terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, September 26, 2011

baby asyik buat hal je.. T_T

kenapalah kereta aku asyik buat hal je...takpe²..aku faham..dah name pun kereta second hand kan..macam²lah perangai yang dia buat..


dah tu,macam tau² je aku nak gaji,pandai pulak dia pilih time..haishhh..bijak..bijak..


actually,kereta aku memang dah lame dah ade leaking..tapi aku buat bodo je..haaaa aku memang suka cari penyakit sendiri..memang padan muka kat diri aku sendiri kannnn..


dah tau leaking,main redah je guna kereta..mase tu takde buat hal sangat..sebab tu aku guna je..satu hari tu,aku mintak cik abang simpan kereta kat rumah dia..sebab aku malas nak drive..hahaha..


bila aku nak ambik balik kereta aku,aku start enjin,bunyik bising²..aku bukan tau sangat pasal kereta..check² minyak hitam,memang dah keringggg!!hahaha..hampeh betul aku ni..mulalah nak menggelabah..


aku terus ajak cik abang cari minyak hitam..nak buat camne..kena isi jugak minyak hitam..kalau tak,camne nak jalan??hew hew hew..


lepas enjin dah stabil sikit,aku terus hantar pergi klinik kereta Perodua..kereta aku kena tahan 1 hari..sebab dorang nak check ade leaking lagi or tak lepas dorang tukar menatang² dalam tu..


bila dah okey,dorang call suruh amek kereta..hueee terbang rm200.00++..tu baru tukar barang je..belum masuk minyak hitam lagi..so,total rm300.00++.. #pitam


mintak²lah kereta tak buat hal lagi..bulan November 2011 road tax kereta pulak mati..aduuuiiiii..banyaknye nak guna duit.. T_T


sabar je laaaaaaahhhhhhhhhhhh..banyak betul dugaan nihhhh..


harap sangat lepas ni janganlah ade dugaan yang lagi teruk..AMIN..


-end-


#notakecik : manusia memang sentiasa akan diuji oleh ALLAH S.W.T..supaya manusia sentiasa akan mengingati-NYA.. 


6 comments:

Hana Soffelia said...

Macam tulh kekdahnya bila ada besi bergerak a.k.a kereta. Sabor jelah.

zOeY zAu YaH said...

mesti tensen kan..sabo2

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

huhuhuu.... x tau nk tlg cane... susah2 nnty xde kenderaan ko dok je la uma ak nak..?? jadik maid.. hehheheh

hamzah ian said...

aku kete pun takde. sobss

Ninie said...

Dia nak suh beli yg baru la tu....hihiks. Ngada2 sungguh keta zaman skang..hehe. sabar je la. Sudi2 terjah mollow blog Ninie juga ye. Emmm...nk tnya, gambar rossa kt jendela tu lawa sgt....professional photographer yg amik ke? Ke masa tunang? Ninie berkenan la, thanks for the idea...tp kena cari tingkap grill yg bersih mcm Rossa punya la...hehe.

✿....rossa alina....✿ said...

Hana Soffelia : HANA..SAYE DAH CUKUP SABAR NIH..HUHUHU..MINTAK2 LAH DAH XDE BUAT HAL DAH.. T_T

zOeY zAu YaH : TENSEN BANGEETTTT...HUHUHU..

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ : JADI MAID??XMO LAH!!

hamzah ian : BOHONG LA KALO XDE KERETA..

Ninie : BARU??ALAMAK..PENGSAN JAP..KERETA TU MMG NGENGADA BETOL TAU..HUHUHU..TQ PUJI GAMBA..AHAKSSS..TU BLOGGER MOFASAD LA YG SNAP.. :)