terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, January 20, 2010

eksiden

mungkin bende ni da biase aku dgr dr mulut org laen..
or aku tgk sendiri kt dlm paper or berita..
tp..td aku tgk dgn mata kepala aku sendiri..
td mse otw balik..
aku tgh syok2 nyanyi lagu ct-aku cinta padamu..
tah mimpi pe tah tbe2 nk nyanyi lagu tu..huhu..
tgh syok2 bawak moto,tbe2 jalan jem lak kt depan Tesco Setia Alam..
aku ingatkan ade roadblock ke hape..
aku da cuak dah..
sbb aku xske kalo road block ni even aku da ade lesen..
pnyela aku dok nyelit2 kt tgh2..tbe2 moto kene tahan..
perghhh...cuak da ni..
rupe2nye ade org eksiden..
soh lalu tepi2..
aku ingat lagi..
budak tu da nyawa2 ikan da..
maybe budak tu amek lap mse kuar dr kawasan tesco tu..
eksiden ngan kete myvi putih..
aku ingat budak tu cme pengsan ke ape..
aku pon tgk la muka budak tu..
ye la..
aku lalu sebelah dier je..
mestila nampak kan..
ngeri..
muka budak tu da berdarah..
banyak..
aku nk teruskan perjalanan pon da seram dah..
xtenang hati aku..
smpai skrg ni ha..
masih menggigil lg..
asyik teringat je keadaan budak tu..
YA ALLAH...
panjangkanlah umur budak tu..
selamatkanlah perjalananku sepanjang aku berada diluar
dan di atas kenderaan..
jauhkanlah aku dari sebarang malapetaka..
hanya kepada-Mu aku memohon perlindungan..
AMIN..

11 comments:

fisha_natakasia said...

huhuuuuu...
payah la nk komen kt post hang ni..
hhuhuuuu...
ishksihkkk..
cian giler..
weh, ko amik la lesen kete cepat2...
naek moto bahaya la...
aku ckp ni sbb aku sayang kt ko...
ehhehhe...

(^_^)

rossa alina said...

payah kew??
kan da boleh ni..kihkihkih...
hahaha...sayang kew??
aku amek lesen nanti2 la..next month kot..
hahahaha..
ko ble nk beli kete ha??
huhu...

fisha_natakasia said...

mak aii ko..
kete??
mm laki aku ckp, pas kawen baru die beli..
aku malas nk guna wet aku...
heheheheh..
so tgu je la ujung taun ni...
hehheheheeheh

(^_^)

rossa alina said...

eh??ko kawen ujung tahun ni ke??

~~natakafisha~~ said...

mmm x ahh...
insyaallah 11 mac 2011 nikah...
hehehehhehhe
x sabar dah ni..
tp penen arr..
banyak yg kena pikir..
aku igt senang je nk kwen nih..
huhuuuu

rossa alina said...

ooo...da gatai erk??kihkihkih..wei,susah ke kawin??huhuhu...ko pk pe lg??

~~natakafisha~~ said...

huhuuu..
byk nk kena uat wehh...
duit pown kena pikir lek lok...
baju kawen, pelamin, hiasan bilik, hiasan meja makan, catering, acara nikah.. dan macam2 lagi la kena pikir...
aku tunang dulu pown abis dalam rm2 ribu...
nikan pulak kawen... mau kena simpan rm25-30 ribu weh...
huhuhuhuhu

rossa alina said...

ye ke weh???kalo tunang pon da kene gune 2-3 ribu??byk gak ea??kene wat plan betul2 ni..

~~natakafisha~~ said...

tau xpe..
weh, ko d/load la shout box...
leh chat dalam tu...
heheheheh

rossa alina said...

download shoutbok pastu nk letak ktne??huhuhu...

~~natakafisha~~ said...

wehh.. makcik.. letak dalam blog ko la.. t aku balas kt blog ko.. ko lak balas la kt blog aku..
ada faham???