terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, September 3, 2011

dah tengok Final Destination 5??

sape dah tengok Final Destination 5??sila kembang idong laju laju..hew hew hew..cerita yang aku tak suka tengok tapi aku kene tengok jugak sebab ade orang belanje..nak buek camnoooo..dah orang nak belanje,terima je la..sebab orang tu dah beli tiket kot??takkan nak cancel??haihhh..


actually aku tak tau orang tu nak belanje tengok Final Destination 5..cik abang ade jugak bagitau orang tu belanje tengok cite ni,aku ingatkan dia main² je wei..hampeh betul..aku mane suke tengok cite horror camni..mengerikannnnnn..tak pasal² masuk dalam mimpi pulak kanggg...





okey,aku nak buat review sikit pasal Final Destination 5 ni..errr..boleh ke aku buat review ni sebab aku tengok pun sebelah mata je..kahkah..siap angkat² kaki lagi wei..aduiii memang mengerikan..


cerita ni memang tak sesuai di tonton oleh budak² wei..serius boleh jadi trauma..aku yang tengok pun rasa macam nak keluar dari wayang tu je..kesian cik abang kat sebelah,asyik kene pukul ngan aku je..hahahahahahaha..


orang tu pulak asyik gelakkan aku je kat sebelah nape entah..aku malas nak layan orang sebelah,sebab aku nak fokus on movie..[konon je laaaa]


cite ni dimulakan dengan Sam Lawton [Nicholas D'Agosto] bersama kekasihnya Molly Harper [Emma Bell], dan beberapa penumpang lain menaiki bus interline city, RollandCoach Lines dalam acara retreat menuju Vancouver-British Island. sepanjang perjalanan dalam bas, Sam dapat bayangan jambatan yang dorang akan lalu tu,akan runtuh..pastu ade la jugak bayangan² lain yang dia nampak..


tapi,yang si Sam ni buat tak tau je..so,dia pun diamkan diri je la..tapi,tak lame lepas tu apa yang ada dalam bayangan Sam tu betul² terjadi..jambatan yang dorang lalu tu tiba² retak n goyang then runtuh..pehh memang dasyat wa kata luuuu..


semua orang nak selamatkan diri tapi tak dapat..sebab jambatan tu dah runtuh..kalo jambatan dah runtuh,camne nak selamatkan diri??kan??ishhh..


Candice Hooper [Ellen Wroe] nak selamatkan diri tapi tak dapat selamat jugak sebab dia terjatuh dari jambatan tu n tertusuk tiang besi perahu layar yang ada kat bawah dia..pehhh!!


Isaac [P.J. Byrne] pulak kat dalam toilet bas tak sempat nak keluar then mati jatuh dengan bas yang dia naik tu..nasib ko la Isaac..aku tak suke watak dia dalam cite ni..padan muka ko mati..har har har.. 


Olivia Castle [Jacqueline MacIness Wood] cuba nak jauhkan diri dari tempat yang retak tu n dia lari mintak bantuan Sam nak seberang jambatan tapi tak dapat seberang jugak sebab besi yang dia pijak tu patah n Olivia jatuh dalam laut..dah la jatuh,pastu kene hempap dengan kereta yang jatuh kat atas dia..pehhhh!!


Dennis [David Koechner] pulak lari² nak selamatkan diri jugak,tiba² dia terjatuh..tapi nasib baik dia dapat bertaut kat konkrit yang ada kat situ..tapi,dia mati jugak sebab terkena benda panas..bayangkan kalo badan korang kene air panas camne??tapi ni bukan air panas woooo..ha,nak tau pegi tengok sendiri la..

Nathan [Arlen Escaperta] pulak mati sebab ade besi yang menghayun terkena kat kepala dia..pehhh...pastu lagi sorang, Peter Friedkin [Miles Fisher] yang 'sempat' selamat jugak akhirnya mati tertusuk dengan batang² besi dari trak yang jatuh..


Sam yang berusaha nak menyelamatkan diri lepas keluar dari kereta pun terima nasib yang sama dengan orang² yang mati tu. Dia mati terkena papan gerigi besi yang jatuh dari trak then membelah tubuhnya..ewww...


Molly je satu-satunya orang yang selamat dari kejadian itu...


ehh..ehhh..jap!!haaa semua yang kat atas ni terjadi dalam bayangan Sam jeee..kuikuikui..yang betul² cara dorang mati lagi dasyat..kalau nak tau,better pegi tengok sendiri..har har har.. 


erkk!!tak paham ke ape yang aku membebel ni wei??laaa...tak paham rupenyeee..sebab tu aku suruh tengok sendiri..kihkihkih..


aku tak dapek nak story lebih² sebab aku taknak ingat wei..ngeri..huhuhuhu..kalau dah tengok,ce korang bagitau aku,part mane yang paling ngeri bagi korang..


pape pun terima kasih sangat² tak terhingga kat orang tu a.k.a adik cik abang sebab bawak aku ngan cik abang tengok citer ni..hampeh betol ko kannnnn...


okey,selamat menonton.. ^_^


tata..


-end-


# notapink : mood raya dah nak habisss..huhuhu..

2 comments:

♥ Dea ♥ said...

citer psal apa nih??.. cm ngeri je,.. hehe

✿....rossa alina....✿ said...

♥ Dea ♥ : cite final destination la..huhuhu..mmg ngeri.. :p