terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, December 17, 2010

jom main cuci-cuci = entry bosan

entry ni cuma sekadar nak mengisi mase aku yang terbuang ni..kuikuikui..arini hari Jumaat..dan keje aku tak banyak..so,boleh la aku update blog..wuuhuuuu...

nak cite ape??tengok tajuk entry main cuci-cuci..cuci mende ni??jeng..jeng..jeng..takde mende pun..cuma aritu aku punye bayi..err..kereta..kena berak ngan burung-burung yang tak ensem and tak cun..ciss!!dah tak comel dah kereta aku..


haddooi..aku nak cuci sendiri,tapi.............rajinlah sangat kheennnnn....kihkihkih..tak kuasa aku nak cuci..dah la letih balik koje...nak pergi cuci kereta,agak tak rajinlah kot haku ni..

kalau dah kate tak rajin,memang tak rajin lerrr...tapi aku ni rajin menghabiskan minyak ngan duit untuk pergi ke car wash!yeaayy!!jom main snow..kuikuikui..tengok gambar meh..

mula-mula basuh kaki..kaki yang mucuk!!!heee..ade 4 orang,so,sorang basuh 1 tayar..

weee..snowing..aku suka giler part ni..hahaha..kalo mandi pakai mende alah ni mesti best kan??sabun dia wangi giler..sabun ape ntah yang dia orang guna..

aku nak beli 1 letak kat rumah lah..boleh ke??agak-agak berapa harga menatang tu ye??kuikuikui..nanti senang tak payah pergi car wash!!

heehhhh..main gosok2 pulak..gosok bagi hilang daki oke..
dah..tu je gambar yang aku sempat snap..sebab orang tu macam perasan aku hambek gambo dia orang..kihkihkih..btw,aku puas hati dengan service diaorang ni..tapi.....terbang RM10..berbaloi ke??hahahaha..lantak lah sana..niat aku sedekah..diaorang dah buat kerja kan..so,aku tak kisah..janji tahi2 itu sudah tiada..wakakakaka..

hmm..ada something wrong happen kat kereta aku ni..nak kene bawak pergi service..adoooi..ngengada betul la kereta aku ni..terbang lagi duit haku pasni..takpe2..err..nanti2 aku story mory ape jadi kat kereta aku k..sebab aku nak story mende lain pulakssss.heee..

okey bye!


*notakecik : keretaku sayang..tolonglah jangan buat hal.. T_T

45 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

hish.. best ape cuci2 kete. men2 sabun. men2 air.. hehe..

tp tulah.penat.haha

Ayuraza said...

haha..silap parking la tu..da kena berak ngan burung..cik bayi comell kena mandi buih..
kalo rossa yang mandi buih...mau kami2 lari..hahaha

Ujang9897 said...

comelnya kete

✿....rossa alina....✿ said...

Puteri Iqa Izyan : penat plus malas la..hahahaha..

Ayuraza : hahaha..jgnlah lari..kehkehkeh..mmg sala parking..sbb parking full..adoooi..menyesal parking bawah pokok.. T_T

Ujang9897 : hehehehe..comel n ngengada..hahaha..

HonEyBuNNy said...

he2..kalau ila malas pn g cuci keta kedai.....

hajarus said...

esok pun cdng nak g main cuci2 jgk... kelawar kat mane tah dok tumpang melabur plak kat atas bonet kete... huhu..

Ain Zulaikha said...

hehehe burung itu lah kerja dia.. kalau tak de dia, bila nya kita nak cuci keta? hehe

yumi's prOp.. :) said...

cutenyer kete..
weee mndi2 da kete cute 2..

y-A-n-A said...

cuci2 servis.. hehehe

azian said...

salam kenal...
thanks jenguk blog saya...

anishamzah said...

takpe janji kreta kesayangan mandi wangi2 dekat car wash tuu..hee

rieyana ynn said...

nanti upah yana jew cuci...ahaksss.;d

azureEn said...

anta cuci lagi puas haty dari cuci sendri.. =P

tpi kt luar UM ade satu tempat tu cuci rm9 (oka murah singgit je. kedekut btol! XD)

jalan2 sni plak.. ^^

soffya cik bulan said...

ehhh, syiokkk cuci kete ekk..agaggaga

arina said...

nice blog dear (:
sudah follow awak ! nnt follow balek ye ;p

cik @!en said...

jaga baby elok2 ya pasnie.. hehe

YanaMIB said...

kita pn suka anto kedai utk cuci...tp kt cni rm8 je siap vacuum lg..hehehe~ =P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kak yanie tak basuh lagi kete....asyik hujan memanjang


heehhehe...alasan je tu...sebenar nye malas nak pi cuci kete sorang2 kekekkeke

sLEEping BEauty said...

kereta dan tuan kereta sama2 comel :)

ezzue said...

kereta cumel lama2 jadi besar. hehe. wah segar bugar la kereta rossa. huhuu.

cty said...

berbaloi la bsuh kt carwash...
bersihkan..hehe

Raji berkata said...

sepuluh ringgit
mahal btol
hohohoh..
kt tmpt aku murah jer pun xD
siap ad yg roller tuh lagi
hak2

igtkan sula apa lah tadi =.="

Ain Atika said...

ahahha...biasa ahh 2...kena service selalu baru manja...

Tapak Kaki said...

musim hujan pun hantar keta pergi car wash ke?hehe

✿....rossa alina....✿ said...

HonEyBuNNy : hee..kalo rajin cuci kt umah erk??saya malas,maen siram2 je..hahahahaha.. ;p

hajarus : lagi dasat kelawar punyee..mesti berketui2..kihkihkih.. ;p

Ain Zulaikha : burung tu tau2 je kite xbasuh kete,so dia berak nak soh basuh kot..hahahaha..

yumi's prOp.. :) : hahahaha..cute mcm tuannye x??kihkihkihkih..memang ler dah mandi cute..pastu 2 3 hari dah xcute..comot balik.. =_="

y-A-n-A : hehehe..meh join cuci2.. ;p

azian : welcome..thanks singgah sini n komen juge... :)

anishamzah : op kos la..luar dalam wangi..hehehe.. :)

rieyana ynn : weee...dah ade volunteer nih..hehehe..haaa..nti saye cari btol2 kang..boleh ke cuci kan??kihkihkih.. ;p

azureEn : kalo cuci sendiri just simple2 je kan..hihihi..ade yg lg murah sebenarnye..tmpat yg ni pun baru 1st time pergi..sekali kena rm10 lak..xpe la..nak buat cmne ka.. :)

soffya cik bulan : syiokkk tgk org cucikan..hehehehe.. ;p

arina : thanks coz follow... :)

cik @!en : yeap!!pasni kena jaga elok2..hehehe.. ;p

YanaMIB : kat sini pun ada jugak yg rm8 tp nak buat cmne kan..dah terbasuh kat sini..hahaha..biar je la..xkisah pun.. ;p

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : a'ahlah kak...asyik ujan je..penat je basuh..esoknye ujan.. T_T

sLEEping BEauty : weee..tenkiu...blushing dah ni.. :)

ezzue : alamak...cmne nak besarkan kete saye..kuikuikui.. ;p

cty : a'ah..mmg bersih..rasa sayang lak nak masuk dlm..hahaha..

Raji berkata : roller??yg automatik pnye erk??huhuhu..haaisyhh..raji pk pe haaa??hahahaha..

Ain Atika : skrg ni pun sudah pandai ngengada kete ni..huhuhu..

✿....rossa alina....✿ said...

Tapak Kaki ; mase tu tahi2 itew sudah kering dan mencacatkan penglihatan pada kereta dah jd xcomel kete..hehehe..tu yg nk p hantar carwash..xpe la..janji bersih..dah dekat 2minggu xbasuh..hahahahaha.. ;p

Mr feckry said...

lastik je burung tu

Miz Ellysu Bahari said...

sama la,niat kat hati mmg nak basuh sendiri.lastly, hantar ke car wash jerk...hehe

Un Phat Lee said...

loh bebaloilah tu.10 ringgit je.

dilla adilla said...

seronok main buih2 masa basuk kete....hahaha

jgn lupa singgah blog... ade entry baru...=)

http://dillaadillastory.blogspot.com/2010/12/jodoh-kita-hanya-setakat-itu-aku-pasrah.html

Citarasa Rinduan said...

kak ayu pun suka kalau time tengah cuci...keter kena sabun ala-ala snow....

putih gebu jer time tu..hehehhe

Alynn Notnot said...

wow bestnye dah ada kereta. nak jugak :(

Heidi Shafiq said...

dh 3 mggu aku x basuh kete aku tu..

mR.sYaH said...

asal xjoin jer dgn org tu.. leh main baling2 sabun.. hahah...

J@J@ / Bini The Rock said...

10 ingget?? ok la tu, normal price.

Cer klu kita yg buat sdrik..tersengguk sengguk gosok daki2 dia..dah tentu2 penatnya tak hilang sehari suntuk! kannn??

hahahah!

aleen aiden said...

hahah.samelah ngan kakak alin,malas cuci sendirik.kat kampung pon klo boleh nak carik carwash.ngengade btol die 2.kamo xngade.hee ;P

nora said...

cutenye kete

fara said...

kite pon slalu kene camni.
geram taw!

✿....rossa alina....✿ said...

Mr feckry : heee..kalo la ada lastik time tu dah lame kena..hahaha..

Miz Ellysu Bahari : hahaha..kalo nak jimat kene basuh sendiri tp malas la plak kan..hihihi.. ;p

Un Phat Lee : berbaloi ke?ade tmpat yg lg murah kot?? ;p

dilla adilla : hehehe..mmg seronok la.. :)

Citarasa Rinduan : hahahaha..tu yg snap gambar sampai banyak2 kali..ske tgk buih tu..heee..

Alynn Notnot : best ke??nak jaga tu payah.. T_T

Heidi Shafiq : 3minggu?mak oooi lamanye..xpe..nnti basuh la..kan skrg musim ujan..bg je kena ujan tu..hahaha..

mR.sYaH : segan lah nak join..hahaha..

J@J@ / Bini The Rock : hahahah ye la.. aritu pernah basuh sendiri..xbersih pun..kuikuikui..

aleen aiden : kuikuikui..ye,saye xngengada..hahaha..cme pemalasssss.. ;p

nora : cute ke??kuikuikui..

fara : haaaa..pasni kene bawak tembak,kite tembak je burung2 itu..hahaha.. ;p

ciK LyndaWawa igUana said...

rajinnye anda mencuci..=]

suwit irOnLady said...

salam kenal...
akak ada tag kamu utk join..
http://ainaramizah.blogspot.com/2010/12/jom-kita-lari-ke-blog-larian.html

✿....rossa alina....✿ said...

ciK LyndaWawa igUana : mencuci itu perlu..hihihi.. ;p

suwit irOnLady : orait..nnti saye tengok..thanks.. :)

HEROICzero said...

ah lama rasa nya x cuci kereta. keh3x~ selamat mencuci!

Selikat Coklat Berbicara said...

ala ala ala , awat comel bebeno kete tu cik rossa ?

huwaaa! snowwingg ! *weee ~~~

✿....rossa alina....✿ said...

HEROICzero : eeee..pemalas punya olang..xpayah basuh la..gne air ujan jeee..kihkihkihkih.. ;p

Selikat Coklat Berbicara : yelaaa..tu kalo dapat mandi buih tu best wooo..kahkahkah.. ;p