terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, October 19, 2015

#throwback : calarkan kereta pak guard

Assalamualaikum..




hai. sebenarnya dah lama nak buat entri ni. sekarang baru ada masa nak menaip. hahahahaha.. dah kena reject glitterati dari Nuffnang baru terhegeh² nak update entri. kahkah. padan muka untuk diri sendiri. takpelah. nak buat camne. anggap je lah takde rezeki.




okey.. okey.. melencong plak dahh.. ni nak cerita pasal calarkan kereta pak guard. konon² nak terobek terobek lah katenye.. entahlah tetibe je teringat cerita ni. ehh!! tapi bukan sengaja calarkan tau. ni tak sengaja punya cerita okeyy.. hihi.




cerita ni masa kat UiTM Segamat dulu.. tahun bila ntah ni. 2007 kot. gila lameeeeeeeeeeeee.. sekarang pun masih ingat lagi. kahkah.. kuat betul daya ingatan ni. Alhamdulillah.. hihi.. emm.. masa tu ada buat jamuan makan² kat wing (level) kolej kediaman. rasanya sebab ada buat bacaan yaasin kot. ke bukak puasa ramai². yang tu tak ingat pulak. HAHA!!




nak dipendekkan cerita, ktorang order makanan kat luar.. i mean kat bandar Segamat tu. konon²nya nak makan sedap kannnnn.. so order lah makanan kat luar. kalau nak amek makanan tu kena amek naik kereta. sebab jauh jugak tu UiTM ngan Bandar Segamat. takkan nak naik bas pulak.. huhu.. so that's why la kena carik transport jugak.. disebabkan aku ni jadi ketua wing, aku pun dengan rasa tanggungjawab, aku pergilah offer diri amek makanan tu ngan kawan² aku.. tak ingat sapa yang ikut. Noly ngan Sarah kot kalau tak silap. masa mula² plan memang dah dapat transport tapi tunggu² orang tu tak datang² pun. so ktorang rasa macam tertipu. tensen mak jemah tau. yela, lama gila kot tunggu kereta. pastu tunggu² orang tu tak sampai.. lastly ktorang pinjam je kereta pak guard. nasib baiklah aku baik ngan pak guard. ehh camne pulak boleh baik ngan pakguard kan?? panjaaaaaaaaaaaannngggg ceritanya. tapi taknaklah cerita. lain kali. tu pun kalau nak cerita. kihkih..





mase nak amek makanan tu masing² tak reti bawak kereta. ini memang lawak. hahahahahahahahaha.. tak reti bawak kereta tapi nak amek naik kereta. sebab plan asal nak mintak Sarah yang drive sebab dia kata dia tau drive. tapi at last dia kata tak berani pulak. dan kebetulan aku rapat ngan someone.. lelaki. siapa?????? tak payahlah tau. jaga hati pasangan. :p yang penting masa tu cuma kawan biasa² je kot. eh, biasa ke?? yang pasti aku tengah single masa tu. entah. aku pun tak tau apa status masa tu. kahkah. aku pun ajaklah mamat tu temankan sekali a.k.a jadi driver ktorang.. masa pergi tu okey je dia bawak kereta. selamat sampai kat Bandar Segamat tu. dah siap² masukkan bekas makanan, ktorang terus balik..





nak dijadikan cerita, masa otw balik tu, mamat tu nak tukar lorong ke kiri. tapi dia terawal tukar lorong. means dia dah langgar tayar kenderaan depan.. rasanya lori kot yang dia langgar tu. nasib baik lori tu takde nak berhenti. ye lah kot² nanti ktorang kena saman sebab langgar kenderaan orang. nasib baik takde!! fuhhh.. tu baru satu hal. ni balik nak kena hadap pak guard tu camne pulak. aduyaiii.. yang aku ni sebab dah cuak, aku pun pergi bebel ngan mamat tu, aku kate kat dia, "tadi cakap boleh bawak kereta.. ni kenapa sampai nak langgar kereta orang lain pulak??" pastu dia jawab "tau bawak kancil je.." LOL!! sabar je lah. sebab yang ktorang naik ni kereta wira. besar sikit so dia tak biasa. (--")





dah sampai kat UiTM, pastu terus pulangkan kereta dengan harapan pak guard tu tak nampak kesan calar kat kereta dia. nasib baik. dia tak perasan pun.. pulangkan kunci, cakap terima kasih, pastu cepat² jalan. >,<





selang beberapa hari kemudian, aku tengah jalan² nak balik hostel sebab baru habis kelas. tetibe terserempak ngan pak guard tu. tetibe dia panggil. alamak.. mesti dia perasan kesan calar tu. huhu.. memang punnnnnnnnn.. dia tanya macam² pasal kesan tu. aku pun diam je lah.. nak buat camne, bukan aku yang drive. :p aku pun tak ingat aku cakap ape. tapi yang pasti dapat bebelan dari pak guard tu. kahkah!! nasib baik dia tak marah. *urut dada





sejak dari tu aku tak berani pandang pak guard tu. sebab nanti dia bebel bebel bebel pastu ajak borak.. aduiihhh malas nak layan bebelan dia. :p tapi dia okey je. dia takde amek hati pun pasal kesan calar tu. cuma aku je lah rasa serba salah. dah pinjam kereta dia, pastu calarkan takde bagitau dia pun. kihkih.. tu nasib baik pak guard tu takde mintak duit ganti. kalau tak, matilanakkkkkkkkkk!!





kesimpulannya, jagalah barang orang lain elok². :p





okey tu je. tata.. :)

No comments: