terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, November 16, 2015

NAMA UNTUK WARNA


Assalamualaikum..




hai. saja nak share nama warna yang selalu buat kita confuse. orang kata biru dia kata hijau. orang kate pink dia kate purple. orang kata kuning dia kate coklat. kaaaaaannnnnn?? selalu jadi camni tak?? ade kan?? selalu kannn?? kecelaruan warna namanya. kihkih.. sebenarnya saya pun selalu confuse jugak.. okey, memang nak kata diri sendiri pun. hikhikkk.. :p




kat bawah ni senarai nama bagi warna² yang jarang kita tahu. harap lepas ni dapat bantu korang semua kenal nama untuk warna² yang ada kat dunia ni. hehehhh..




emm sebenarnya tujuan entry ni nak bagitau warna apa yang sesuai untuk di "match" kan dengan warna baju, especially dress. sebabnya ramai sangat yang tanya "warna apa yang sesuai dengan baju warna **** " sampaikan dah pernah komen pun ada jugak yang tanya lagi sekali. hihi.. boleh tengok SINI .. saya bagitau dulu lah nama warna ni untuk panduan semua. next time saya buat entry pasal warna yang sesuai tu ye?? hihi..


















link berkaitan : cara mengetahui warna baju/tudung yang sesuai dengan kita





okey. tu je. jumpa lagi next entry.. :)



4 comments:

nurati kah said...

akak kalau baju warna merah nak pakai tundung warna ape eh

nurati kah said...

akak

alin said...

@nurati kah merah tu merah yang camne dear?? tapi ni just pendapat saya je tau..

kalau baju merah, cuba pakai tudung warna peach, watermelon, pink, kuning, cream, mustard, butter, tapi kalau berani, nak pakai block colour, cuba pakai warna biru contohnya biru sky, cerulean, :)

Ahmad Afif Muzzaini said...

Baju warna cobalt tudung sesuai warna apa?