terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, January 24, 2012

Journey 2 : The Mysterious Island

semalam jalan² kat OU, sebab dah bosan asyik lepak kat Jusco Bukit Tinggi je..kebetulan adik² aku pun cuti,so ajak sekali tengok wayang cerita "Journey 2 : The Mysterious Island"


okey, ktorang cuma mampu beli yang biasa je..nak tengok yang 3D tak mampu..hahahaha..takpelah,same je jalan ceritanye even tengok yang 3D punye lagi syokkk..[orang yang kate, bukan aku yang kate]





"Journey 2 : The Mysterious Island" ni sequel dari filem "Journey to the Center of the Earth"..sape yang pernah tengok "Journey to the Center of the Earth" mesti tau jalan cerita dia, alaa yang dia masuk dalam bumi tu..tapi cite tu hero dia Brendan Fraser..






yang terbaru ni pasal pulau misteri n yang jadi hero, Dwayne "The Rock" Johnson..okey, aku cerita sikit je la ye pasal movie ni sebab aku pun bukan reti sangat nak cerita banyak²..hahahaha..





pengembaraan ni dimulakan bila Young Sean Anderson dapat isyarat kecemasan berkod dari sebuah pulau misteri..Sean memang tak dapat nak faham ape maksud kod yang dia dapat tu n kebetulan ayah tiri dia,Hank (lakonan The Rock) faham maksud kod tu sebab dia pernah jadi tentera so, Hank yang tolong selesaikan maksud kod kecemasan tu..bila dah dapat ape maksud kod tu dorang terus pergi pulau misteri tu..




dorang pergi cari pulau tu bukan naik kapal tapi naik helikopter sewa..tapi, dorang bukan pergi berdua je..pemandu helikopter tu ngan anak perempuan dia pun ikut sekali even bukan secara sukarela..hahaha semua gara² helikopter tu terhempas n then dorang tersadai kat pulau tu..dari situ dorang mulakan pengembaraan..




eh,malaslah aku nak cerita lagi kang aku cerita sampai habis plak..korang pun kompem tak paham ape aku cerita..kihkihkih..better tengok sendiri la cerita tu yeeee..




tapi cerita ni ade jugak adventures dia..kelakar pun ade jugak..hahahahaha..lagi² pemandu kapal terbang tu..The Rock pun ade buat lawak jugak dalam citer ni..hahaha korang tengoklah sendiri ye nanti korang fahamlah camne citenye.. :)




pape pun bagi aku, cerita ni best sebab aku memang suka cerita macam ni..tapi tak tau la korang camne kan??that's why aku suruh korang tengok sendiri n nilai sendiri..pendapat orang kan lain²..heeee..




okey, selamat menonton.. :)




#notakecik : sedap jugak suara The Rock masa dia nyanyi lagu "wonderful world"..tapi yang dah diubah liriknya..kikikiki..

4 comments:

Fieyqa Adelova said...

cerita nih best kan kan :D

Eyeme said...

huhuhu...kena tgk la ni jwbnye :D

beautiful_rose said...

tak tengok lagi....raya cina pun kena kerja tak de masa nak ke mana.hope hujung bulan dapat la tgk movie...

✿....rossa alina....✿ said...

Fieyqa Adelova : bestttt!!hahahaha..kelakar..adventures!!love the rock!! :)

Eyeme : tengoklaa..best!! :)

beautiful_rose : ciannye kene keje..xpe2 nnti ade mase g tgk eh..release tension tu.. :)