terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, June 25, 2015

jangan kacau

Assalamualaikum..




aku tak pernah kacau orang. lagi² orang yang takde kena mengena langsung dengan hidup aku. tapi kenapa orang asyik nak dengki je? suka sangat kata benda yang menyakitkan hati. nak kata aku selalu sakitkan hati dia takde pun. sebab aku rasa aku takde pun menyibukkan diri nak semakkan life orang tu. ish. buang masa je. kalau aku bergurau pun selalu ngan opismate aku, kawan² aku, family. tu je. takde pun sakitkan hati orang lain even orang tu pernah satu tempat belajar dulu. satu tempat belajar tak semestinya kawan. it's just kenalan je, kan? betul tak?





no, aku takkan mengaku kawan dengan orang yang tak pernah bertegur sapa dengan aku. borak depan² pun cakap buat endah tak endah je dengan aku. takkan tetibe nak mengaku kawan. kan? nonsense! lepas tu suka² dia je nak sound² orang. ape hak kau? hak hak haktui. nah amek kahak.





aku macam perasan kau ni suka tindas orang. tapi bila kau yang kena kutuk, kau melatah tak tentu pasal. ohh please. dah jadi mak orang pun tak berubah lagi perangai tu. aku rasa aku diam je kat media sosial. takde lah expose diri sangat sekarang ni. sebab dah malas. tapi bila aku mulakan sesuatu, mulalah ada yang mengata. takpe, takpe, it's okey. nak jadi batak sangat kan? jadilah. aku pun tak heran. kesian dengan kau kan? nakkan perhatian.





name je belajar tinggi. tapi adab tatasusila ngan orang lain pun tak reti nak jaga. ape ingat ngan family je ke yang nak kena jaga? ngan orang lain tak boleh jaga? asyik kooooooooooooooooooo je yang tak suka orang. kalau boleh semua lah kau tak suka. ehhh macam sama pulak perangai dengan seseorang. em, abaikan.





dah² lah tu dengan perangai kau tu. aku dah naik muak dengan kau ni. mula² boleh terima. lama² makin meluat pulak. jaga je lah family kau tu ye. jangan nak jolok² sarang tebuan sangat. kang mendapat pulak.




tata.