terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, March 21, 2014

[DEKORASI PEJABAT] carta organisasi

Assalamualaikum..




hai. salam Jumaat. meh nak update blog sat. nak update dari tadi asyik tergendala sebab sibuk dengar luahan hati opismate. hiiii..





Alhamdulillah dengan izin-Nya, dapat jugak saya siapkan carta organisasi untuk unit saya. penat jugak nak membuatnye ni. sebab kena potong² kertas tebal yang warna merah tu. mounting board kot namenye. hahahaha.. saya pun tak tau. dorang dok sebut menatang tu je, yelah tu kot nama dia gitu. :p





nak tengok takkk?? tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


buat sorang?? em em em kebanyakannya buat sorang.. ade jugak opismate tolong sikit.. takkanlah saya buat sorang² kan.. dorang pun ade bagi pendapat jugak pasal warna tulisan n background semua tu..




okey, sebenarnya papan background tu order kat vendor, harga dalam RM1500 kot. saya pun tak sure. kena tanya bos. :p bos kate kalau upah vendor buat semua kena charge dalam RM4k. wowwww.. kalau buat sendiri tak sampai RM4k pun. ni saya kena mintak upah RM4k ke ape? kahkah.






frame gambar tu buat sendiri je.. pakai mounting board tu lah.. tampal banyak² bagi tebal. eh eh tak. saya tipu je. tampal bagi nampak jadi bentuk frame je.. heee.. camni.

comelnye.

nampak tebal kan?? memang tebal pun. ade 4 lapis. sepatutnya 3 lapis je. tapi bos kate nak buat macam frame, so saya tambah lagi selapis yang atas tu. sebelum ni saya buat takde tutup semua, means boleh lagi lah nak keluarkan gambar tu dari atas. tapi dah bos mintak buat camni, saya buat je lah. nasib baik cantik. haaaaaaaaahahahaha.. puji diri sendiri buat.. jenuh wei nak potong satu² sebab nak dapat bentuk camtu. nasib baik potong lurus je. kalau potong bengkok² kang tangan saya pulak yang bengkok.





pastu tampal kat belakang tu guna magnet je. sebab papan belakang tu boleh lekat magnet. senang sikit nak adjust bila ade yang bertukar keluar atau masuk. takdelah cacat papan tu nanti kena kesan cabut². ni pun idea bos. bijak kan bos saya? heeee..


okey tu je nak story. pasni nak story pasal lain pulak tapi tunggu minggu depan je lah ye. heheheheee.. nak pegi solat jap, pastu tunggu cik abang datang amek. eh eh eh. saya masih di opis. nice kan?? kihkih..





tata.

2 comments:

cik hani said...

wah.. 4K kalau vendor buat..wah mahal nya. wat sendiri pun cantek alin. berbakat gitu..

alin said...

@cik hani iyeee.. mahal kan? tu pun belum tentu lagi kemas dorang buat. hiiii..