terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, August 27, 2012

tak sukalah dengan dia tu, MACAM berlagak je..

kenapa kita mudah sangat cakap tak suka dengan seseorang sebelum kita kenal dengan orang tu??hmmmmm..



aku ada kenal sorang girl ni, dia suka sangat cakap "tak suka" kat orang yang dia rasa tak suka..kalau boleh semualah dia tak suka..padahal dia tak kenal pun orang tu camne.. (--")



contohnya macam.............ada sorang lelaki ni, girl ni memang tak kenal langsung dengan lelaki ni..then, boleh pulak dia cakap "eee tak suka betul dengan ****** tu, bajet macam bagus je.." ape masalah ngan girl ni ntah..padahal dia tak pernah cakap dalam telefon or cakap depan² dengan lelaki tu pun..cuma terserempak gitu² je..pelik.




setelah bertahun tahun, dia cakap "eee aku suka betul dengan ****** tu..suka cakap ngan dia..dia kelakarlah.." aku rasa macam nak pijak² je mulut dia tu..dulu punyalah kutuk² lelaki tu sekarang kata suka pulak..girl ni memang peliklah..sakit mental ke ape dia ni?? (--")



sebab tu lah kalau kita tak suka ngan orang, tak payahlah nak heboh² kata tak suka..means, janganlah sampai nak kutuk beriye lainlah kalau memang dah kenal ngan orang tu, dah tau perangai orang tu camne..ni tak kenal tak jumpe tak ape boleh pulak kate tak suka..sekarang jilat balik ludah tu yeee..



pengajaran : jangan terlalu berfikiran negatif kat orang yang kita tak kenal :)



#notakecik : yeayyy dah nak balikkkkkkkkkk ^_^

3 comments:

Mya said...

setuju sangat2! hee :)

♥ Cik Cha said...

tapi kau sentiasa suka dengan aku kan.. wakakaka

manusia biasa lah dong!! pasti ada pendengki punya.. tak paham haku..

✿....rossa alina....✿ said...

mya : kan!!geram ngan org camtu tau..hahaha..

cha : aku nak vacumlah org camtu bleh x??duduk diam2 dalam tu..hahahaha