terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, May 29, 2017

GET A LIFE

Assalamualaikum..




hai. takde nak update ape sangat. cuma nak melepaskan geram. sorry, i tahu ni bulan Ramadhan. tapi, disebabkan terlampau menyampah dengan manusia yang bermuka² ni, so, nahhhhh.. i dah bagitahu jangan jentik atau jangan nak usik hidup i. tapi manusia² ni degil. especially yang jadi tukang sampai tu. memang tak serik² ehh?? btw, good job for you. perangai mengalahkan minah kepoh. lelaki pun ada jugak yang perangai camni ekk?? blerrgghhh.. for this entry, i terpaksa guna aku kau. maybe itu yang paling sesuai. nak sentap?? terpulang.
sebenarnya malas nak ambik tahu. kalau boleh memang malas nak cerita benda² yang takde faedah. ya. semua tu dah takde faedah pun untuk aku. tapi kalau aku nak cerita pape pun rasanya tak perlu lah kau nak perli² aku. hak aku nak cerita pape pun sebab semuanya pun takde kena mengena dengan hidup kau dan sesiapa yang berkenaan dengan hidup kau. bagi aku, buang masa aku je nak cerita benda yang tak sepatutnya ada. tapi kau jangan lupa. kau masih BERHUTANG dengan aku. ingat tu.





aku bukan nak kata apa, tapi ade orang tu, mulut dia memang boleh tahan busuknya. depan² tak berani pulak nak sound aku. bila dah jadi camni, mulalah nak perli². konon nak cakap aku cerita semua kat media sosial. aku cerita ape?? sekadar share dari link² yang ada kat fb?? tu pun tak boleh ke?? ade aku cerita pasal kau?? ade aku mention kau?? haaa.. ni aku tak mention. tapi kalau kau rasa aku cerita pasal kau, baguslah. means kau dah berjaya baca entry ni!! nampak sangat kau memang selalu stalk aku. HAHA.. sedarlah diri tu. tak payah nak sebok² hal aku. jaga je lah diri kau dengan bini kau tu. jap lagi aku cakap, nanti sentap pulak. kang terkenan pulak kat anak kau tu. btw, tahniah. pasni ajar lah anak kau tu solat. jangan jadi macam kau. opsss!! #pedastak





ingatlah sikit.. dulu aku jugak yang tolong bangunkan korang. promote sana sini. tu lah guna nya aktif kat media sosial. jangan lah jadi badigol sangat. kalau aku takde, followers pun tak ramai macam sekarang. biasalah. orang cepat lupa diri memang camtu. selama ni effort aku pun memang sia² je. lagipun aku memang suka buat kerja free. bukan setakat free. aku pun kena sekali bayar duit kelab. ntah pape. nasib baik sekejap je duit tu kena collect. kalau still kena collect sampai aku stop jadi orang berkenaan, memang aku tak halalkan. daripada suka nak ikut terus jadi menyampah.






dah lah. daripada aku nak bercerita pasal kau kau kau kau dan kau kau kau yang takde masa depan tu, baik aku terus membahagiakan diri sendiri. aku pun dah malas nak tambahkan dosa lagi. malas aku nak mengungkit benda² yang aku rasa macam dah tak penting. tapi, memang dah tak penting pun. korang tak pernah nak tahu ape yang ada dalam hati aku, ape yang aku rasa, senang² kau judge aku macam aku yang bersalah. dah. jangan nak semakkan hidup aku lagi. aku ada hidup aku sendiri. aku cuma dapat doakan korang semua bahagia. tu je. aku tak nak kacau hidup orang yang takde kena mengena dengan hidup aku lagi.






GET A LIFE!! SILA MOVE ON!!






💩





bye.

Friday, May 19, 2017

unfriend

Assalamualaikum..




hai. i nak bagitahu ni.. i terpaksa unfriend beberapa orang kat fb sebab i taknak ada yang jadi penyampai. sorry. even uols janji or cakap takkan bagitahu kat orang tu, tapi i still tak percaya. daripada i sakit hati, baik i buat camtu. bukan nak putus kawan. tapi i rasa ni keputusan yang baik. please, harap faham situasi i.




i taknak lah ada yang masam² muka, pastu dok kata i yang bukan². i need privacy. okey?? i pun takde nak sibuk² ngan hal orang. i takde nak buat cerita yang buruk² pasal orang lain. so, harap uols janganlah nak buat cerita bukan². apa yang i bagitahu kat fb or ig, itulah yang sepatutnya tahu. jangan nak pusing² buat cerita lain.




okey. tu je nak cerita. jap. nape serius sangat ni?? HAHAHAHAHA.. hmm.. hari ni i nak pergi Cameron ngan kawan² kat JPJ ni under Puspanita. so semua perempuan.. yihaaaa.. saja nak jalan². lagipun i dah mintak permission dari suami i. hehe.. nasib baik dia bagi. dah lama tak pergi sana since 2014 kot kalau tak silaplah. ntah. malas nak scroll gambar. :p




k lah. i nak kemas² n siap². next time i update story lain. bye.




XOXO

Wednesday, May 10, 2017

RESTART

Assalamualaikum..





hai. macam lama sangat tak update blog. sebenarnya ada je bukak blog ni. sorry kat sape² yang ada komen kat blog ni tapi i tak reply. nanti i reply k. sekarang ni i tengah buat proses pembersihan. nak buang mana yang tak patut ada kat blog ni.. takkan lah nak simpan kat sini kan?? kalau boleh rasa macam nak delete je blog ni tapi sayang pulak. yelah, lama gileee kot buat blog niii.. ada yang tak patut buang. so, at last, i simpan je lah blog ni. cuma buang entry yang tak berkenaan je. u knoww.. kaannn?? kena lah jaga hati orang yang kita saiyanggg.. kannnn kannnnn kannnnn?? :p





my life?? Alhamdulillah.. semua masih dalam kawalan. terima kasih Allah sebab temukan dengan insan yang sangat memahami. insyaallah.. doakan yang baik² ye.. salah faham sikit² tu memang akan ada dalam rumahtangga. biasalah tu. lagipun masih dalam proses mengenal hati budi masing². dah nama pun baru nak bercinta. kihkih.. sanggatttt.. [mata ke atas].  tapi memang betul pun.. kami kenal sekejap je pastu terus suami ajak i nikah, sampailahhhhh sekarang ni haaa. banyak jugak perancangan suami. macam² dia nak buat. i doakan semoga suami i dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, dan semoga dipermudahkan segala urusan.. aminn..





okey, i nak cerita sikit pasal wedding i. boleh ke?? rasa², ade yang nak baca tak?? hew hew.. err ade kottt.. ke takde?? HAHA!! tak kisahlah. sebab i pun tengah ada mood nak update blog. kalau tak, memang kirim salam lah nak taip banyak² camni kannn.. tak kuaseee makkkkk.. kihkih.. :p uols pun layankan je lah ye. pastu tulislah komen sikit. janganlah baca je. HAHA.. :p yelah, malu i tau. rasa macam syok sendiri je even i tahu ada beratus yang view. beratuslah sangattt.. padahal puluh je.. KAH!!





percaya tak?? kami cuma ada masa lebih kurang sebulan je untuk buat preparation wedding. SEBULAN je weii.. memang kalut jugak lahh.. mula² tempah bridal dulu sebab kalau tak tempah nanti full. tapi, kami nikah hari biasa. so, takde berebut dengan orang lain. so yang tu dah lega sangat. hehe.. yup! kami nikah hari biasa, means hari bekerja. 21.03.2016, SELASA. pelik ekk?? hehe.. kenapa buat wedding hari bekerja?? sebab mak mentua jaga tender kantin, so susah sikit nak cuti. masa yang ada cuma cuti sekolah je. 21 hb tu kan cuti sekolah. so, kami pilih tarikh tu.





nak buat hari minggu tak boleh. sebab adik lelaki i kawen hari sabtu n ahad (18 n 19.03.2016). so, tak boleh nak buat majlis i, sebab majlis adik i tu kat Temerloh. nak buat 25/26 hb pun tak boleh sebab family in law dah kena balik Kelantan n cuti sekolah dah nak habis.. sooooo.. that's why lah kena buat hari biasa. but don't worry. ada je yang datang even buat wedding hari bekerja.. i buat siang sahaja. tapi kalau uols nak buat majlis macam i, kalau taknak buat siang, buatlah majlis tu malam.. :) lagipun i memang jemput kawan kerja ngan yang terdekat je. tu pun dah meriah. mana taknye. dorang semua datang naik kereta JPJ. habis beratur kereta JPJ depan rumah. jiran² pun sampai pelik tengok kereta banyak sangat. pastu, pakcik yang baca tahlil ingat ada rush kat rumah. HAHA!! kami pun takde lah nak beriye sangat buat majlis besar². majlis simple je. yang penting semua selamat. :)





BRIDAL

kami tempah bridal ngan MiM Collection. ni memang bridal terbaik kat Meru. i suke sangat sangat sangatttt dengan kerja Kak Ayu. hehee.. memang tip toppppp!! nak² pulak kalau Kak Ayu sendiri yang mekapkan. memang puas hati sangatlah kannn.. rasa macammm happy sangatttt.. untung gile weiii.. Kak Ayu yang mekapkan sendiri. hikhik.. terima kasih Kak Ayu. terima kasih sangat sangattt.. tetibe rasa macam diri i ni seorang Barbie Doll. kahkah!! #silajanganmuntah


shawl beli kat Butik Nurhannah :) | baju nikah beli kat Plaza Alam Sentral je :p | veil pun beli kat Plaza Alam Sentral :p

#selfie guna handphone Kak Ayu. haha..

pelamin dari MiM Collection

BORANG NIKAH

pastu kami settlekan borang. orang lain 3 bulan sebelum, tapi kami sebulan sebelum baru nak isi borang online. Alhamdulillah semua dipermudahkan. sekali isi je dah settle semua. bila dah settle borang memang lega sangat. sebab tu yang paling wajib. kalau tak isi borang camne nak nikah, kan?? :p




mula² kena settlekan borang lelaki dulu. bila dah siap semua baru settlekan yang i punya. nasib baik senang je suami i settlekan borang dia tu. semua dia uruskan sendiri. Alhamdulillah.. dapat suami yang pandai berdikari. hehe.. lebiuu .. #muahciked . kahkah!! bila part i pun semua senang. kiranya semua memang dipermudahkanlah. syukur sangat². tak payahlah i cerita cara² nak isi borang tu eh.. sebab kalau google pun memang dah melambak dah cara² nak isi borang nikah online tu. :p tapi jangan lupa. lepas dah isi online, bukan biar camtu je. kena print semua tau. then mintak sign pendaftar nikah. kalau nak tahu siapa pendaftar nikah, kena tanya kat masjid masing². lepas dah sign, baru hantar kat pejabat agama.






KAD JEMPUTAN & CATERING

kad jemputan ni i yang mintak owner kedai buat camni. buat comel². macam i. kahkah!! tapi memang comel kan?? even ada silap sikit, kira halal je lah. nak mintak tukar pun dah tak sempat. kad siap 2 minggu sebelum majlis. bayangkan kami nak edar kad lagi, memang tak sempat. tu pun ada yang tak terjemput. part ni memang kalut. sebab kami bajet jemputan cuma 300 orang je. tapi nak jemput ramai orang. terpaksalah tapis tapis dan tapis, tak dapat nak jemput ramai².. hew heww.. kad ni tempah kat Meru je. dekat Jalan Limau nak menghala ke Meru, sebelum traffic light simpang empat Jalan Limau tu haaa.. kan ada kedai fotostat 4 sen tu kannn.. haaa.. kat situlah.. :)




untuk catering, kami amek catering kat orang kampung je.. dekat je dengan rumah i. Jalan Belimbing jugak. kalau kenal ngan Haji Mohti, mesti tahulah siapa dia tu. hihi.. sedap sangat makanan yang dimasak hari tu. semua puji makanan masa kenduri. Alhamdulillah.. lega sangat sebab makanan pun semua cukup. eh ehh ehhh tetibe terasa kat tekak. nasib baik belum pregnant. tak pasal² mengidam nanti. HAHA.. tapi memang sedap pun. puas hati sangat². thumbs up untuk pakcik. :)


BARANG HANTARAN

okey. nak cerita pasal hantaran pulak. barang hantaran ni i yang gubah sendiri hokehhhh.. sila percaya. dengan segala kudrat yang ada, idea pun datang secara tetibe, maka siaplah semua gubahan untuk hantaran. ade lah jugak cari² idea kat google. tapi still tak tahu nak buat camne. then i pun pergi kat kedai bunga, terus dapat idea. daripada tempah kat orang, baik buat sendiri. i pun kreatif jugak hapeeeeee.. KAH!! #perasan . :p





barang² hantaran tu belilah apa yang uols nak bagi. i bagi mana yang i mampu je. i tak sempat nak simpan duit banyak². HAHA.. i dah tanya kat suami i. takpe ke bagi yang ni je. dia cakap takpe. fuhh lega. hehe.. takpelah nanti² i bagi hadiah lain puleee..


bakul kosong tu untuk isi buah. dulang yang lagi satu tu untuk isi kek. :)
 
abaikan yang bersepah² tu. :D

bunga duit. ni mas kahwin. i tolong gubah jeee.. cantik tak??


HENNA


untuk henna pulak, i hire #hennabyaz . tu pun i cari kat ig last minit. kalau tak, i nak hire anak kepada kenalan kakak i tapi macam jauh sangat sebab dia kat Dengkil. so i try carik yang kat Meru. Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya. even ada kekeliruan pasal masa untuk pakai henna tu. nasib baik dia sanggup datang rumah jugak. hehe.. thank you adik manis.. jasamu dikenang. cantik sangat henna yang dia buat ni. nampak kemas. tetibe rasa macam nak pakai lagi. :p








*****


err bosan ke baca blog ni?? sebab cerita macam syok sendiri je kan?? hikhik.. takpelah.. bagi chance lah i nak story pasal diri i.. dah lama tak ber story mory ni. hew hew.. ehh ni ada lagi sikit gambar yang kena ditatap. silalah tatap tanpa rasa jemu ye.. HAHA..














tetibe ada gambar kaki. :p




dah dekat 2 bulan baru nak update pasal kawen. tapi gambar² ni semua yang amek sendiri je. sebab tu ada gambar entah pape. selfie je yang ada. gambar kaki pun boleh terselit. :p sebabnya, gambar dari photographer belum ada lagi.. takpelah. maybe banyak sangat gambar nak edit kot tu yang amek masa lama. hehe.. tak sabar jugak ni nak dapat gambar dari photographer. takpe, kami akan tunggu. :)








terima kasih Tengku Shaiful Fazuan sebab terima diri i seadaanya. sebelum ni i takde perasaan sayang pun kat u. tapi bila u ajak i kahwin, i cuba untuk terima u. then lepas i sah jadi isteri u, baru i rasa yakin dengan u and i jadi makin bertambah sayang kat u. maafkan i kalau i ada terkurang pada mata u. i memang bukan seorang yang sempurna tapi i akan cuba jadi yang sempurna untuk u. love u hubby.






sekarang i dah jadi Surihati Mr. JPJ. HAHAHAHAHAHAHAHAA.. gewdiixxxxx angatttttt.. :p rasanya tu je kot nak update. just doakan yang baik² yee.. okeylah. stop sini dulu. lain kali update cerita lain pulak. bye.




XOXO



Wednesday, April 19, 2017

HAPPY ME

Assalamualaikum..




hai. lamanya i tak pot pet kat sini.. malaslah nak taip banyak². selalu rajin selfie je. kalau tak percaya, sila rujuk ig i. :p actually banyak jugak yang nak story kat sini. banyak gila weiii.. banyak sangat story yang tergendala ni. hakhak.. tu lah malas lagi kannn.. entah ingat ke tak semua benda tu. tapi kannn, nak kena story jugak ke?? kalau tak story pun takpe kan?? sebab tak penting.. kuikui.. 





saje nak cerita ni. i tahu memang takde yang tanya pun. kahkah.. okey, kalau yang follow ig and friend kt fb maybe dah tahu i dah kawen. yup!! kawen. hehee.. i pun tak sangka boleh kawen. err boleh ke jawab camtu. :p tak sangka jugak secepat itteww.. maybe dah jodoh. siapalah i ni untuk menidakkan takdir dari-Nya kan.. jawapan yang sama je macam entry lepas².. sebab memang tak tahu nak jawab ape. tu je lah jawapan yang sesuai. :) 




i tak story lagi camne i kenal ngan husband i kann?? nanti²lah i cerita. tak cukup masa nak cerita ni. rasanye berhari² baru boleh habis cerita sebab nak kena ingat balik camne jumpa ngan dia. boleh gitteww?? hahaa.. takpelah, meh lah i cerita sikit. sikit je tau. :p




sebenarnya, i tak terfikir langsung pun nak kenal dan berkawan rapat ngan dia sebab dia gelap. dah lah gelap. tak ensem plak tu. haha.. jahatnya i ni. kalau baru keluar dari akademi mmg la gelap kann.. hehe. husband, jangan marah yeee.. minta maaf.. gurau je. :p camne boleh kenal?? entah. tegur gitu² je macam tegur orang lain. layanan pun sama macam kawan lain. kawan pun kat fb je. tu pun takde nak chat sangat. dah nama pun kawan, kan?? faham² sendiri je lah. whatsapp tu ade jugak. tapi benda penting je sebab dia pun busy. oh, lupa pulak nak bagitahu. dia kerja kat JPJ ni jugak.. :p




tak lama lepas tu, bila dia tahu i single, dia terus ajak kawen. kawen?? jeng jeng jeng.. kenal pun baru je terus ajak kawen. (--") . jarak tak lama. sebulan je preparation. tak percaya?? sila lah percaya. tapi Alhamdulillah sangat² sebab dipermudahkan semuanya..




cerita selanjutnya, next entry. tunggu i rajin menaip. hahaaa.. okey. i nak balik. doakan i happy² je k. bye.




XOXO

Friday, March 17, 2017

TIK TOK



:)


#rosalinaXtengkushaifulfazuan


Sunday, March 5, 2017

jiwa kacau

Assalamualaikum..





hai. sekarang pukul 1.18 am. ya, dah tengah malam. tadi punyalah mengantuk sampai pejam² mata masa cakap kat fon. pastu tetibe tak boleh nak tido. semua gara² tangan gatal meng-google yang bukan². pastu mulalah jiwa ni kacau. pastu baru perasan, i tengah cemburu. dan² tu pulak nak cemburu². adehhh.. rasa nak tampo diri sendiri. tapi nanti sakit. LOL!





ya. i cemburu. padahal semua tu kisah silam dia je. perlu ke i cemburu?? kan?? ni semua syaitooonnnn lah yang berbisik². i pun satu, pergi main google² pastu terjumpa sesuatu, pastu terbaca, pastu jadi sakit hati, pastu cemburu. huwaaaaaaaaaaa.. ape nak jadi ngan i niiii.. T_T . makin nak dekat tarikh, makin cepat cemburu. dah lah ntah ape² yang di carik kat google tu. kalau google pasal hantaran ke, contoh gubahan ke, tak pe jugak. eh, ni ape tetibe masuk cite pasal hantaran plak?? haihh..





macam hari tu. tetibe je gaduh sebab benda kecik. kahkah.. weii mengarut sangat i cemburu sebab dia keluar jumpa kawan lelaki. pastu i tak percaya then dia siap snap gambar kawan dia. HAHAHAHA.. adehhh.. first time i jadi camni. biol ke hapeee.. dia dah bagi gambar kawan dia pun i still tak percaya, i cakap kat dia yang dia tipu. pastu gaduh gaduh dan gaduh and lastly dia diam. hmm.. lalu i pun tidur bertemankan airmata. kahkahhh!! tapi esok paginya i carik dia jugak. pastu mintak maaf sebab overthinking sangat. hew heww.. tak bolehlah gaduh lama² ni. nanti rindu. :p





over nye iolsssssssssssss.. kan?? nak cemburu tak bertempat. kuikuii.. tapi entahlah. since i kenal dia, then makin hari makin kenal, bila dia kata nak jumpa orang, even kawan lelaki pun i macam cemburu. macam ke?? memang kot.. kahkahh.. giloo.. dia bukan gay pun. choiii!! i hope NOT!! HAHAHA!! tapi kan, betul ke kalau cemburu ni tandanya sayang?? betul ke?? ke tak betul?? ehh, jap. nape i tanya soalan sayang² pulak ni?? dah memang sayang kan?? kikikiii.. sayang keee?? [malunya nak taip perkataan tu :p] #tutupmukalajulaju





sebenarnya nak cerita banyak² pasal dia kat blog ni. tapi segan lahhhhh.. hihi.. nanti²lah ekk.. tunggu dah jadi halal baru cite. halal?? cia cia ciaaa.. :p . insyaallah.. hm, part camne ktorang boleh rapat pun i tak story lagi. nanti² lah ekkk..




okeylah. mata dah mengantuk. mulut ni pun dari tadi asyik menguap je. nak suruh tidur lah ni. huhu.. nanti kalau i free i update lagi. goodnight!! :)





XOXO


Thursday, February 23, 2017

tak tahu nak letak tajuk apa :p

Assalamualaikum..




hai. tetibe jadi menggila nak update entry lagi. kuikui.. hari ni balik lambat sebab nak tengok orang main bola. sekarang tengok orang main bola je lah. lagi syok. takde serabut kepala. cuma stress je sebab tak gol. :p . takpelah i support ape yang boipren i suka. tak lama lagi nak jadi husband jugak. opss!! kahkah!! tetibe rasa gerun bila sebut perkataan husband. tetibe je rasa seram. tetibe je rasa nak pengsan. tetibe jari i menggigil². tetibe je kan. tetibe sangat ni. HAHA.. [poyo].





actually, i takut. takut orang berkata². takut orang mengata. takut nak ke "alam" itu. takutttt.. sangat² takutt.. kalau boleh taknaklah cepat² ni. tapi entahlah. camne ntah hati ni boleh terbukak untuk dia itteewwwww.. :p yelah, tetibe dah ada orang yang nak kat i, siapalah i ni untuk menidakkan takdir dari-NYA?? i pun rapat je lah dengan dia. sebelum ni pun just kawan biasa sama macam kawan dengan orang lain. pastu tup tup jadi makin rapat. pastu dia amek berat pasal i. pastu eh eh eh ehhhhh dia ajak kawen. wakakakakakakakkakzzmsbnfrwehyfoqwejpmxm.. blerghhhhh.. [geli]





sorrylah kalau uols menyampah bila baca apa yang i post kat atas tu. tu adalah ayat yang i taip petang semalam sebelum balik kerja. i baca sendiri pun i geli. inikan pulak kalau uols yang baca. kompem muntah. bukan setakat muntah hijo. kuning coklat oren, ayam yang uols makan tadi pun keluar balik.. :p tu baru baca yang kat atas. belum baca yang kat bawah lagi. hm, ni baru nak sambung menaip. semalam tak sempat nak habiskan apa yang nak update sebab dah takde orang kat opis. i seram hokehhhhh..





okey sambung. nak cite pasal ape tadi ekk?? lupa. jap nak scroll. oh, okey. pasal dia yang kononnya boipren i tu. eh, bukan kononlah. memang boipren. eh, bukan boipren, bakal suami. HAHAHAHAHAHAHAHAHA.. gediknyeewwwww.. [dush!]. sebenarnya i pun tak tahu lah kenapa i boleh nak terima dia. kenal pun kejap je. tetibe je nak kawen. macam tak percaya je kannnn.. tapi, Allah dah tentukan jodoh i dengan dia, camne?? doakan je lah yang baik². yang penting dia pandai jaga i n takde amek kesempatan kat i.





i ingat lagi masa mula² dia call. dia ni memang suka bergayut kat telefon rupanya. selagi tak panas telefon tu, selagi tak sakit telinga, haaa selagi tu dia bercakaapppp je dalam telefon tu. dia kata dia boleh dapat call free sebab tu rajin call. i pun layankan je lahhh.. kalau tak, malas jugak i nak layan dia punya call tuuu. tetibe je dia rajin sangat nak ajak borak dah kenapeeeeeeeeeeeeee kannnn?? tapi sebab kesian, layan je lah. kuikuiii. lepas dah borak borak bebel bebel, ada satu part tu dia kate dia nak makan kuih. tu pun nak bagitahu, kannn?? nak makan, makan je lah. pastu dia baca Bismillah. haaaaaaaaaaaaaaaa tetibe je hati i cair. HAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. geli pulak nak taip perkataan ittewww.. tapi memang betul pun. tak pernah i jumpa lelaki yang baca Bismillah bila nak makan. :p .





lepas tu makin rapat, sampailah sekarang. ktorang takde special date pun. tau² je dia ajak kawen. KAHKAHH!! tak payahlah nak date² bagai. bukan penting pun. ingat tarikh nikah je lah. HAHAHAHHAHAHAHAHA.. ehh apesal banyak sangat gelak ni. bengong dah i ni. :p sebenarnya yang suruh kawen cepat tu family dia. i terkejuttt hokehhhhh.. tetibe je suruh kawen. dah lah baru kenal. pastu i tanya dia, "kenapa cepat sangat??" dia cakap, "benda baik buat ape lambat²??" hmm.. okey, i terdiam. i pun ikut je lah. sebab family dia dah suruh, i pun tak boleh nak kata ape.. maybe dah tertulis dia memang jodoh i kot?? dia cakap, sementara tengah ada duit untuk kawen, baik dia kawen. hew hew.. pape je lahhh.. yang penting family dah restu. :p





mula² rasa macam taknak je kawen. yelah, sebab cepat sangat weii.. nanti mesti akan ade yang berkata². tak percaya, tengoklah nanti. tapi, mulut orang kan?? camne nak tutup?? biar je lah ternganga. :p i harap sangat pilihan i tak salah. i taknak benda lepas jadi balik. macam yang i bagitahu tadi, i takut. i selalu tanya dia, "takpe ke pilih saya??" dia cakap, "saya pun bukan sempurna sangat. yang penting saya dah sayang awak."  huhuu.. tapi, betul ke sayangggg?? tapi tengok apa yang dia sanggup buat tu, nampaklah yang dia betul² sayang kat i. hmm.. ehhhhhhhhhhhhh.. ni ape tetibe cite pasal saiyanggg² niiiii?? HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. sila jangan muntah hokehhhh.. 





dahlah. daripada i bebel cerita ntah ape² tu kan, baik i stop. kang ada pulak yang buat muka menyampah kat sini. setiap kali baca, muntah. setiap kali tengok blog, muntah. jangan sampai ada yang setiap kali tengok i, muntah. tu melampau sangatlah tuuu.. kannn?? HAHA. i pun bukan pandai nak sweet² tahap kencing manis ni. biasa² jeee.. tapi kalau nak suruh i makan tu i on je. bagi je lah makan ape² kompem i tak tolak. tapi janganlah bagi batu. nanti i baling batu tu kat uols kang. [garang tak??]. tetibe cite pasal makan dah kenape?? takde kaitan pun.





okeylah. dah malas nak taip banyak². i pun dah nak muntah tengok tulisan banyak² ni. lain kali i update cerita lain. tu pun kalau ada cerita lainlah. kuikuii.. kbai.




XOXO



Wednesday, February 22, 2017

hmm

Assalamualaikum..




hai. rindu i tak?? ehh ade ke?? ohh, okey. takde yang rindu pun. ke uols rindu nak baca bebelan i?? tak rindu jugak?? okey, takpe. [tutup muka dengan bantal laju laju]. tak kisah lah rindu ke tak. sebab i tahu mesti ada jugak yang baca ape yang i update kat blog ni. kuikui.. it's okey. kalau taknak bagi orang baca baik tak payah update. kaaaannnnnnnnnnnnnn?? :p i update pun untuk bagi i ingat sendiri ape yang i dah buat sepanjang tahun ni. kan i ni pelupa. kadang² benda baru beberapa saat nak cakap, tup² terus lupa apa nak cakap. adoii.. adakah ini faktor usia?? i taknak masuk angka 3 tu boleh tak?? sobss.. T_T





hm, i pun tak tahu nak update ape. nak bebel ape pun tak tahu ni. hahahaha.. aritu ingat nak update masa balik Kelantan, ehh balik?? kuikuii sejak bila asal dari sana?? :p nak update cerita masa kat Kelantan pun mane ntah gambar tu semua. HAHA!! adakah sudah terdelete?? sebenarnya malas nak scroll² kat enpon ni ade ke takde. dah banyak sangat gambar sampai full memory. i kan pemalas. tak kan lah tak tahu. hm.





takpelah, i update je lah masa i pergi kampung boipren i tu. eh eh ehhh tetibe ada boipren. camne boleh ada boipren?? nantilah cerita. jangan tamak. baca dulu cerita pasal ni dulu. cubit kang. okey, sambung cerita. aritu ikut dia balik, sebab nak rasa suasana kat sana. kuikui.. i kan tak pernah jejak kaki ke sana. so bila dah sampai sana tu, seronok jugak lah. dapat kenal ngan family dia, pastu.. feel dia lain. tak macam kat sini. serabut kepala otak ni haa.. hew hew.. pergi sana tenang je hati. pastu dapat jalan² pergi Thailand. ecececeee bunyik macam obersiii sangat padahal jiran sebelah je haaa.. nasib baik bawak passport. :p dia ajak pergi Tak Bai ngan Sungai Golok.





mula² pergi Tak Bai. pergi sana pun bukan nak shopping. saja nak rasa suasana kat sana je. tapi kan, rasa macam batak pulak sebab jumpa biri² merayap tepi jalan siap masuk dalam kedai lagi koooo.. hahaaa.. selalu kat sini nampak kucing je banyak. boleh lah share² ayam goreng. ni ada biri² nak share ape?? biri² tu yang share "black pearl" ada lah. merata² ada. :p bukan biri² je ada. kambing pun ada jugak. dorang kat situ suka bela kambing agaknya. (--")




esoknya baru pergi Sungai Golok. tu pun takde shopping apa². pergi sana jalan² pastu carik makan. tak tahu nak shopping apa. tujuan pergi sana pun bukan nak shopping. :p so, cuci² mata je lahhh.. tapi, nak cuci mata ape pun tak tahu. sebab sampai sana kedai belum bukak!! HAHAHAHAHAHA!! kat sana kan lewat sejammm.. hm, kesudahannya keluar balik, cuci mata kat Rantau Panjang. LOL!!













ehhh gambar bersepah. malas nak susun². bukan masuk exam pun sampai nak susun gambar. uols tengok je lah gamba² itteww.. tu pun kalau nak tengok. kalau taknak tengok takpe. tak dapat hadiah pun. :p



first time makan sotong sumbat ni. umi boipren i yang masak. nyam nyammm.. sangat sedappp.. tetibe rasa macam nak lagi sebab aritu makan seketul je. huwaaaaaaaa.. tulah, aritu belagak sangat. jual mahal konon. tadi tengah edit gambar ni dah terliur. post gambar ni lagi lah menjejessss.. sobss..





ehhh dah lah. tu je nak cite. lain kali cite lagi ehh.. sebab dah pukul 2. nak sambung buat kerja. tata. jangan rindu i tau. kbai.




XOXO


Monday, February 13, 2017

terpaksa update. zzzz..

Assalamualaikum..





first of all, i nak bagitahu ni dulu. emmm.. maybe ni bebelan terpanjang kott.. ehh, rasenya mana² yang i post memang akan jadi panjang kalau i dah post kat blog ni. lol. pelik ekk tetibe gambar kambing. kesian kambing. tak pasal² kena jadi model jap. :p






okey. sebenarnya i cuma nak cakap terima kasih sebab ada jugak yang nak amek berat pasal i. terima kasih sangat² tau. i terharu. :') . tapi, kalau ada yang kutuk belakang tu, takpelah kot. hew hew.. yelahh.. i faham. maybe tu memang rutin harian dia. btw, terima kasih lagi sekali tau. yelahh.. kadang² i rasa down, kadang² macam tergedikkkk pun ade jugak. kadang² terbuat orang naik menyampahhhhh pun hadeeeeee.. kannn?? tapi, it's okey lahh kott.. at least, i takde nak jadi fake. tapi kalau still ada jugak yang nak ngate i, terpulang. siapalah i ni untuk menghalang hati dan perasaan orang dan juga mulut orang dari mengeluarkan kata yang sia² ittewww.. ehhh tetibe rasa macam retisss sanggattttt!! kahkahh!! wekkk..





em, i nak mintak maaf jugak ni.. yelahh.. kot la i terpost benda atau cerita yang mengarut². sorry again kalau menyampah meluat nak muntah hijau coklat oren semua tu lah. biasalah, orang kurang kasih sayang memang jadi camni perangainya. lol. sekarang je baru nak rasa dihargai. so, faham² je lah ekkk.. bagi chance lah kat i ni haaa.. :p





haaa, untuk sape² yang rasa nak buat part time jadi penyampai kat orang sana tu, dipersilakanlah yeee.. dah malas nak halang. lantak kau lah sana. maybe boleh dapat rumah sebijik kot kalau jadi penyampai tu. tak pun dapat jajan. ehhh takpeeee.. i okey jeee.. bagitahu je lah dia.. tak pun, tanya je lah elok² kat dia tu haaa.. tapi, tak payahlah nak bersusah payah screenshot gambar² yang i post kat fb ngan ig then bagitahu kat orang sana. motifffff??






disebabkan orang tu, tetibe i kena perli macam². dah kenape pulakkk nak perli² i. bukan ada apa² lagi pun.. takkan lah i nak kawen pun tak boleh?? habis tu?? nak suruh i mereput sorang²?? camtu?? kang cerita kat sini nanti kata i bukak aib pulak. aritu pun dah terkena. kata i ni burukkan kat blog. tahu pulak sentap. kalau i ni jahat, i dah cerita macam² kat blog ni. tu pun dah kira bertapis tau. yang i ni dimalukan depan family n kawan² tu tak kira pulak ehh?? pfftttt!! pape je lah. malas nak ingat. buat sakit hati je.




ya, memang. memang i jenis yang suka share cerita. suka share ape yang i rasa. sebelum ni i cuma share yang happy² je sampai orang tak tahu ape yang dah jadi. orang tak tahu apa yang tersirat kat hati i ni. bila i reveal gambar ehem ehem i tu, kecoh pulak dahhhh.. sekarang ni, biar. biarkan semua tahu. sebab, kalau tak share kena ngate. share pun kena ngate jugak. camne tu?? so, sama je kan?? mulut orang kan.. nak kena bagi tahi baru senyap. :p





tak. i tak salahkan sape² pun. benda dah nak jadi. tapi, salah ke apa yang i buat ni?? salah ke?? salah ke i nak cari kebahagiaan i sendiri?? salah ke i nak happy?? salah ke i nak isikan hati i yang kosong ni?? hmm.. bukan, i bukan nak harta benda pun. i cuma nak dihargai je. bukan dibiarkan hidup sorang² seolah² i takde siapa². cukuplah semua tu. cukup. sekarang, biarkan i happy. okey?? [geli pulak buat statement camni] 





ya. i dah happy. memang i happy dengan apa yang i pilih. dan i takkan menyesal. i yakin dengan ketentuan Allah. Insyaallah.. mudah²an semua berjalan dengan lancar. doakan i ye?? em, ikutkan hati i, i memang nak senyap je. taknak bukak cerita ape². sebab i fikir i pernah hidup dengan dia. tu je. tapi bila kena ungkit macam², i jadi geram. sangat² geramm.. yang bagi nasihat macam² kat i tu, terima kasih sangat² tau. tapi, hidup kita tak sama. ya, berbeza sangat. jangan samakan apa yang dah jadi kat i ni dengan life uols. memang tak sama dan takkan sama. haihhhh..





okey. mata dah mengantuk. sebelum mengarut lagi panjang, better i stop sini dulu. dah lah letak gambar kambing. pape ntah ekkk.. takde kena mengena langsung. :p takpelah, saje nak bagi kambing ni femes. jauh ni i snap gambar kambing. dari obersiii hokehhh.. nuuuu kat Tak Bai, Thailand. pandai kambing ni posing.





dah lahh.. melalut ape pulak cite pasal kambing. sebelum ada yang muntah darah baik i stop. ehh tadi kata nak stop tapi tak stop² jugak. lol. yeeee... dahh dahh dahhhhh.. selamat malam. kbai.





XOXO

Wednesday, February 8, 2017

takpe

Assalamualaikum..




hai. selamat hari Rabu. hari ni i cuti. cuti bukan sebab nak bersuka ria tauuu.. ni semua sebab nak settlekan hal rumah. pasal ni lah yang buat i jadi stress sampai nangis nangis dok fikir camne nak settlekan. nasib baik ehem ehem i sudi temankan i kejap even dia kena kerja!! terima kasih awaaaaaaaaaaaaakkk. sayang ketat ketat.. eh eh ehhhh.. [gedik]. dia temankan sebab dia pun terikut jadi stress. hew hew.. sorry sangat sangat sangat sangatttt sebab selalu menyusahkan awak. iols malu hokeyyyyy.. #tutupmukalajulaju





sekarang dah lega sikit sebab dah tahu apa nak buat untuk next step. apa² hal pun kena tunggu keputusan dari developer. so, tunggu je lah. lepas tu baru boleh decide nak proceed atau cancel.





pastu kan, ni saje je lah nak menyelit cerita lain. sebenarnya bukanlah nak marah pun. cuma terkilan je sebab terkena kat diri sendiri. bukan ape sangat pun. cumaaaa.. emmm.. nak tahu je. kenapa mesti nak cerita pasal i belakang²?? kenapa tak nak tanya i directly?? i takde marah la.. i pun tak makan orang. i masih waras lagi. belum lagi ada rasa nak jadi kanibal atau zombie. daripada uols bercerita benda yang tak tahu sangat kesahihannya tu, baik uols bawak i keluar g makan². dapat jugak pahala sebab belanja makan. haaa gitteww.. ni takde. cerita kat group. i tak tahu lah apa yang uols cerita tu tapi i tahu uols bercerita pasal i. maybe sebab ni hal peribadi i kan?? so uols segan nak tanya. takpelah. benda tu pun dah tak jadi peribadi since i dah bagitahu kat entry lepas. maybe uols pun dah dapat jawapan. so, clear tak??






hm. takpelah. benda nak jadi. i memang tak marah. cuma.. kalau ada cerita lain yang keluar tu tak tahu lah kan?? okeylah. tu je nak story. pape hal sekarang tunggu result untuk rumah pulak. dah. sambung cerita lain kat next entry. bai.





XOXO


Sunday, February 5, 2017

blocked

Assalamualaikum...





hai. selamat tengahari. sebenarnya tadi dah taip panjang². tapi macam tak sesuai pulak nak publish. so, i share cerita lain je lah. macam kesian pulak kat orang yang dalam post tu nanti kena kutuk. takpelah. i simpan. nanti² kalau dah terbukak hati nak publish, i publish lah cerita tu. :p





yang pasti i dah blocked orang² ittew kat media sosial. tunggu masa nanti i akan unblock balik. i block bukan sebab i benci. tapi i taknak dorang tahu apa yang jadi kat hidup i. lagi² ape yang i post kat instagram, i memang tak private. so dorang boleh tahu. mustahil tak stalk. kalau stalk senyap² takpe. ni takde. ade je yang jadi tukang sampai. tapi kannnnnnnn.. lama² macam dah malas pulak nak block orang. lantak oranglah nak buat cerita pape pun. nak annoying ngan i ke ape ke, terpulang. sebab macam takde function pun i block orang. nanti orang tu tahu jugak. hew hew..





i tahu, ade orang yang tak suka dengan apa yang i post. nak perli² i kat twitter, kat instagram, then nak kata i ni tunjuk baiklah. tunjuk macam tak bersalah lah. padahal kat luar i ni takde baik mana pun. it's okey. terima kasih sebab judge i camtu. i terima je. sebab orang tak tahu apa² pun pasal i even dia pernah jugaklah rapat ngan i [mata ke atas] . sebelum ni pun ada seseorang tu selalu jugak wassap i. borak lah jugak sikit². kadang² tetibe je kena perli sebab mak dorang komen kat facebook. dia cop i ni menantu kesayangan. hm, kesayanganlah sangattt. panggil nama i pun salah. lol!! lepas ni dia pulaklah jadi kesayangan. i dah undur diri. i taknak. so lepas ni jangan banding²kan dengan i tau. i tak suka. setiap orang ada cara masing².





takpelah. i pun dah happy sekarang. kalau nak cerita dari A sampai Z sebab apa jadi camni, memang takkan habis. lagipun bukan i yang nak sangat jadi camni. jodoh tak panjang. masing² pun dah buat hal sendiri. so, no point kalau nak cerita. i anggap je semua ni ketentuan dari Allah. kalau ikutkan, memang dah lama kot benda ni jadi. tapi i tahankan je even bernanah jugaklah hati i ni menahan peritnya. tapi tu lah, macam i bagitahu tadi, jodoh dah tak panjang. orang memang tak nampak apa yang jadi kat i. i pun tak nampak apa yang jadi kat orang lain. benda kena rahsiakan. tapi bila asyik i je yang dipersalahkan, kadang² geram jugak. nasib baik i tak marah² macam cocomix. ehh??!!





cuma nak pesan sikit, untuk orang tu, nanti dah jadi menantu, janganlah tak suka dengan mentua tu ehh.. jaga dia elok² even tahu camne perangainya. jangan nak sentap sangat even pasal kurma. dan untuk orang yang bakal jadi suami, jagalah keluarga tu elok². jangan nak menyibuk hal orang lain. jangan nak perati life orang sangat. peratiiiiiii life sendiri dulu.




okey tu je nak bebel. maaf kalau terasa. kalau tak terasa, nanti uols buat kat orang lain pulak. tak baik. kbai.





XOXO

Wednesday, February 1, 2017

stress :'(

Assalamualaikum..





hai. salam 1 Februari. salam minyak naik. dan salam naik minyak. :p dah pukul 1 pagi tapi mata ni taknak lelap pulak. padahal tadi punyalah mengantuk gila. haihhh.. takpelah. lepas update entry ni, nanti i pergi tido. esok kerja. kalau cuti kan syok. boleh membongkang je kat atas katil. HAHA!! ehh tahunya asyik nak cuti je kannn.. kerja main². patutlah gaji cepat habis, sebab tak berkat. [sobs]  T_T





sebenarnya i tengah fikir macam² sebab tu tak boleh nak lelap mata. banyak sangat benda nak kena settle kan. nak cerita kat sini, memang tak sesuai. rumit. serabut. rasa macam nak nangis je. tapi tadi i dah nangis dah. [kantoi] . yelahhh, sebab terlampau stress. T_T . dengan menangis je lah dapat legakan sikit serabut kat kepala otak ni. hmm.. bolehlahhh.. daripada terpendam lama². [muka redhoooooo].





cepatlah settle semua² tu. kepala otak i ni dah penat sangat nak fikir. T_T . sebelum ni i sabar sabar sabar. tapi sampai satu tahap tu memang dah tak boleh nak sabar dah. nak cerita kat orang, belum tentu orang dapat tolong. mengadu kat Allah je lah. Allah je yang tahu semua yang tersirat dan tersurat. uolsss just doakan i kuat. tu je. lagipun bukan semua benda yang i boleh share kat sini. kalau i cerita kat sini nanti ade orang yang tepuk tangan sebab dapat tahu i tengah susah. so, better tak payah cerita. hew hew.. ha, lagi satu, nanti ada pulak hamba Allah yang sound i. kuikuii.. :p





eh, i bukan nak tuduh sape² tau. i just cakap je. yelahh, i bukan tahu pun sape yang tak suka i, sape yang suka i, sape yang dengki ngan i, sape yang saiyangggggggg i. ehhh?! over nau nau nak saiyanggg saiyanggg puii. :p tak kisahlah ape orang nak buat kat i. nak cerita yang buruk² ke, nak mengumpat ke, terpulang. i taknak tahu. cuma nak cakap terima kasih je sebab bagi pahala kat i. HAHA!! [tetibe sangat]




harap sangat semua plan tahun ni dapat settle dengan jayanya. harap i tabah menghadapi dugaan dan cabaran tahun 2017. harap i jadi seorang yang kuat dan gagah. harap i.... emm.. ape lagi ek?? ehh!! dahlah. malas nak fikir ayat sambungan. mata dah mengantuk. mahu tidurrrrrrrr.. ada masa nanti i bebel lagi. goodnight!! bai. [mata separuh]





XOXO


Tuesday, January 31, 2017

Mexico man

Assalamualaikum..




hai. takde ape nak bebel pun. saje nak update cerita ntah pape. yelaaahhh.. sebab tengah waktu rehat ni kan, takde keluar pergi mana² pun. so duduk je lah opis diam² dalam kesejukan. sikit lagi nak beku. hew hew.. dan kebetulan boleh pulak bukak blog. jap lagi habis rehat tak boleh bukak lettew.. ke memang nak bagi i update blog?? lol!! :p. nak bukak facebook kat pc ni memang tak dapek lerr.. kalau nak, kena bukak kat enpon. tapi kat opis bahagian lain tu boleh je bukak facebook, youtube, and bla bla bla.. eh eh ehhh. terbagitahu plakssssssssssssssssssssssssssssssssss.. [tutupmulut]




tetibe buat tajuk Mexico man, tapi bebel ntah ape². HAHA!! okey okey okeyyyyy nak cerita la niii.. sebenarnya ade cerita di sebalik nama Mexico man tu ha.. :p gelaran untuk kawan i. sebab aritu dia tunjuk dia punya muscle ada bintik² macam orang kat America Latin tu. dia cakap kat badan dia ada bintik² camtu pastu i tanya dia, pergi berjemur ke ape tu?? pastu dia cakap, taklah. memang orang Mexico so memang dah ada dari kecik. lol!! sabar je lah. nak sangat ke jadi orang Mexico. kecek kelate tapi nak jadi orang Mexico. Mexico sangatttttt.. :p




i layankan je dia cakap. dia nak jadi Mexico ke, Jepun ke, Korea ke, tak kisahlah. asalkan dia sayang i. EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH?? :p [nyorok bawah meja]. tetibe nak saiyang saiyanggg pulak kann..





haa tu lah ceritanya. dah. i tak tahu nak bebel ape lagi ni. dah nak pukul 2. sebelum kena block, better i stop sini. nanti² i sambung bebel lagi. bai.




XOXO ♥

Sunday, January 29, 2017

teruskan

Assalamualaikum.




okey, entry ni kena taip laju laju tahap maksimum sebab kawan i akan datang jemput i untuk ajak dating eh eh ehhh tertaip pulak em takpe abaikan dan apa yang keluar kat kepala otak ni akan terus keluar menjadi tulisan tulisan yang tak semenggah. so kalau rasa entry ni entah ape² sila salahkan kepala otak i. lol!!





actually i nak story sesuatu tapi rasa macam tak sempat nak bebel panjang² ni sebab i belum mandi. ehh, ape kena mengena dengan mandi ni?? terkantoi sudaaa.. takde bau mashemm kan?? :p





mana yang dah tahu apa yang dah jadi dengan hidup i, thank you sebab terus bagi support kat i yang lemah gemalai hatinya. lol!! kalau nak ikutkan cakap orang, hidup sorang² je lah sampai mati. abah pun faham situasi i. and abah cakap, kalau dah tiba masanya, teruskan je. abah pun pernah merasainya cuma ceritanya tak sama. terima kasih abah. sayang abah ketat ketat ketat.. :)





lagipun i masih muda. masih lagi sweet 20 [sangggaatttttt]. so i decide i nak teruskan hidup yang positif. buat apeee nak toleh² belakang lagi. yang nak hidup pun diri i sendiri. bukan orang lain yang tentukan hidup i. kan?? kesimpulannya, abaikan je lah kata² orang. maybe dia jeles tengok i lagi femes dari dia. kah!! takde kene mengena. :p yang suka cakap bukan² pasal i tu, takpe. it's okey. teruskan je cakap. i pun tak kisah. siapa hak i untuk tutup mulut orang. yang penting i takde susahkan sape². even sakit telinga, sakit mata, sakit hati, rasa tu sekejap je. insyaallah. i pun malas nak layan. orang cantik mana boleh marah². HAHA!! :p





so, kalau ada berita baik, i akan bagitau. kalau takde tu maknanye belum lagi la. siapa yang taknak hidup bahagia, kan?? everyone deserve to be happy. takkan nak suruh bersedihhhhh je. banyak lagi benda yang kena buat. just follow the flow. kadang² kalau kita merancang sangat pun belum tentu akan jadi kenyataan. pape pun, yakin saja dengan ALLAH, sebaik baik perancang. mungkin ada sebab hidup i ditakdirkan camni. bukan hidup i je, hidup uolss pun sama. kalau Allah dah kata JADI, MAKA JADILAH.





keep positive. semoga Allah kuatkan hati kita yang sentiasa berbolak balik ni. okey tu je nak story. nanti² i bebel lagi. i nak pergi bersiapppp.. kbai.




XOXO


Thursday, January 26, 2017

[CPUV CAMPAIGNS] Terima Kasih Nuffnang Malaysia

Assalamualaikum..




hai. ketemu lagi. tetibe tak boleh nak tido sebab hidung tengah tersumbat. huwaaaaaaaaa.. tak boleh bernafassssssssssss.. T_T




pastu tadi tergerak hati pulak nak check account Nuffnang. haaaaaaaaaaa.. dapat lagi CPUV dari Nuffnang!! [lompat tinggi tinggi]. terima kasih sebab masih lagi sudi bagi CPUV banyak² kat blog i yang tak berapa nak aktif ni. :p


terima kasih lagi sekali kat Nuffnang Malaysia.. harap nanti dapat lagi banyak banyak banyak CPUV. heheee.. eh, kalau uols nampak iklan Nuffnang kat blog ni, jangan lupa klik tau. takde kena bayar pape pun. just klik klik klik je. tu tanda uols menghargai i yang penat taip panjang² ni semata² nak bagi uols baca even banyak cerita mengarutsss.. kuikuii..





okeylah. tu je. mata dah mengantuk ni haaa.. [dan dan je]. penangan ubat yang baru dibaham tadi. see you!! nanti ada masa i update cite lain ehhh.. kalau ada masa. kalau takde tu maknanye kena tunggu sampai ada lah. kihkih.. takpe, uols boleh baca entry yang lepas² je. HAHA!! kbai.





XOXO



Wednesday, January 25, 2017

[GAMBAR] MALAM MESRA JPJ NEGERI SELANGOR , TEMA ROCKSTAR

Assalamualaikum..





yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. ade orang baca ke tak ni?? hehehh.. ni haa.. nak tepek gambar je sebenarnya nii.. malas nak taip panjang². idea nak buat ayat tu tengah takde. kalau ada pun cerita mengarut je. kihkih..





korang tengok je lah gambar ni ek. sorry lah gambar tak clear sebab amek gambar pakai enpon cap ayam. lupa nak bawak kamera. :p ni pun ada amek gambar pakai kamera orang lain. hew hew..

















tu jeee.. nak tengok gambar lain, sila tengok kat FB JPJ Negeri Selangor. pape pun, kesimpulannya, pertandingan zumba rock, wakil admin menang persembahan terbaik. gittchewwww.. okey. dah. malas nak taip panjang². tengah malas nehhhhhhhhhh.. kbai.





XOXO