terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, February 14, 2011

akibat beromen-romen..dapat balasan!!

weyh!tajuk tu agak menyeramkan..ngaaahahaha..aku ada story baekkkk punya..mesti kau orang cepat2 je klik nak baca story ni kan?

niat aku bukan nak mengaibkan sape2..err..actually,mende ni takde kaitan dengah orang lain la..ni antara aku,cik abang aku dan dotdotdot.....

bermula lah alkisaaaahhhhh....tayyyiiiibbbbb....

ahad bersamaan 13 Februari 2011, jalan2 dengan cik abang melepaskan tension pastu ada temankan cik abang pegi beli barang2 sikit..selalu memang cik abang je yang shopping..aku selalu shopping ngan adik2 aku kot??hahaha..poyo!padahal kalau aku shopping ngan cik abang,nanti cik abang yang kena bawak barang..kuikuikui..

okey,bukan nak cerita pasal tu..lepas siap beli barang,cik abang bawak pergi Tanjung Harapan..ahh..Tanjung Harapan pun boleh laaa..asalkan ada tempat yang sesuai untuk aku dengan cik abang nak beromen-romen..

errr..eskiusmeeeeeeee...kau orang jangan fikir bukan2 pulak..ni bukan beromen macam manusia2 yang kene tangkap dengan pegawai JAIS tu oke..beromen = ber"romance" lerr..ala2 nak romantik2 gituuuu...kihkihkih..

sedang asyik cik abang berjiwang2an ngan aku..dan sedang asyik kita orang bincang pasal mase depan [konon2 jeeee]..tiba2..aku rasa ada air jatuh kat kepala aku..

"awak,air ape nii??nampak tak kat kepala saya??" 

"air??mane ade pape??"

aku dah pelik.."panas2 macamni,takkan lah boleh ada hujan turun??lagipun,duduk bawah pokok..air hujan ke??bau pun semacam jeee??" aku ngomel sendiri..

cik abang terus pandang atas..

"eee..anak buruk kencing atas kepala awak..tu ada anak burung kat atas pokok!!kahkahkahkah.."

berdekah2 cik abang gelak..kuang asam punya cik abang..gelak2kan aku ye..kalau gelak slow takpe jugak..kuat kot dia gelak..nasib baik takde orang nampak..mentang2 la bukan dia yang kena!!ciss!!

anak burung ni pun satu..ingat kepala aku ni tempat buang najis kau keee??nasib baik anak burung..bau dia tak de la kuat mana pun..haiyaaa...baru nak beromen2 ngan cik abang...dah spoil kan keadaan..grrr...

dengan pantas aku terus bangun pergi ke kereta,amik tisu..lap2 banyak kali,tonyoh2 kepala aku tu dengan tisu..eeuuuhhh...nasib baik bukan taik burung..kalau taik burung,kompem aku nak sular burung tu kat situ jugak!!

hehh..nasib baik kita orang datang situ waktu siang..kalau waktu malam,alamatnye,kompem seluruh badan kena taik burung..sebab malam2 lah burung2 tu melepak kat pokok2 tu..hisyyhhh!!najisss!!

tu lah..kalau tak panas terik,takde lah kita orang berteduh bawah pokok tu..tapi,dah terpaksa..nasib baik kena memang time kita orang nak balik..ke burung tu memang nak halau kita orang??ngaaahahaha..

pengajaran kat sini,jangan beromen2 bawah pokok..BAHAYA!!oke,sekian..

-end-

*notakecik : terngiang2 lagu ni.."boleh pandang-pandang..jangan pegang-pegang..duduk renggang-renggang..bertambah sayang.."

7 comments:

cik zaza said...

moral of the story jgn beromen depan burung..haha

hajarus said...

kihkihkih... kuang asamnyer burung... heeee...

cik mas.. said...

patut ada bau kat opis td..xcuci tudung eyh..hahahaha...

Gimi said...

Burung tu pikir MIsRoSSa tak kawin agi ngan cik aBang kut...
Leh keje ngan JAIs le ni..

apisv2 said...

slm kunjungan
nice blog;)
blog apisv2

✿....rossa alina....✿ said...

cik zaza : hahaha..depan burung??takk..zaza silap.."jangan beromen bawah burung"..ngaahahaha..

hajarus : hisyh!geram ni..seb bek bukan taik burng..huhuhu..

cik mas.. : ciss!jahat akak..kat opis pakai tudung lain k..hahahaha..

Gimi : err..kita orang bukannye buat mende xsenonoh la..cume borak2 je kat situ..huhuhu.. T_T

apisv2 : tenkiu.. :)

CikTomyam said...

ahhaha tu bary beromen (be'romance')..belum yg betol2..kah3..
xleh blah