yang menghalang..sangat geram la..hehehehe..kadang2 aku ikut mood je nak hapdet..lantak la situ..

hope sape2 yang baca ni tak bosan la ngan aku punye blog neyh..sebab cerita ntah pape..hahahaha..eceehhh..macam ramai je yang nak baca blog aku ni kan??huhuhu..tak kesah la..janji cik abang aku baca..kan sayang kan??kakakakaka..euuhh..geli..sayang2 plak..hehehe..

kejap2..ape aku nak cite ni sebenarnye??ape motif aku update belog ni pun aku tak tau..hahaha..dah2..berhenti bebel..sambung tempat lain..bye!