terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, January 13, 2013

kemusykilan

Assalamualaikum..



Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur untuk meng"update" entry pada pagi² buta ni.. huhu.. nape ntah tak boleh nak tido pulak. padahal tadi jalan jauh. kalau jalan jauh² mestilah penat kan?? tapi ni takde rase penat pun. kat dalam kereta pun tak tidur. pastu tak tau nak buat ape, terus on pc pastu online fb ngan bukak blog. :p




pastu try check viewer kat blog. baru terperasan orang search "miszrossa.blogspot.com" directly from smartphone, pc or lappy, and etc. hmm.. musykil jugak ni. sape yang yang rajin baca blog cikai ni?? hahahahaha.. siap hafal nama blog saya lagi. family?? tu saya tau kalau dorang yang baca sebab akan ada keluar nama blog dorang. tapi ni yang terus taip kat "google" or "yahoo". haaaaaaaaaaaaaaaa siapakah ittewwww..




Alhamdulillah, ada jugak pembaca misteri kat blog ni. terima kasih sudi singgah.. :) i'm very appreciate it. tapi lagi seronok kalau yang singgah tu ada blog, dan saya boleh singgah blog dia pulak. :)




ape² pun, saya tak halang sape² nak baca blog ni. takkan tetibe nak halau orang singgah blog kita, kan?? lagipun, saya bukan privatekan blog ni. so, sape² je boleh singgah. saya suka share idea dengan semua orang.. :)




sebelum tu, nak layan lagu ni jap.. macam best pulak. :p



2 x 5 - Ahli Fiqir





Kali Bagi Tolak Campur
Habislah geli kerana geletek
Hilanglah resah kerana biasa
Kerana telah terbiasa
Geli dan resah tidak akan lagi terasa

Semut di seberang lautan
Kau nampak
Bila gajah di depan mata
Kau buta

Lebih sudu dari lauk
Lebih tunjuk dari tengok
Lebih diri dari duduk
Lebih cawan dari mangkuk

Berkata-kata jangan lupa
Banyak yang bertukang di mata dan Mulut
Sedikit sahaja yang
Menukang di tangan
Bangkai gajah busuk di hutan
Hendak di tanam
Pekong di kaki sendiri dibiarkan
Busuk oh.. Kurap, kudis, nanah, kayap.. ii..

Dua kali lima sepuluh
Lima kali dua sepuluh
Lapan campur dua sepuluh
Dua campur lapan sepuluh

Sama pandai sama bodoh
Sama lawa sama hodoh
Sama cerdik sama belok
Sama tepok sama bongkok

Duduk diam tunggu dulu
Kunci mulut nanti dulu
Sebelum kau berbicara
Sebelum kau nak berkata
Cermin dulu hujung rambut
Hingga ke hujung hujung kuku kakimu

Kurangkan lada kurang pedasnya
Kurangkan rempah kurang panasnya
Kurangkan lebah kurang sengatnya
Kurangkan cakap kurang silapnya

Dan membisu takut takut
Mana tahu silap hari
Silap bulan lambat laun
Silap tahun kau menjadi

Dua kali lima sepuluh
Lima kali dua sepuluh
Lapan campur dua sepuluh
Dua campur lapan sepuluh

Sama pandai sama bodoh
Sama lawa sama hodoh
Sama cerdik sama belok
Sama tepok sama bongkok

Jangan cakap lepas
Biar pandai beralas
Ada ubi ada batas
Ada hari kami balas

Kiramu hanya bias
Cercamu cuma tempias
Hari ini kami berkias
Esok lusa kami mengganas

Jangan suka jaga tepi kain orang lain
Kain sendiri yang terlondeh
Kata dulang paku serpih
Kata orang dia yang lebih

Ada orang suka menerima
Tapi tidak suka menderma
Ada orang suka menderma
Tapi diharap dibalikkan semula

Dua kali lima sepuluh
Lima kali dua sepuluh
Lapan campur dua sepuluh
Dua campur lapan sepuluh

Sama pandai sama bodoh
Sama lawa sama hodoh
Sama cerdik sama belok
Sama tepok sama bongkok

Dua kali lima sepuluh
Lima kali dua sepuluh
Lapan campur dua sepuluh
Dua campur lapan sepuluh

Sama pandai sama bodoh
Sama lawa sama hodoh
Sama cerdik sama belok
Sama tepok sama bongkok




tata. :)



#notakecik : tak sabar pulak nak mengecat. :)


4 comments:

eray said...

wahh..ramai peminat, sy pun suke baca blog awak...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-kehamilan-shaklee-cantik-sihat-dan.html

si cantik sally said...

nak buat pengakuan!!!!!----> ak le pminat mistri hang tu..kihkih...kdg2 ak stalking kai gugel jek bab kat opis ak ni x leh tinggal jejak karang meke2 bace blog ak kihkih..ak mmg hapal blog kawan2..kihkih... ^_^ hang mara x?? bab ak skodeng blog hang..

si cantik sally said...

nak buat pengakuan!!!!! cane lak ak leh tetibe terrrbace en3 hang yg da bape bulan ni...kihkih!! ak le pminat mistri hang..kihkih..bab kdg2 ak maleh nk buka blog kai alamat email ak..ak stalk blog kwan2 kai gugel je..klu nk komen baru le dok log in...kihkih..dok hapal blog name kwan2 ..je..jgn mara nooo.. ^_^

alin said...

eray : thanks coz baca blog saya.. :)

si cantik sally : ooohhhooooo rupanye ang yang baca blog ni yeee.. hehehehe.. xde marahlah. lagi sukeee.. weeeeeeee~~ ♥♥♥