terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, June 18, 2011

ABAH!!TERIMA KASIH!! ^_^

aku ada seorang abah..[memang la seorang,takkan dua pulokkkk..]dia sangat garang!!dulu masa kecik² aku selalu tipu kawan² aku,aku cakap abah aku polis..kakakakaka..

sebab misai abah aku tebal macam sarjan misai..kawan² aku pun ade yang percaya..kehkehkeh..jangan marah haaaa...

ni abah aku mase muda..

ni abah aku yang sekarang..dua kali ganda!hihihi..ampun abahhhh.. ;p
segarang² dia,tetap ada batasnya..takde lah sampai patah² tangan or kaki..haishhh tu dah kes mendera dah tuuuu..

ehh..tapi abah pernah lempang aku sampai berdarah woooo..pastu aku nangis² sampai meleleh² hingus..

habis basah bantal aku..err..basah n kotor..kotor sebab kena darah tu laaa..eee gerun aku bila ingat balik..tengok!!betapa nakalnye aku mase kecik²..

aku tak berdendam pun bila abah aku buat camtu..aku tahu abah buat camtu ade SEBAB!!kalau tak,mesti aku makin nakal nanti..

dulu abah sanggup buat dua kerja semata² nak bagi aku n adik beradik aku makan..kitaorang tak pernah rasa lapar..

kalau lapar tu memang kitaorang sengaja taknak makan sebab merajuk ngan abah or mak jeee..sebab tak dapat mainan..kahkahkah..

ohhh!!lupa nak bagitau..abah ada meniaga ABC n CENDOL!!mak pulak meniaga kuih²..ade lah dulu gerai kat hujung jalan tu..sape tak kenal CENDOL AYOB..

ehh..ehh..bukan cendol taik idong tau!!ni betul² cendol..memang terbaeeeeeeeeekkkk punya..resipi tersendiri..hihihi.. *promote jap!

dulu ramai yang beli sebab gerai hujung jalan..kompem orang boleh nampak..sekarang ni masih meniaga..tapi meniaga depan rumah..ramai yang tak tahu..

haaaa..pasni kalau nak rasa cendol or abc,mai ler datang gerai abah aku ye..masuk je kat JALAN BELIMBING,MERU,KLANG,SELANGOR,straighhhhhtttt je sampai la jumpe gerai kaler pink sebelah kiri,haaaaaaaaaaa jumpe la tu..kalau tak jumpe tu kompem tak tau cari..kahkahkah..

dengan hasil jualan tu lah abah aku besarkan rumah,bagi kita orang makan,belanje baju raya,beli baju sekolah,beli buku sekolah,bla..bla..bla.....

sesusah-susah mane pun,abah aku akan cari jugak duit dengan cara yang HALAL!abah mane tak sayang anak oooooooooooiiii..

see??sekarang kita orang dah jadi orang!!bukan alien!!kihkihkih..abah selalu ingatkan kitaorang,"BERSYUKUR DENGAN APA YANG ADA..JANGAN TAMAK SANGAT.." haishhh..ye abah..aku akan ingat kata² tu sampai mati!!

pape pun,aku nak ucapkan TERIMA KASIH kat abah sebab besarkan kitaorang dengan kesabaran even kitaorang selalu sakitkan hati abah..alahaaaiiii..tetiba rase nak nangis² pulak bila teringat kisah dolu².. T_T

orait,sebelum aku nangis²,aku nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada bapa² yang bergelar bapa kat luar nuuuu..semoga menjadi bapa yang terbaik dalam hidup anak² anda...[bapa ayam tu di kira bapa jugak ke??] errr..

abah!!SELAMAT HARI BAPA!!alin saaaaaaaaaaaaayyyanggggg abah!!err..ehh??ehh??alamakkkkk....penat je taip panjang²..abah aku bukan baca blog aku punnnn..takpe²,jap lagi aku wish..

okey,tata~

1 comment:

mr pot n mrs lat said...

erm ,
tengok abah awak trengat sarjan misai lam gerak khas tuhh .
hehe :)
jemput ke blog kami .

: MRS LAT :)