terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, September 7, 2010

terasa down...hmm.. :(

aku tak tau kenapa aku rasa down gila..
kalau kau orang la kan..
kita cakap cara yang baik..
bukan niat nak gaduh..
tiba2 je ada orang tu gelarkan diri kau orang
"MINAH BODOH"
ataupun "MAMAT BODOH"
yang tu aku tak kisah sangat kut..
sebab aku rasa biasa je kut..

tapi cuba kalau kau orang kena gelar..
"ANAK HARAM"
melampau tak??
eee...memang orang tu melampau sangat2!!!
tak boleh ke nak kata baik2 sikit??
cuba kalau dia terkena balik??
dia tak fikir ke ape perasaan orang??
hmm..

aku malas nak gaduh ngan orang camtu..
lantak la dia nak kata apa..
tapi yang pasti,
aku memang takkan maafkan dia!!
aku dah block fesbuk dia..
so,dia tak boleh nak cari aku..
dan aku memang taknak tau pun pasal manusia tu..
aku rasa aku takde pun maki2 orang..
manusia jenis ape ntah dia tu..

memang tak boleh blah mamat ni..
disebabkan dia la
aku langsung takde mood nak raya..
baju raya aku pun tak jahit2 lagi..
biskut raya tak buat..
mak dah bising2 dah..
last2 mak yang buat..
baju raya??
aahhhh..
malas la nak jahit..
padahal lagi 2hari nak raya ni..
hmm..
mood spoil!!!!

 tapi sekarang ni dah okey sikit kut..
sikit je la..
ni pun sebab ada penasihat yang nasihatkan aku..
thanks again for him..

adehhh..
aku nak buat keje pun takde mood..
rasa malas gila ni..
bila aku ingat balik pasal orang tu 
aku rasa sakit hati sangat2 yang amat!!
ye la..
dia pegi jaja2 nama aku kat wall orang..
konon2 aku ni jahat gila..
aku rasa mamat tu lagi gila  kot??
psycho nak mampossssssssss!!!
eee!!!geram!!!

nak je aku cakap,
"kau nak cakap aku anak haram ape hak kau??
konon nak nasihatkan aku..
baik kau jaga anak bini kau tu..
aku tak maki kau,yang kau nak maki aku kenapa??"

memang tak sedar diri btul orang tu..
cakap tak serupa bikin!!cett!!

huh!!
malas nak layan orang gila camtu..
takpe rossa..
sabar je ye..
tapi sampai bila perlu sabar?
kenapa orang suka pijak aku??
YA ALLAH..
tabahkan hatiku untuk mengahadapi dugaanmu..
AMIN..

kenapa ada orang macamtu..
kalau nak maki,maki la..
tapi jangan malukan aku..
haihh.. =_="

3 comments:

Cesc Luzeza said...

knp orng tu nak maki ko?
ader masalah mental ker?
slah satu sifat psycho la ni..bahaya-bahaya...

hamzah ian said...

rilek2.. da nak raya ni

✿....rossa alina....✿ said...

cesc luzeza : memang dia psycho pon..ape motif dia nk kate cmtu,saye xtau..tp manusia tu mmg SANGAT berlagak..budget ape yg dia kata,semua betul..semua nak ikut kata dier je..geram!!!

hamzah : ye la..nak raya..disebabkan dier,baju raya xsiap lg..ni pn tgh jahit la ni..huhuhu~~