terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, June 4, 2015

ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG JPA

Assalamualaikum..




ehh baru perasan entry ni tak siap lagi. cume upload gambar je. cadangnya nak edit post ni kat rumah. tapi internet takdeee.. :p jadinya, kite curik masa sikit update kat opis leeerrr.. kekekeke..




meh nak habaq mai cite pasal APC (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang) yang saya baru dapat bulan lepas. haaaaaaa.. cerita bulan lepas baru nak update bulan ni kooooo.. nampak tak kemalasan yang wujud di dalam diri ini..




actually tak expect pun dapat anugerah ni. masa kak Hamim (akak kat Admin INTAN) call mintak gambar pun rasa macam tak teruja sangat sebab dia kata cuma calon je. Kak Hamim bagitau kali ni JPA nak buat selection. kalau ada rezeki, dapatlah... sebab tu saya tak excited. hihi.. cerita pasal gambar, sebenarnya gambar yang saya hantar tu pun amek dalam rumah je. hihi.. kebetulan dinding bilik ada yang warna biru. nak jimat punya pasal kan, amek je la kat situ je. sebab bila fikir banyak banyak banyak banyak banyak kali kalau amek gambar kat kedai, tetibe tak dapat APC pulak, rasa macam rugi je. kihkih..

si gemokkk bertudung merah.. :p

ni la gambar yang saya maksudkan tu. touch up sikit, palai lipstik, pakai bedak, pakai tudung merah, pakai blazer, soh cik abang amekkan gambar, siapppppppp!! padahal pakai seluar tido je. kekekekee.. sekali pandang mesti orang tak perasan kot. dua kali pandang perasan tak?? ehhh tiga kali pandang perasan?? korang nampak ke tak yang gambar tu amek dalam rumah je?? lol!! ni nak bocorkan rahsia. kalau kat kedai, amek gambar passport tak ade bayang². ni amek dalam rumah nampak bayang². nampak takkkk?? amek pakai kamera enponnn jeee.. jimat duit. :p





nak kate mengharap, mustahil lah kalau kata tak mengharap kan?? sebab dah alang² dicalonkan, mesti lah nak dapat terus. tapi mase tu takde nak mengharap sangat pun. just doa je lah moga² dapat. kalau betul tu rezeki saya, Alhamdulillah.. kalau tak dapat, anggap je lah diri ni belum layak lagi nak terima APC.. redha je lah.. sampailahhhh seminggu sebelum majlis, Kak Hamim bagitau yang saya dapat APC. Alhamdulillah.. mase tu memang bersyukur sangat². sebab tak sangka pun dapat APC jugak. ingatkan tak dapat. kot² la kene gugurkan nama dari senarai penerima, benda kita tak tau kan? lagipun dah bertukar keluar, so, pape cite memang tak tau..


masa dapat tau benda ni memang takde bagitau kat semua orang pun.. orang pertama yang tau pun cik abang. pastu family, pastu member yang dua orang tu. sape lagi kalau bukan Fiza n Akmam.. tergamam sekejap. bila dah dapat surat dari emel baru bagitau kat kawan opis sini. opis tempat lama tak tau kot?? entah. dah tak dengar cerita pun apa jadi kat sana.. :p takkan nak datang sana je kan?? nanti orang menyampah pulak tengok muka ni. lol!! >,< memang tak ramai yang tau pun sampailah hari raptai n  hari kejadian.. tu pun ade lagi kawan opis sini yang tak tau lag. rasenye tak payah tau kottt?? lol!! 





kat bawah ni moment saya masa majlis APC kat Puspanitapuri. saya tak pernah pergi Puspanitapuri tu. nasib baik tak sesat. sebab pakai waze!! hahahaa.. terima kasih encik waze sebab tak bagi jalan pelik². :p




comel kan akak sebelah ni?? suke tengok dia. :)

ni Puan Azizah, EO kat Unit Kewangan dulu pastu dia tukar Unit sebab dia dah lama jaga Kewangan. dulu seram nak jumpa dia sebab dia nampak garang. dia pernah marah saya sampai saya rasa nak nangis. kahkah. tapi kalau dia tak marah, mesti saya tak tau apa kesalahan yang saya dah buat. kan?? :) dari situ lah saya belajar berhati² masa buat kerja. means, tak buat kerja semberono je.. :p


ni abang azim. dia pun dapat jugak. kiranya kami ni wakil untuk unit kewanganla.. so, banyak la gambar ngan pakcik ni je sebab tempat duduk sebelah² sajoooo.. hehehhh..






sempat lagi selfie ngan kak Dila..



Aris Ariwatan jadi tetamu jemputan. suke betul KPPA bila dapat jumpa dia. siap ajak ambil gambar sama².. mihmihmih..

makan.. makan.. makan..







besarnya jari kiteee.. :p

sebelum balik selfie dalam kereta dulu. hehehh..

Alhamdulillah atas rezeki yang Allah bagi.. walaupun rezeki yang paling saya nak belum dapat, tapi Allah bagi dulu rezeki ni.. papepun terima kasih kat cc Kak Siti ngan bos Pn Ita sebab bagi kepercayaan untuk terima anugerah ni. terima kasih kat cik abang n family sebab selalu bagi nasihat.. terima kasih kat Fiza n Amam sebab bagi saya hilang stress.. terima kasih kat semua yang sentiasa menyokong saya dari belakang. terima kasih, terima kasih, terima kasih. hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian.. amin..




tu je. tata..