terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, February 5, 2017

blocked

Assalamualaikum...





hai. selamat tengahari. sebenarnya tadi dah taip panjang². tapi macam tak sesuai pulak nak publish. so, i share cerita lain je lah. macam kesian pulak kat orang yang dalam post tu nanti kena kutuk. takpelah. i simpan. nanti² kalau dah terbukak hati nak publish, i publish lah cerita tu. :p





yang pasti i dah blocked orang² ittew kat media sosial. tunggu masa nanti i akan unblock balik. i block bukan sebab i benci. tapi i taknak dorang tahu apa yang jadi kat hidup i. lagi² ape yang i post kat instagram, i memang tak private. so dorang boleh tahu. mustahil tak stalk. kalau stalk senyap² takpe. ni takde. ade je yang jadi tukang sampai. tapi kannnnnnnn.. lama² macam dah malas pulak nak block orang. lantak oranglah nak buat cerita pape pun. nak annoying ngan i ke ape ke, terpulang. sebab macam takde function pun i block orang. nanti orang tu tahu jugak. hew hew..





i tahu, ade orang yang tak suka dengan apa yang i post. nak perli² i kat twitter, kat instagram, then nak kata i ni tunjuk baiklah. tunjuk macam tak bersalah lah. padahal kat luar i ni takde baik mana pun. it's okey. terima kasih sebab judge i camtu. i terima je. sebab orang tak tahu apa² pun pasal i even dia pernah jugaklah rapat ngan i [mata ke atas] . sebelum ni pun ada seseorang tu selalu jugak wassap i. borak lah jugak sikit². kadang² tetibe je kena perli sebab mak dorang komen kat facebook. dia cop i ni menantu kesayangan. hm, kesayanganlah sangattt. panggil nama i pun salah. lol!! lepas ni dia pulaklah jadi kesayangan. i dah undur diri. i taknak. so lepas ni jangan banding²kan dengan i tau. i tak suka. setiap orang ada cara masing².





takpelah. i pun dah happy sekarang. kalau nak cerita dari A sampai Z sebab apa jadi camni, memang takkan habis. lagipun bukan i yang nak sangat jadi camni. jodoh tak panjang. masing² pun dah buat hal sendiri. so, no point kalau nak cerita. i anggap je semua ni ketentuan dari Allah. kalau ikutkan, memang dah lama kot benda ni jadi. tapi i tahankan je even bernanah jugaklah hati i ni menahan peritnya. tapi tu lah, macam i bagitahu tadi, jodoh dah tak panjang. orang memang tak nampak apa yang jadi kat i. i pun tak nampak apa yang jadi kat orang lain. benda kena rahsiakan. tapi bila asyik i je yang dipersalahkan, kadang² geram jugak. nasib baik i tak marah² macam cocomix. ehh??!!





cuma nak pesan sikit, untuk orang tu, nanti dah jadi menantu, janganlah tak suka dengan mentua tu ehh.. jaga dia elok² even tahu camne perangainya. jangan nak sentap sangat even pasal kurma. dan untuk orang yang bakal jadi suami, jagalah keluarga tu elok². jangan nak menyibuk hal orang lain. jangan nak perati life orang sangat. peratiiiiiii life sendiri dulu.




okey tu je nak bebel. maaf kalau terasa. kalau tak terasa, nanti uols buat kat orang lain pulak. tak baik. kbai.





XOXO

No comments: