terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, December 2, 2010

baby kena operate!!!kesian... T_T

cian baby aku..kena operate aritu..baru je nak enjoy,dah kena operate..ciannye dier..huhuhu..aku baru dapat 2nd baby..alhamdulillah murah rezeki..dapat la baby sebijik!!hehh..sebijik??baby itu adalah sebijik kereta..[sila abaikan penyalahgunaan bahasa ini..]

baru kuar 2hari aritu,dah kena masuk ICU..terbang dah duit aku..semua problem tu dekat enjin..pe mende ntah yang rosaknye aku pun tak tahu..abah aku je yang tahu menahu..aku cuma tahu guna je..hahaha..

orang kedai jual kereta tu kate,kereta tu okey je..abah tengok pun okey..tapi bila masuk bengkel,nak check aircond sebab tak sejuk,haaa...hamek kau..terbang rm900++ untuk aircond SAHAJA..nasib baik ada fulus..kalau tak,mane nak korek??huhu..

hmm biasalah kan..kereta second..memang la banyak songeh..haaa..jangan tanye kenapa aku tak beli kereta baru..takpelah,aku bagitahu je..hahaha..aku tak minat lah kereta baru..macam tak bekualiti je..adik aku beli viva baru pun bocor kat bumbung..baik aku beli second..haaa..terus bayar cash..dah tak payah pikir pasal hutang kereta..hehehe..

tapi nak make-up kereta tu kena guna banyak duit gak kan??takpelah..slow-slow make-up bagi chanteq..kehkehkeh..

errr...nah,aku bagi tengok gambar..heee...

entah ape lah yang orang tu godek2..huhuhu..aku cuma mampu tengok je..
haa??pe lagi yang dia buat tu..tengok..tengok..kusyuk betul orang tu buat kerja..sampai tak perasan aku snap gambar..
aku tak paham pasal kete..abah yang tahu..so,aku serahkan kat abah..menatang ape yang orang tu pegang pun aku tak tahu..kuikuikui..

aku tak tahu ape yang orang tu cakap kat abah aku..sebab aku tak hamek port..kehkehkeh..

aku cuma boleh kata dalam hati "alamak..ape lagi yang rosak tu..terbang duit aku..terbang duit aku..$$$ T_T"

kenapa aku ketawa??ntah..aku pun tak tahu..har..har..har..

sempat lagi posing nih..hehehe..kononlah macam model kereta yang ada eye bag and wrinkles..huhhh..

tengok lah abah aku posing..seksi woo..hahaha..actually aku ngan abah aku tengah tengok orang kedai tu pasang radio..
muka sedih la pulak..cehhh!!macam orang meroyan pun ada jugak..kahkahkah..kalau tengok dekat-dekat,nampak bulu mata aku yang lentik asli tu..saje nak tunjuk kat kau orang..kuikuikui..

tengok!!!dah rongak..hehh..pastu dapat yang baru..sebab radio tu rosak..terbang lagi duit aku..hmm..takpelah..janji puas hati..
isyh..isyh..isyh..bersepah orang tu buat kerja..
jalan-jalan dalam kedai jap..mane tau ada aksesori lain..hihihi..

abah tengok ape??huhuhu..abah ni pandai jugak tawar menawar ngan orang kedai..hehhh..ohh abahku.. :)

ni la kembar aku..percaya tak??
psst2..actually aku nak post entry ni 2 minggu lepas..tapi..............lupa pulak nak publish..elok je kat draft..hehehe..

okey dah,tu je..bye!

28 comments:

Ayuraza said...

haah..percaya la sangat kn...haha

alien said...

pas ejas2
kompom puas hati kan

sahromnasrudin said...

as salam rossa..awak pi bengkel area meru ke???

Lya Colours said...

terbang duitttt
saya pon baru gaji, nak tukar minyak itam, allignment, bla2
pengsan gini

Betta sp said...

ingat baby mana kena operate tadi....

miss nina said...

servis n tukar aircond ke sampai 900? agak mahal la

keta kena sayang2 selalu, baru dia tak meragam. secondhand pun takpe..janji keta kan?

♥ Juliana Violet ♥ said...

Cian die baby sakit...
*finally dapat comment... before this asyik tak dpt comment sebab internet slow and page berat sikit kot*
=)

HEROICzero said...

hahaha tajuk bukan main gempaq. kereta rupe nye. oh rm900 utk aircond? omak aihh.. ape problem nye? >______<

Roxy zai said...

ololo..moga 'baby' cepat sihat yerr!..hehe

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

cehhh aku igt baby mana la td... hhehehhe

asfira aminuddin said...

babe, kalo pakai kereta ni mmg bnyak maintenance. sian u! hope u sabar! rm900 tu mmg bnyak sgt jumlahnye. :)

Gentleman Frog said...

Salam,

tahniah n gud luck

fara said...

alahai. ciannye.
fara bole migrain kot klo kete rosak.
klo eksiden xtau la pe jadik.
huhu

Eyda Sheyda said...

dislike keta rosak.. huuhhuuhuh perna da alami benda ne.. uhhh

✿....rossa alina....✿ said...

ayuraza : hihihi..percaya la..makcik2 n pakcik2 slalu kate kita orang kembar..betul la kembar..hhihihi..

alien : tu pun ade lagi yang kene ejas..huhuhu..

sahromnasrudin : yeap!!kat area meru..hihi..

lya colours : haaa..ni pn mmg nak kene buat allignment lak..adooi..banyak lg nak gne duit..haaihh..

betta sp : hehehe..tertipu erk?? ;p

miss nina : cewaahhh!!nama miss nina..hehehe..hmm tu la kan..kene syg2 slalu..masalahnye saye ni ganas kalo gne kete..dulu naik moto pn brape kali ntah gear tercabottt..kahkahkah..

✿....rossa alina....✿ said...

juliana violet : cian sangat..hehehe..

*yeke??hmmdulu bnyk sgt widget kot..hihihi..btw,thanks coz comment.. :)

HEROICzero : ntah..problem ape ntah..abah saye tau la.. ;p

Roxy zai : huhuhu..moga2 dia cepat sembuh n tak meragam.. :)

za : hahaha..tipah tertipu..sabo je la.. ;p

✿....rossa alina....✿ said...

asfira aminuddin : hmm..sabar la ni..wuwuwu..mintak2lah xkuat meragam kereta ni.. :(

Gentleman Frog : w'salam, thanks.. :)

fara : uihhh!!eksiden2 jangan cakap..takot!!mintak2 dijauhkan..huhuhu

Eyda Sheyda : huhuhu..ni 1st time guna kereta..so,saye kene blaja cmne nak jaga kereta..hmm.. ;p

Hanafi WangZi said...

salam.. miss rossa.. pakai kelisa eh?
alamak, minat sangat kelisa nih.. mang ade nawaitu nak beli second jugak.. bleh tanye bape RM x? n interest tinggi x?

✿....rossa alina....✿ said...

Hanafi WangZi : w'salam..yeap..kelisa..hihihi..errr...nak kene story mory kat sini ke??hehe.. ;p

Hanafi WangZi said...

oh, xbleh eh miss rossa?hehe
pm kat email bleh? kiyoshi_chan@ymail.com
hehe, sgt teruje.. check out my new post.. haha

✿....rossa alina....✿ said...

hanafi : huhu..saye ade add kamu kt fb.. ;p

bkn xbleh..segan den..kuikuikui..

belogmummy said...

mummy nyer bb pun lom kuar icu lagi niehhh...

poning den...

syaja said...

cumel baby ;) hee

enyheartsdiamond said...

mlm td, kereta kawan buat hal.. tak boleh start.. batry empty.. dari situ, dpt la belajar sikit2, kalau batry empty nak buat apa.. pakai jumper :)

enyheartsdiamond said...

mlm td, kereta kawan buat hal.. tak boleh start.. batry empty.. dari situ, dpt la belajar sikit2, kalau batry empty nak buat apa.. pakai jumper :)

✿....rossa alina....✿ said...

belogmummy : mummy pnye bb sakit teruk ke??

syaja : hahaha..comel sangat.. ;p

enyheartsdiamond : weee..thanks sharing ea.. :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

repair aircond mahal gak kan...
susah bawak kete tak ada ekon..
nak2 time hujan..
berkabus kat cermin..
susah nak drive....

✿....rossa alina....✿ said...

kak yanie : yela..btol..da la skrg ni tgh musim ujan kan.. ;p