terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, November 11, 2010

BODOH!!BANGANG!!grrr...

uiks!!adakah kata kata di atas terlalu melampau??hihihi..rileks..aku bukan nak maki orang..sesungguhnya aku tak berdendam dengan sape2..cuma benci orang sikiiiiiiiit tu ada la..kehkehkeh..benci bersebab..bukan takde sebab..tapi aku cuba belajar untuk TIDAK BENCI orang..insyaALLAH..

kenapa aku keluarkan kata kata tu??siap buat tajuk entry..haaa..nak bagitau la ni..enset aku buat hal la..dah lama dah dia buat hal..oooo...mengada tau!!asyik buat hal je..mane tak nye..enset pun made in CHINA..barang tak ori..tapi dok gatal2 beli jugak sebab murah..

haaa..murah??sebab murah je beli..tapi tak tengok kualiti pun..camni la jadinya..akibatnye,baru 2 bulan guna,dah buat hal..haaihh..pastu asyik buat hati aku panas je..nak je campak kat dinding tapi sayang plak nak main campak campak..nanti dah tak boleh nak SMS or call..wuwuwu..ku tidak sanggup wooo...baik main belai belai je..hihihi..

meh aku tunjuk ape dah jadi ngan enset aku ni..sangat menyedihkan..




see??nampak tak ape dah jadi..screen tu jadi dua..bila aku tunjuk kat orang,sedap2 je kata tu wallpaper..wakakaka..tu bukan wallpaper kot??memang rosak..kadang2 screen keluar kelabu je..kadang2 keluar line2 yang berwarna warni..macam tv rosak tuuu..haaa...canggih kan enset aku ni..hahahaha..

orang lain nak ada dua screen kene beli dua enset..aku tak payah..satu enset memang dah ada 2 screen..hahaha..ngokngek!so..pasni kalau nak beli pape,kene lah check dulu ye..kalau tak,haaa...camni la akibatnye..nape lah aku jugak yang terkena..cehh!!

aku nak anta kedai bagi repair tapi bila aku nak anta,boleh pulak enset ni elok..pandai betul..haaiihhhh..geram pulak aku rasa..memang menahan kesabaran dah time tu..kalau nak anta kene la tunggu enset ni bengong balik..tapi entah bila..

takpela..tunggu je la..even aku tak tau bila nak rosak balik..[orang nak enset elok,aku nak enset rosak..hahaha..ntah pape..] sekarang ni aku dah tak pandang enset rosak ni sebab dah ada pengganti..weeehuuuu..enset ape??jeng3..nanti2 la aku citer..enset cikai2 je kot??hehehehe..oke..stop sini dulu..ada hal mau buat..[bilik kecik..tunggu kehadiran aku!!]err..bye!! -end-

*notakecik : thanks to cik abang sebab temankan aku pergi beli enset baru semalam..heee..

37 comments:

aliesha kirana said...

ala ciannye..beli encet baru k.hehehe~

manggosteen said...

beli brg china ni kadang2 ikut nasib la..
membe aku beli hp china bley tahan bertahun gak..

Anna Boleyn said...

heheh dah dapat enset baru... tak pe lah. tak de susah hati sangat kan. hehe :p

allia farhana said...

haa tu dia....
dah dapat pengganti dah...hahhha

❤NazirahMoktar❤ said...

memg geram kan kalo hp rosak...sume kate cacian akan keluar..hahah...same la kite..huhu

mier@merr said...

wah...ok la tu...dpt dua skrin scra percuma...haha

cHaN said...

patut bangga r ade handset mcm tuh.
bukan senang nak dapat screen jadi dua. hihi :D

iday said...

dapt handset br ker?wahhhhh,,cepat update yer,,nak tgk,,

hnset iday pon rosak sekarg,tgn dah gatal nak pkaia hndset br,,hehe

thanks 4 visiting my blog k:)

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

weyh, nak tgk enset baru ko tu... heheh.. aku pun nk beli gak... mau beli HTC wildfire je...huhuu.. letak atas hantaran.. heheh.. tp lambat g arr ley pakai.. heheh

nurulfaridah said...

laa..screen ade 2??
pelik2..laen kali cek dlu tao.. ;)

nurulfaridah said...

laa..screen ade 2??pelik2..
laen kali cek dlu tao.. ;)

Amni said...

dah da yang baru, yang lama terus buang eh? hehe..

nazirafarahinomar said...

hehe,sabar cik rossa..nanti kumpul2x duit beli yang berkualiti,yg cikai+kualiti+murah! :) lagi best! :)

princeduyong said...

beli la yang ori.... :)

Ciao Annin-sama said...

Aik? Dah beli enset baru? Baru je nak suh beli haha!

Datang sini jap jalan-jalan :D

cik nur said...

untung la dapat enset baru tuh :P

✿....rossa alina....✿ said...

aliesha kirana : wuwuwu..itu sudah tentu..mesti kene cari pengganti..hihihi..

manggosteen : wee..manggis komen kat sini..hehehe..haa..yg dapat tahan lama tu sbb pandai cari kot??tp yg ni memang mcm ape ntah..geram je ble dah rosak dlm mase 2 bulan..cehh!!

Anna Boleyn :enset baru pun kene gne duit gak nak beli..wuwuwu..terbang duit den.. T_T

✿....rossa alina....✿ said...

allia farhana : hehehe..pengganti mesti ada..kalo x,xsyok la idop ni.. ;p

❤NazirahMoktar❤ : hahahaha..seb bek maki dalam hati je..kalo kuat2 kang org lain plak teras..hihihi...

mier@merr :hahaha..mmg susah nak dapat 2screen terus kan??waaahahahaha..tp sakit mata sebab tulisan jadi kecik.. T_T

✿....rossa alina....✿ said...

cHaN : hahahaha..bangga gila sampai kembang2 bontot..wakakaka..seb bek suar dalam xkoyak..tetttt~~lalalala..hahahaha.. ;p

iday : orait..nnti nak update tp segan la sebab enset cikai2 je..kikikiki..tgn gatal sebab nak kuar duit beli enset baru la tu..haaa..pe lg..beli la gak..hahaha..welcome dear..ziarah menziarahi itu penting..hihihi.. :)

✿ ..natakafisha.. ✿ : hahaha..ko nk buat hantaran??kompem aku nak pegang dulang yg tu pastu kompem LESAP!!!!wakakakaka..errr..kalo lesap btol,jgn ingt aku yg amek tau..sbb aku jd invisible aritu..wakakaka.. ;p

✿....rossa alina....✿ said...

nurulfaridah : mase beli tu excited gila tahap kambeng xdenye nk detect ape2..hihihi..sekali dah terkena,haaa..hamek kau..wuuuwuwuwu..buang2 duit je.. T_T

Amni : aicehhh!!mcm habis madu sepah di buang lak..eh,xde la sampai buang..ade lg ni disisi saye tp cme jadi tatapan je la..hihihihi.. ;p

✿....rossa alina....✿ said...

nazirafarahinomar : duit da kumpul..pastu habis plak..sbb dah beli enset baru..wuwuwu..pokai!! T_T

princeduyong : mase tu tgh tak banyak duit sangat..nak beli yang ori mahal lak kan..hmm..amek je la yg murah.. hihihi..

Ciao Annin-sama : huhuhu..nak soh beli apenye ye?hihihi..ye..jangan la jalan2 kejap je..lama2 pn xpe..hehehe..dialu2kan tau.. :)

✿....rossa alina....✿ said...

cik nur : untung ke??pastu poket kempissssss..huhuhu.. T_T

Fatima said...

thank you dear for your lovely comment! <3





fashionbyfatima.blogspot.com

Lelaki Ini said...

hahahah..
kesian
yg ptg hndset baru!

Wahidah said...

kesimpulannya jgn la beli hp made in china lg..:)

Fiq said...

kdg2 kalau kita maki gajet kita ni, dia tambah merajuk! nt langsung dia taknak sembuh!

✿....rossa alina....✿ said...

Fatima : welcome fatima..nice to mett you dear.. :)

Lelaki Ini : op kos la..mesti kene tukar baru..hihihi..

Wahidah : dah xbeli dah..ni beli made in..........tetttt...rahsia..hihihi.. ;p

fiq : nak wat cmne yunk..dia asyik buat hal je..geram gak kadang2..huhuhu..tp xde la sampai jual2 ke ape..sbb rossa bukan jenis yg ske jual2 balik barang.. hehehe.. :)

Frodo Baggins said...

mungkin lu kene campak beliau kuat2. siapa tahu ok. kan? hahahhahaha

✿....rossa alina....✿ said...

frodo si peminat coli merah : waaahhh!!!sudah campak kuat2 la..tp campak kat tilam la..heee~~ ;p

Liquid said...

waa cool nye ade dua wallpaper dalam satu screen... heehee =P

Redbloodsnow said...

alololo..cian die. biase lah tu rossa. enset made in china mmg gtu. xpe² nnti cari yg baru kualiti manyops punyer ek..hehe

Sharinginfoz said...

sorry to hear that, kena hati2 lain kali

hajarus said...

salam singgah sini kembali & salam kenal juga rossa... thanks yer sudi singgah blog k.hajar.. akak follow k...

anyway ala siannyer enset rosak yer.. xpe2 nak ade pengganti dah kan... :)

Cheno said...

bestnya dpt hp baruu.
nak jugakkkk.nak dua! T_T

✿....rossa alina....✿ said...

Liquid : hahaha..cool ke??sakit mata la sbb tulisan jd kecik..huhuhu..

Redbloodsnow : hihihi..kali ni xde beli yg made in china dah..

Sharinginfoz : ok..tq ye..hm,baik..pasni lebih hati2.. :)

hajarus : tq kak hajar..ye la..dah ade pengganti..yg ni ok kot..mintak2 xrosak lagi.. :)

Cheno : waahh..bankrupt la saye nnti..hihihi..enpon mainan bleh?? ;p

Poyaty said...

sian awak. hehe. jgn marah2 ye.

BTW maaf sbb lambat jengah sini. saya da link kan awk skali

do keep in touch :D

salam kenal

✿....rossa alina....✿ said...

poyaty : hehehe..xde marah pn..cme geram je.. ;p

yeap..salam kenal gak.. :)