terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, December 10, 2013

tak tahu buat kerja

Assalamualaikum..




nak tau story tak?? pasal orang yang dulu kutuk saya and lastly bila terkena kat diri sendiri baru tau ape yang saya rasa. nak gelakkan, rasa jahat pulak nanti. baik senyap je. heee..




dulu.. aku yang dulu bukanlah yang sekarang.. eh eh ternyanyi pulak. hiks. bila saya tengah buat sesuatu kerja, pastu ada orang kacau saya buat kerja, mesti saya bengang. yelah, kite tengah busy, time tu lah orang nak mintak itu ini padahal benda simple je boleh carik sendiri. dalam hati terdetik jugak kata² "kalau malas tu cakap je lah malas.." tak pun "kalau tak tahu buat cakap je lah tak tahu.." bukan nak tunjuk yang diri saya ni pandai ke ape tapi kalau benda yang sendiri pun tahu buat, takkanlah nak mintak orang lain buatkan jugak. alahai. orang lain pun ade kerja jugak.. kerja orang lain tu lagi banyak dari kerja kamu. tauuuuuuuuuuu??




pastu saya ade jugak lepaskan geram kat seseorang pasal hal tu. dia pun ade jugak kutuk². alah, dah name pun 'kawan' kan.. dia setuju je la ape yang saya kate tu.. konon nak tunjuk yang dia tu kawan mithali. pastu bila ktorang dah tak rapat atas sebab² tertentu, mulalah dia nak jual nama saya yang kononnya saya kutuk² orang tu, kutuk² orang ni, padahal sebelumnya dia pun lebih kurang sama je macam saya. dia lagi banyak kutuk. takpelah. nak burukkan nama saya tu terpulanglah. seburuk² nama saya pun Alhamdulillah ada jugak orang yang masih nak percaya saya. dan saya tak lari pergi mana² pun. saya terus kerja situ sampai.. em sampai bile ntah.




then tadi saya gatal² stalk laman sosial dia, dan saya ternampak dia bebel² pasal bos dia suruh dia buat itu ini. dan dia kate dia tak suka bos dia. siap kutuk kate bos dia tak tahu guna komputer. ape yang dia kate pasal saya semua terkena balik kat dia. rasanye lagi teruk kot. kikiki.. tu lah. lain kali jangan kate orang lain yang bukan². lastly bila dah terkena kat diri sendiri, haaaa.. ambiklah. rasakan sendiri. baru tau kan ape yang orang lain rasa.




haih. tak tau nak kata ape dah. nak kata padan muka nanti kata saya ni jahat. papepun, terima je lah dugaan tu dengan sabar dan tabah. hiks. okey tu je nak gosip hari ni. tata..


No comments: