terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, September 20, 2013

kaki melecet??

Assalamualaikum..





fuh fuh fuhhhh.. okey nasib baik takde banyak habuk. lama tak update. last update 15 hb. ehhhhhhhhhhhh tak lame pun. hihihi.. rasa macam lama je. orang yang selalu update blog, kalau tak update sehari pun rasa macam lama. :p





korang suka pakai heels tak?? means kasut bertumit tinggi. saya tak suka pakai sebab kaki cepat melecet. sakit wei. hari tu terpaksa pakai sebab kena pergi Jabatan Perdana Menteri. dah lah kena menapak jauh sebab parking kat luar. tak pasti pulak kereta boleh bawak masuk ke tak. kawan saya takut kena clamping, tu yang parking kat luar. dah lah kena bayar. nasib baik kena RM1 je. jauhhhhh kena jalannnn.. bayangkan dari parking luar JPM tu sampai B7. kaki melecet dapat, ketiak berlecak pun dapat. (--")





kelmarin ada Perhimpunan Bulanan JPA, so INTAN kena jadi tuan rumah. maknanya kena pakai baju ala² korporat. so, kena pakai heels laaagggiiiii.. kalau dekat takpe, ni kena menapak ke bangunan lain. mau melecet lagi kaki saya kang. pastu saya teringat adik saya pernah pakai heel protector untuk kasut dia. jadi, saya tanya adik saya mana dia beli benda tu.. rupanya ada je kat Guardian. kat pasaraya pun melambak jugak. cuma saya je yang tak perasan. hahahaha.. cari punya carik akhirnya jumpa jugak kat Guardian.. nasib baik.



dalam 1 pek tu ada 2pcs. takkanlah dia nak bagi 1 je kan?? kaki kan ada 2. kalau dalamnya ada 1 mau kena maki la orang yang buat product tu. hahahaha.. harga?? alamak, saya tak ingat berapa pulak harganya. heee..





selesa pakai benda tu. even rasa ketat sikit tapi takdelah melecet, sebab benda tu macam gel. nak jalan jauh pun best je. cuma jari je lah yang melecet tapi takde lah seteruk yang kat belakang. pasni nak kena carik untuk kat jari pulak. ade ke agak²?? tu lah jari gebu sangat kan dah melecet. hikhik.




kalau korang jenis kaki cepat melecet, try lah pakai heel protector ni. best tau!! cara nak pasang pun senang je sebab ada gam kat blakang. tapi nak pakai tu kena hati²lah. kang nanti main masuk je kaki habis tercabut benda tu. hehe.. okey selamat mencuba!!




tata.

4 comments:

hidayahNhyN said...

eh, baru tau benda ni ada :) kita selalu melecet ni bila pakai kasut. boleh try nnt :)

JANA said...

hi, kte dtg jalan2..^_^
http://nuurjana.blogspot.com/

Liza Licha said...

setakat ni tak pernah guna lagi sebb xmnt sgt pakai heels. hehe

alin said...

hidayahNhyN : iyeeee saye pun baru tau jugak.. kikiki.. cubalah.. besttt.. :)

JANA : thanks coz singgah.. :)

Liza Licha : boleh jugak pakai kat semua kasut sarung yang flat kalau kaki jenis melecet.. hehehe.. :)