terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, September 20, 2012

[DEKORASI] almari baju + rak pinggan

Assalamualaikum semua..



nak cerita pasal rumah lagi boleh tak?? hikhik.. best pulak cerita pasal rumah ni. emm 2hari lepas pergi shopping dengan cik abang kat Jusco Bukit Raja, beli almari baju. tapi ni almari sementara je sebab almari baju kami belum ready lagi nak diangkut dari rumah family saya kat meru tu sebab besar sangat.




tau tak nak pasang almari ni telah menyeksa jiwa kami. sampai gaduh² sebab susah sangat nak masukkan cover dia tu. nasib baik gaduh kecik je. alaa gaduh manja² je.. hikhik.. :p baju dah angkut sikit². nak angkut semua takut takde space pulak nanti.. lagipun kami belum duduk rumah tu lagi.. kami pergi pun sebab nak kemas² je.:)




nampak tak tu rumah masih bersepah lagi. extension wire pun masih bersepah sebab cik abang baru lepas buat kerja, dia pasang mirror box ngan ampaian kat bilik mandi. so dia letak je situ dulu. saya pun tak perasan, main amek je gambar. dah la kualiti gambar tak cantik. kuikuikui.. maaflah yeee..




carik rak pinggan mangkuk kat Jusco tak jumpa pun.. kalau ada pun yang kecik tu.. tapi tu dah beli aritu.. tapi saya nak yang besaaaarrrr punyaaaa... macam kat rumah family saya tu haaa.. senang sikit nak menyimpan.. kot²lah ada family nak datang rumah, tak payahlah nak sibuk² keluarkan pinggan kat kotak sebab dah ada yang standby..




so cik abang ajak pergi kedai kat area Econsave Klang tu. deret² situ memang ada kedai barang² camni. sampai sana kedai dah nak tutup so saya suruh cik abang cepat² masuk. HAHAHA.. nasib baik sempat dan memang kami bernasib baik sebab dapat jumpa rak pinggan tu.. yeehaaa.. ape lagi, kami terus beli!! :)



beli tong sampah pun kat situ.. pinggan pun kat situ.. kuali pun kat situ.. senang cerita banyaklah beli barang² kat situ sebab semua ada.. rasanya banyak kali jugaklah kami pergi kedai tu. eh eh maaflah ye dinding tu belum cat lagi sebab tu ghope dia camtu.. XD




pasni nak mulakan proses mengecat rumah pulak..tapi cat undercoat dulu lah.. hehehhh.. sebelum ni cat bilik sendiri sekarang kena cat rumah sendiri.. seronok pulak bila alami sendiri semua ni.. :)




eksaited sangat ni!! :p



#notakecik : arini lunch dengan husband..yeayy.. :)

2 comments:

Cik Tqah said...

wa..beshnye.,.memang besh kan..kemas sama2..nnt make sure masak sama2..hihi

Mira Adzlia said...

bgusnye..sume wt sndri... :)