terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, December 11, 2010

manusia ada enam kaki..hahahaha..

manusia ada enam kaki??pelik je tajuk entry ni kan??hahaha..betul..manusia 6 kaki..ada 3 orang..so,ada 6 kaki..kuikuikui..betul la aku kata ni kan??muehehe..jangan mareee...

actually nak story sikit pasal hari selasa aritu..aku ngan adik-adik aku merayap menghilangkan bosan..dah tak tahu nak buat ape kat rumah..nak pergi PICC jauh sangat la pulak..[alasan semata-mata..] dalam masa 1 hari pergi 2 tempat..memang tak plan nak keluar pun..tapi sebab bosan tahap kembeng,kita orang buat keputusan nak keluar jugak!hihihi..

3 dara pingitan..kihkihkih..
sibuk sangat nak snap2 gambar minah sorang ni..nampak muka aku yang tengah fokus driving..

haaa amek kau nak sangat snap gambar aku kan..

mula-mula pergi AEON BUKIT TINGGI..motif,nak tengok wayang..buat keputusan last minit pulak..belasah je tengok citer NGANGKUNG..haaa..jangan tanye best ke tak..kalau nak tahu,pergi tengok sendiri k..takde masa aku nak cerita kat sini..har..har..har..sampai sana pukul 1,tapi tengok pukul 3..kihkihkih..boleh la..janji adeeee... 

muka penat beratur ni..


tiket wayang..nak jugak letak..heee..

nak tunggu 2 jam??bapak lama..so,merayap je la mane-mane tempat ikut kaki..especially TOILET!!huhhh..macam takde tempat lain je kan..kihkihkih..tengoklah..gambar dalam toilet yang banyak..semua ni kerja adik aku lah..[tetiba adik aku dipersalahkan..]

hai..kita orang kembar..

bukan kembar..tapi..mane satu kakak mane satu adik??

minah ni suka sangat main kembang2 idong..

ni lah nenek kebayan hilang tongkat..

haaisyh..seb bek tak retak cermin tu..

minah ni nak amek gambar aku ke,makcik cleaner tu??

perut dah bunyik keraakkk keruukkk..hehh..belasah makan kat RASAMAS..sebab tak ramai orang dan tak sesak..nyam..nyam..sedap jugak makanan kat RASAMAS ni..kau orang try la..harga pun bukan mahal sangat.. [tetibe jadi promoter la pulak..kehkehkeh..]

aku makan nasik..adik aku punye yang belah sana..demand btol minah sorang ni..nak makan yang mahal2..ciss!!

adik aku yang sorang lagi tu konon la nak makan yang murah..nah,amek ko dapat sikit!

kat RASAMAS ni aku suka minum air grape..errr..adik aku tu demand nak minum ais lemon tea..gedik!

yang ni minum coke je..hahh..meh aku hambek gambar ko..jadi model jap..

raksasa kuku itam..

meleleh je ayaq lioqqq aku tengok ayam kat blakang tu..

iklan gigi ke hape ni??

lepas makan,jalan-jalan dalam JUSCO jap..dah macam orang tak betul je kat dalam JUSCO tu..bukan buat ape pun..tak beli barang pun..cuma cuci mata je..boleh la..daripada dok dalam toilet je kan..kihkihkih..


kontrak iklan tv dah habis..jadi model pencen je ok gak..

aku tak tahu aku tengok ape..taik cicak jatuh kot?

fuyoo..fuyooo..cun nye minah ni..

lepas habis tengok wayang,kita orang takde nak singgah-singgah dah..terus keluar,gerak pergi PLAZA ALAM SENTRAL(PAS) pulak..mula-mula memang tak tahu nak beli ape..konon-kononlah nak bajet kan..huhh!!takde maknanya..aku sempat gak la beli barang sikit..terbang lagi duit aku..adehhh...errr..kat PAS takde masa nak snap pic..sebab mata melilau tengok barang-barang..



okey,sekian..

*notakecik : masa ni cik abang aku balik kampung..tu yang keluar ngan adik-adik aku..heee..

20 comments:

F.A. said...

best nya jalan2. :) idup lagi ke plaza alam sentral tuh. huhu

princeduyong said...

6 ek..?
bukan 9 ke... :)

Sophia Rani said...

dulu pon suka sgt la dok bergambor kat toilet.. haha.. sbb pe eh.. lighting bgus kot.. hehe

btw, da lama tak pekena rasamas

HEROICzero said...

ah! kirim salam adik... >__________<

keh3x~

aLy A said...

kenapa?

kenapa?

kenapa?

kenapa?

kenapa?

kenapa tak ajak kawan kau ni?

=.='

dah ilang nombo aku ke?

♥ Cik Cha said...

hahahaha... muke ko same dgn adik ko la..
mcm ak n adik ak..
org pun ckp kembar.. ngeeeee

maklumala.. 1 acuan.. ahahahaa

Hunny said...

kak hani pun tengok ngangkung gak sabtu malam. then ahad petang tengok rapunzel. Best dowh!!! awak dok area shah alam ke dik?

::..Dia daYa..:: said...

Seronok sekali sekala kuar ngan adik2x
comel adik2x awak

sLEEping BEauty said...

hye dear rossa yg sgt seweet ..
comel2nye korang ... :)

akak folow eh ... :)

✿....rossa alina....✿ said...

F.A. : IDOP JE LA..HUHUHU..

princeduyong :9??nape erk??awk dah konpiuskan saye.. ;p

Sophia Rani : a'ah la..mmg lighting kat toilet bagus..heee..adik saye pon kate gitu.. :)

HEROICzero : nak kem salam mane satu ni??kuikuikui..

aLy A : alololo cyg2 mucuk2..aku xde no fon ko ler..aku dah tukar fon n nombor..meh bg aku nombo fon ko.. :)

♥ Cik Cha " hahahaha..1 acuan ye??kuikuikui..mmg mcm kembar je kalo jalan berdua..ko pn same gak..kuikuikui..

Hunny : err..x la kak..saye dok kat klang..kdg2 jalan2 kat shah alam kalo xmo g jejauh..situ la yg paling rajin pegi..pdhal xde mende pn..kuikuikui..

::..Dia daYa..:: huhuhu..adik2 saye je keeeeeeeeeee??kihkihkih.. ;p

sLEEping BEauty : thanks kak..nnti saye follow balik k.. :)

Mar said...

bestlah jejalan gini,.ngan sibling dh lama xkuar

♥ Juliana Violet ♥ said...

Lama tak dengar 'nasib baik tak retak cermin tu'
hihihi...
yang, nak ajak join contest... :)
or else ajaklah kawan2... :)

http://kisahklasikita.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita-cerpen.html

masshie mastura said...

i prnh mkn kt rasamas tp makanan dye sikit je. i xska makanan sikit2 nie hehe:P

alinac lover said...

suka nya p jalan2

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

enjoy gila hari2 lu...

hav a nice day!

✿....rossa alina....✿ said...

Mar : sekali sekala kuar ngn sibling best jugeee..hehehe..

♥ Juliana Violet ♥ : kalo retak gak,kompem nk amek gambar..hihihi..orait..nti saye cekidaut contest k.. :)

masshie mastura : hahahaha...mmg sikit pn tapi kenyang leee..huhuhu.. ;p

alinac lover : abah saye cakap saye memang kaki jalan..hihihi.. ;p

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR : mmg enjoy pun..heee.. ;p

Raji berkata said...

hahahah
best btol berjalan 6 kaki xD

Tapak Kaki said...

dah lama aku nak tanya apa menda pingitan tu?

mummysyafie said...

suka pergi Guess kat bukit tinggi..situ banyak stok..hihihih

✿....rossa alina....✿ said...

raji : hehehehe..mestia best.. ;p

tapak kaki : pingitan??err..sebenarnye lain maksud ngan ape yg kitaorg buat nih..hehehehe..rasenye kalo pingitan tu anak perempuan yg naik dewasa n kene berkurung dlm umah..tp ktorg mane de berkurung..kuikuikuikui..tu yg sy faham la..xtau la kalo salah..heee...

mummysyafie :.hehehehe..saye kat bukit tinggi tu bukan masuk semua kedai..hehehe..cuci mata je kak..errr..kalo nk cari akak,kene rajin g guess la ye??mane tau jmpe akak??heee... ;p