terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, October 15, 2010

wahh..tak kandas.. :)


hehehhh..dapat bayangkan tak aku senyum2 macam kucing..kikiki..kenapa kucing??op kos la kucing..sebab aku comel..kahkahkahkah..lempang jugak kang minah ni..perasan!!kenapa aku happy semacam je ni??hehehehe..sape yang tak happy..aku dah lulus TEST JPJ untuk kereta..weehuuuuu...aribaa..aribaa..hehehe..happy..happy..baru lah boleh tarik nafas lega..kalau tak, muka monyok macam unta..hagagaga..

MySpace

aku nak cerita sikit pengalaman mase aku test tadi..err..sebelum tu..untuk pengetahuan kau orang..ni adalah test kali kedua aku ambik lepas aku kandas jalanraya dulu..dulu masa aku study kat UiTM segamat, aku ada amek lesen memandu gak..aku lulus bahagian 2 (parking, 3 penjuru, bukit) tapi kandas kat jalanraya..maybe sebab time tu aku tak ready lagi kut..bawak pun ntah pape..tu yang kandas..huhuhu..lagipun mase tu nak final exam plak..lagi la aku pressure..lantak la sana..tak pe la..mende nak jadi kan..bila dah kandas tu,aku ingat nak amek je test kali kedua..tapi aku kena focus kat final..so,aku tak dapat nak amek..

bila dah habis study,ingat nak sambung..tapi,asal nak sambung je,rasa MALAS la pulak..hehehe..haa..malas punya pasal,sampai dah mati aku punya lesen L kereta tu..adehh..membazir je duit aku kan..tu la..menggedik sangat nak amek lesen time study..kalau nak pun,amek la awal sem..ni ngada2 nak amek time dekat2 nak final..hahahaha..kan dah kene ulang balik semula..haaa..padan muka kat aku sendiri..

sekarang baru terhegeh2 nak amek lesen..tapi..aku dah lulus!!yess!!dengan keberkatan doa mak,abah ngan kawan termasuk u olls..aku dah berjaya..huhuhu..alhamdulillah..

kau orang tak tahu ape yang aku rasa tadi..terketar2 tau pegang stereng tu..hahahaha..siap cakap sorang2 dalam kereta dah macam orang nyanyuk..ye la..nak cool kan diri sendiri kan..haaihh..mase test jalanraya pulak,aku borak2 selamba je dengan abang JPJ..err..abang ke??uweekkksss!!!!da la buncet!haks!!jahat tol aku ni..dia dah luluskan aku,lagi aku nak mengata dia..aku tak kisah pun borak ngan sape2..ni siap mintak nombor tepon..amboi3..ini sudah lebeyyyy...aku tak tahu nak bagi ke tak..

bila dah habis test tu..aku tengok result LULUS..dengan bijaknye aku berkata.."ermm..tak boleh la.." kahkahkah..watpe la nak bazir2 tenaga layan2 dia orang ni..aku pun bukan pegang tepon selalu..kang tak terlayan plak..err..bunyik macam nak layan je..hehh!!takde maknanye lah..marah cik abang aku nanti kang..

tu la pengalaman aku..pendapat aku la kan,tak salah pun kalau abang2 JPJ tu nak menggatal ngan kau orang..ni bagi perempuan2 yang nak amek lesen la..nak tahu sebab ape aku kata camtu??tu lah cara nak hilangkan kau orang punya nervous tau..serius aku kata,kau orang takkan ingat yang kau orang tu tengah test JPJ kalau borak2 dengan dia orang..layan je pertanyaan dia orang..tapi kalau sampai lebih2 tu..kirim salam je la..hahahahaha..tapi,semua tu terpulang pada diri sendiri..kalau dah memang tak reti nak drive,n membahayakan,haaa..nasib ekau lerrr...hehehehe.. 
MySpace
waahh..panjang pulak entry kali ni ye??hehh..ermm..bagi sapa2 yang nak amek lesen kereta tu,ikut la tips yang aku bagi ni..hahaha..tapi,depends kat kau orang jugak tau!!jangan la bila dah kandas tu kau orang tergedik2 ngan abang2 JPJ tu pulak..kompem tak terlayan..hahahaha..kalau dia orang layan tu..aku no komen..hehe.. -END-

*notakecik : pasni kompem pergi mana2 naik kereta..hehhh..


3 comments:

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wah wahh... x de dah la gelaran minah rempit kO tu ekk.. hehehehhe.. congrat!!!
t jgn jadi cam aku lak.. ada lesen tp dOk simpan dalam peti ais... x guna.. hahah

encik big said...

Jawatan kosong :
Pemandu peribadi encik big.
kelayakan -
boleh bawak kete
ade lesen
stenbai 24jam
ensem

ahaha..!

congratzz mek~! bli kete lak pas ni.. wuwuwuw~!

✿....rossa alina....✿ said...

za : hahahahaha..xde hilang kot??ko tau je la jalan kat damansara tu cmne..JEM giler....huhuhu...

en. big ; wah3..tinggi btol cita2 en. big kite ni..hahahahahahahahaha..demand! ;p