terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, September 18, 2012

[DEKORASI] beginning

seronok pulak baca blog yang cerita pasal deko deko ni.. hmm bilalah rumah saya nak start buat deko.. asal nak mula je mesti ada je barang yang kena beli, means, ade je lah yang tak cukup.. so kena guna banyak duit..




bila nak cat rumah pun tak tau.. kena kemas² dulu baru start cat rumah kot.. memang dah kemas dah, aritu pun saya kata dah basuh n kemas rumah kan?? hmm tapi rasanya hari² kena kemas sebab cik abang tu ada je menda yang dia nak buat. macam aritu dia pasang shower kat dalam bilik mandi.



actually shower memang dah ada before kami masuk rumah tu cuma sistem perpaipan yang orang tu pasang nampak tak kemas. nampak tak ada kesan warna putih kat gambar atas tu?? haa tu kesan dari ampaian yang orang sebelum ni pasang... cik abang cabut sebab nampak serabut. shower tu asalnya dekat situ. penyewa lama cuma tahan guna ampaian tu je bagi paip shower tu tak jatuh. dapat bayangkan tak camne rupanya?? memang sangat serabut tau!! (--")




cik abang alihkan shower tu kat situ sebab saya bagi plan kat cik abang, nak pasang water heater nanti.. hehehhh.. mengada kan nak pasang water heater.. takpelah, rumah sendiri kan, bukan rumah orang lain.. :p




cat tu pun tak menarik perhatian kami.. sakit mata tengok.. bahagian situ memanglah nampak kemas, tapi bila tengok bahagian belakang pintu n tandas, ya ampuuuunnnn.. macam cat tak ikhlas je. so kami decide nak tukar warna cat terus. tapi tu nanti²lah beli..hikhik..




kalau ikut plan kami, kami nak settlekan bahagian dapur ngan ruang makan dulu tapi tu lah kena kumpul duit banyak dulu, baru buat. almaklumlah sekarang duit banyak digunakan untuk barang² keperluan so kami hold dulu pasal hias² rumah. :)





kami percaya rezeki tu ada.. cuma cepat dengan lambat je.. pape pun, kami bersyukur sangat² sebab dikurniakan rumah untuk berteduh.. Alhamdulillah.. :)





balik kerja nanti kami nak survey perabot.. moga² jumpa yang berkenan di hati.. hikhik.. cik abang tahu saya ni jenis cerewet bab hias rumah.. lagipun dalam rumah tu kecik je. so takkan nak beli perabot besar² pulak kan?? :p




eh, shower tu cik abang yang pasang sendiri tau!! kami takde panggil orang suruh buat sebab cik abang tau buat sendiri.. beruntung saya kan?? hikhik.. Alhamdulillah.. :)




dah masuk Asar ni. nak solat dulu..lain kali sambung lagi..tata.. :)




#notakecik : berdoa..berdoa..berdoa.. ^_^


3 comments:

:: Riri-Fatieha ::~ said...

memang untung kalau suami tau buat sndiri. senang tak payah nak upah2 org kan..

Mira Adzlia said...

mmg beruntung...cik abg psgkn sndri shower... :)

♥♥ Lady D ♥♥ said...

untung la..dpt cik abg pandai bt kje..x pyh upah org..jimat²...