terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, March 23, 2011

pagi semalam langgar meow.... T_T

semalam??kenape nak cerita pasal semalam??ah,aku nak cite jugak!!semalam aku langgar meoww..wuwuwu...nak nangissss... T_T

story beginning..dah lah semalam bangun lambat..err..lambat ke?ahhh...lambat 5minit pun kira lambat la tu..haishhh...pastu sempat lagi tapau sambal kerang sebelum kuar rumah..aku tak tahu sape yang masak sambal tu sama ada mak aku atau abah aku yang masak,tapi yang pasti memang sedap gile babassss...kerang tu ibu cik abang bagi..aicehh!! [lempang jugak minah ni kang melencong tempat lain pulak..okey sambung..]

selalu kalau aku bukak pintu grill rumah,mesti anak2 meoww yang dua ekor tu akan meluru masuk lalu celah2 kaki sampai buat aku melatah..haihh..babap jugak meoww2 ni kang..tapi yang peliknya pagi semalam meoww2 tu takde pun..mane ntah meoww2 tu..membuta lagi kot..yela..hujan lah katakan..membuta sampai taik mata banyak melekat kat mata..

ahhh..ape aku heran,aku gerak je la pergi kerja..takkan aku nak pergi pusss pusss cari meoww2 tu pulak kan..masa dah kat dalam kereta tu aku dah rasa tak sedap hati..lepas baca doa banyak2 insyaALLAH takde pape la kot..gerak je la pergi kerja..

ngeengggg...ngengggg...bunyik kereta yang aku drive..err..bunyik kereta camtu ke??oke abaikan..yess.aku dah dapat lintas kereta kau..muaaahahaha..konon lah bangga kan sebab dapat melintas jalan sebelum kereta dari arah kiri sampai..*batak! 

sedang khusyuk aku mendrivekan kereta,tibe2..GEDEGANGGGGG!!GUDUNNGGG!!GUDUNNNGGGG!! [wahh dasyatnye bunyik!] makkkk!!astaghfirullahalazim,aku langgar meoww..serius aku dah cuak giler..rasa macam langgar orang je wei..uwaaaa...kenapa aku langgar meooowww... T_T

memang tangan aku shaky  giler wei..dah berjurai2 air mata aku semalam tau..uwaaa..meoww sape lah yang aku langgar tu..kesiannye..sorry meoww..aku tak sengaja..tu la..sape suruh tibe2 je melintas jalan..takkan lah tak nampak kereta aku??elok je ade kereta depan aku ngan belakang aku haaa...nape kereta aku jugak yang ko nak pergi?? T_T

aku tak dapat nak stop kereta sebab masa tu gerimis..lagipun gelap lagi,pukul 6.50 pagi..kalau aku keluar,aku nak parking katne pulak??aku pun dah rasa serba salah nak berhenti ke tak..last2 aku buat keputusan,aku teruskan perjalanan..aku takut kalau aku berhenti,aku akan menangis2 dan tak dapat nak pergi kerja..

meooww...sorry ye..jangan dendam dengan aku tau..wuwuwu..sorry sangat2.. T_T

balik kerja terus aku peluk2 meoww2 aku kat rumah..mintak2lah meoww2 tu tak mati dengan cara camtu..caaayang meoww cangat2.. :)

*notakecik : jangan salahkan aku atas pemergian "orang" lain.. T_T

21 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak sengaja....nak wat mcm mana kan dik....

puteri ain said...

tak sengaja..tak pe la..lain lah kalau sengaja..tu dah kes lain dah ..

manueng said...

dulu ade iklan jgn melintas mcm ayam...so skang dah bleh tuka...jgn melintas mcm kucing plak...huhu

Amy Syaquena said...

alahai dear x sengaja nak buat macam amne kan..en.hubby pun baru nie ada terlanggar anak kucing..3 hari asyik teringatkan kucing tue je..nak buat mcm mane bukan kita sengaja kan..so jangan fikir sangat k

Izyan Masri said...

aiipp,kesiannya kucing tu.tak sengaja takpa haha :D

Miss Tira said...

Jaga-jaga nanti hantu meow datang diwaktu malam. Haha, gurau je. Kemalangan memang tidak dapat dielakkan. Sudah nasib meow tu begitu. Jangan sedih-sedih ye :)

NOOR FATIN said...

xsanggup nak baca entry ni, sebab terlalu sayangkan kucing :((

♥sophie♥ said...

huhu T.T sedeyh bace,, ta sengaja tape laa,,huhu T.T

Anorrin Ruzila Rahmat said...

mmg dh smpi ajal dia..jgn sdih2

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, tq visit BSB...nasib baik ko tak kena badi kucing...heeehee

siti murni said...

yer2..kemalangan yang tak disengajakan...sabo aje lah..

kay_are said...

kesian nye kucing tu.. ish ish.. len kali ati2 ye.. kucing sangat comel.. kesian kne langgar camtu..

niesz said...

kucing tu mati ke? xpe lah, x sengaja kan, lepas ni hati2 tau.. :)

d_LA said...

huhu..nak wat camne x sngaja..RIP meow meow..

wahida said...

alahai...sian kucing tu...x pe la, x sengaja kan...mesti rasa mcm langgar org je kan kekdahnya...huhu...

Mommy Fara said...

ouh, ouh....kasihan! marilah kita sama-sama menjayakan kempen memandulkan kucing....utk mengelakkan kucing dari merayap sana-sini...=)

nora said...

aku pun penah
aku langgar anjing
srius perasan dia bersalah sangat2
tp sib baik aku tengok anjing tu slow2 dia bangun, mean dia ok ar kan, fuhh dat time rasa legaaaaa

ENTRY HOT : Beku

MIMIE AIZA said...

kesiannya meoww tuu.. xpe laa.. dah x sengaja

lolitasinta said...

huwaaa .sdayy laaa . ciann yee . hukhuk

nelly said...

Tk sengaja kan ..

Henry Zackery said...

sy pun mau menangis kalau meow kena langgar tau.. I LOVE KUCING :)

Teka Gambar Kembali Lagi