terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, June 22, 2011

berhati² di jalan raya.. ^_^

"Jalan setia alam yg nk ke sekolah jem terok ad eksiden myvi ms0k l0ngkang,kenari rem0k" - ni SMS yang aku dapat dari tunang aku..err..sila abaikan bahasa singkat yang dia gunakan.. ~_~"
mase ondewei nak pergi kerja ada eksiden jugak..tapi antara moto dengan moto la..aku tak tahu camne boleh eksiden..tau² dia orang semua dah jatuh..ingatkan ada bangla eksiden ke hapeee..sebab situ kawasan kilang..selalu bangla main lintas je..
tapi aku tengok tadi moto yang jatuh..aku tak sempat nak tengok semua sebab aku tengah drive..agak teruk la jugak..maybe ada yang cedera..mintak² tak de pape la yang buruk jadi kat dia orang..
pastu tadi mase tunang aku ondewei nak balik dari anta aku pergi kerja,dia bagi SMS tu haaa..dasat gak ye eksiden tu..camne la boleh masuk longkang..ishhh..
tu la..kat jalan raya ni kena sabar..kalau rasa dah lambat tu,biar je..takpe,biar lambat..yang penting nyawa kita..
nak kate prestasi kerja menurun??ehh??tu cuma prestasi je..lagipun,bukan selalu datang lambat..kalau dah tau selalu masuk lambat,cuba² lah keluar rumah awal..
ni kalau dah eksiden,duit terbang,kereta nak repair,moto nak repair,ubat² lagi..ishhh..pikir lah untuk keselamatan diri yeee..
tapi ada jugak disebabkan kecuaian orang lain,kita yang jadi mangsa..that's why kita kena still berwaspada..mane tau kan,disebabkan kita,orang lain pulak yang susah..
tiba² aku terpikir la..kalau jadi eksiden tu,jalan jammed kan??kalau jalan jammed,kiranya kita ni menghalang orang cari rezeki la kan??hmm..
okeylah,aku tak nak bebel panjang²..pape pun,kat mane² je,keselamatan tu penting..orait..take care ye yu ollssss..tata~
-end-
# notakecik : mendung pulak kat luar..mintak² balik nanti tak hujan..

1 comment:

Gadis said...

nasihat yg bgus... sy sndiri pun bru berjinak jnak dlm dunia driving..