terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, January 29, 2013

[DEKORASI] sumber inspirasi

Assalamualaikum




selamat hari Selasa. tetibe nak jadi Monday Blues plak padahal harini hari Selasa. no monday blues monday blues hokkeyyyy.. takpe, bos tengah meeting. meh update blog sat. lagipun, mesti ada yang nak baca entry terbaru dari saya kan?? terharu pulak. :') *perasan retissss




okey, kat sini saya nak bagitau satu rahsia. hehehe.. alahhhh bukan rahsia ape pun. just nak bagitau sumber inspirasi saya untuk men-deco² rumah even takdelah nak deco sangat ni dari rancangan tv kat Astro. especially kat channel 728, rancangan Life Inspired. nak dispecifickan, rancangan Pure Design. memang best sangat² sebab mereka design rumah yang suram, bertukar jadi super duper cantik!! :)




bayangkan dapur yang nampak macam old school bertukar jadi modern look dengan tukar warna cat, ngan tukar sikit² perkakas kat kawasan dapur tu. memang totally different kalau tengok hasilnya. :) kadang² mereka ada tunjuk cara² nak DIY barangan terpakai bagi nampak baru. dan kebanyakan barang² yang mereka guna memang dari kedai barangan terpakai. jangan pandang rendah kat kedai barangan terpakai ni. kadang² barang² tu masih nampak baru lagi. 




sebelum...



selepas..




cantik kan?? macam tak caye ni adalah dapur yang sama. cuma tukar warna cat kabinet ngan table top je. :)




sebelum...



selepas...








sebelum..


selepas..

 







sebelum..

 
 selepas..





 
bestnye kalau dapat deco rumah sendiri cantik camni. sebenarnya nak bagi nampak cantik tu senang je. kena pandai match kan warna. kalau silap pilih warna memang kita akan rasa pelik. :) masalahnya, nak carik yang cantik tu susah pulak. takut tersalah match pun ade jugak. :p




eeee geram pulak tengok gambar² tu. hehehe.. ruang rumah kami agak terhad so tak dapat nak hias camtu. :p pape pun semua ni jadi sumber inspirasi bagi saya dan suami sebab cik abang pun layan jugak channel ni. dan memang cik abanglah yang suggest channel 728 ni. hihihi.. :)




kalau korang nak jadikan rancangan tu sumber inspirasi pun boleh. kita sharing² saja.. :) okey, nak update tu je. nanti² sambung lagi. nak buat kerja sikit ni. :)




tata.




sumber gambar : SINI




#notakecik : dapur is in progress. :)

No comments: