terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, November 8, 2010

"awak..awak..tumpang tanya.."

vroomm..vroomm..bunyi motor kapcai aku yang dah tak comel sebab dah lama tak servis..pergghhh...landing baekkk punya..biasa lah..minah rempit INTAN..cehh!!minah rempit pe jadah??aku dah pencen dari jadi minah rempit sejak eksiden bawah trailer..kuhkuhkuh.

lepas tongkat motor aku,dah lock sana sini, siap rantai lagi..err..oke aku tipu..takde rantai2 bagai..dah settle semua aku pun pergi touch card..kat INTAN ni guna touch card..takdenye guna punch card..jabatan lain dah guna tumb scan..JPA bila lagi ntah..cuma kat INTAN ni up sikit la kot dari JPA..sebab JPA still guna punch card..kalau kat INTAN,cuma makcik2 cleaner je yang guna punch card..wakakaka..err..encik bos JPA,jangan saman saya oke..teeheeeee...

oohh..kak mas pun baru sampai jugak..takpe..biar dia pergi kantin dulu..aku nak betulkan kain jap..err..jangan ingat kain aku terlondeh pulak..bukan..bukan..tadi sebelum aku naik moto pergi kerja,aku setting aku punya kipas kat kain tu haaaa...kang melambai2 je time naik moto..tu yang setting bagi sorok2 sikit kipas tu..dah sampai kena la setting balik kan..nanti kang orang ingat aku pakai fesyen ape pulak..tetibe kipas kat depan..wakakaka..

oke..lupakan pasal tu..tengah syok2 jalan nak naik tangga..dengar suara mamat2 ensem..errkk..jap..jap..ensem ke??tak tengok muka dah kata ensem..kang tak pasal-pasal cuma pegawai2 sini je kot??wakakaka..nak kata pegawai sini tak ensem la tu..ehem!!sorry guys..aku tak tau la..walau ensem tahap kambeng camne pun,kau orang tak dapat nak gugat keimanan aku..aicehhh!!belagak giler aku ni..fuuhh!!tak nak la dapat laki satu tempat kerja..tak syioookkkk la..hehehe..

oke..sambung cerita..lepas aku naik tangga nak menuju ke cafe,tetiba aku di sapa oleh mamat2 ensem tadi..nasib baik betul2 ensem..hihihi..

"awak..awak..tumpang tanya boleh??blok B kat mane??" sambil merenung mata aku yang seksi macam aishwarya rai..pergghh..nak gugur jantung aku ni..

err..jap..jap..bukan gugur sebab dia renung mata aku..tapi..tapi..AKU TAK TAHU KAT MANE BLOK B TU!!!!uwaaaa...ape kejadahnya aku ni dah kerja SETAHUN lebih sikiiiiit kat INTAN pun tak tahu lagi blok B katne??cehh!!wat jatuhkan nama INTAN jerr..

wuwuwu...dengan muka selamba je aku jawab.. "errr..nak pergi bilik mane ye??" aku budget tu peserta kursus yang nak datang berkursus kat sini.. 

mamat ensem tu tetap nak pergi blok B..tapi aku tetap bagi jawapan yang mengecewakan.."errr..alamak..saya failed kalau blok2 ni..tak hafal la.." pergghh!!jatuh airmuka aku yang macam sariyanti ni..kompem kena reject dari senarai dia orang..eh??tetiba..oke..ignore it!

even aku tak bagi jawapan yang memuaskan,dia orang tetap tersenyum...siap boleh cakap.."ooohh..baru lagi ye??" jap..jap..tu perli ke ape tu??ahh..lantak la situ..aku hanya mampu tersengih macam kura-kura dapat cengkerang..dan hanya mampu berkata "SORRY"..halamakaaaiii....malu den!!nasib baik takde staff lain mase tu..kalau tak,kompem aku kena kutuk kaw2..

lepas ni aku kena berusaha menghafal semua bangunan kat INTAN ni..mane tau pasni ada lagi yang tanye2 aku kan..kot2 lagi ensem ke..boleh wat cuci2 taik mata..kehkehkeh..ni tak..asyik terperap je dalam opis membesarkan bontot..orang tanye blok pun tak tahu..pe la aku ni..sekeh aku laju2 cepat..

pengajaran,jangan la budget macam tahu semua padahal baru kerja setahun lebih sikiiiittt..pasni kena amek tahu semuanya..dah..dah..sambung blogwalking..mentang2 bos takde..bye! -end-

*notakecik : to cik abang..saye bukan curang tau..tu cuma gedik2 je..wakakaka..

20 comments:

alien said...

ni intan sblh UM ke

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

hahahah sengal ko... hehehehhe... mentang2 la die encem.terus terkedu ekk.. heheh

plumpy.tootsie said...

LOL.u same mcm my fren,ssh nk hafal blok and names of the rooms.

GaDis CoMeL said...

ok, lepas ni sila hafal blok2 dan bilik2 kat INTAN tu.

do it as a homework!

Ard said...

len kali buat peta utk diri sendiri :p

intanurulfateha said...

ingt u sebut name i
rupenye name tmpt hehe
*pasan jap

nor isneini said...

sariyanti siot!! tak taahaannn nyah...hakhakhak..

cherry said...

hahaha... kalau tau, siap leh eskort tunjuk blok yg mana satu kan...
hehe...salam singgah...

✿....rossa alina....✿ said...

alien : bukan..ni intan kat sebelah hutan..kikikiki..gurau je..kat bukit kiara..kat atas bukit tuuuu..hihihi..

✿....rossa alina....✿ said...

✿ ..natakafisha.. ✿ : waahhhhaahahaha..kalo dah jumpe org ensem kompem la tergagap2 je cakap..hihihihi...miang~~

✿....rossa alina....✿ said...

plumpy.tootsie : hihihi..ntah..kalo soh hapal lirik lagu boleh plak ingat..hihihi..

✿....rossa alina....✿ said...

GaDis CoMeL : ye!!baik!!hihihi..kene hapal la..mane tau ade lagi yg lebih ensem tanye2 kan..wakakaka.. ;p

✿....rossa alina....✿ said...

Ard : peta lukis kat tapak tangan boleh x??hihihihi...

✿....rossa alina....✿ said...

intanurulfateha : hahahaha..a'ah la..nama pun dekat2 sama..seb bek ni nama tempat ye..kot2 ade org nama institut tadbiran awam negara lak kan??hihihihihi...

✿....rossa alina....✿ said...

nor isneini : ngeng tol adik aku ni..cehh!!jangan malukan aku..tau la aku ni berlakon..tu kan nama samaran aku..wakakakaka..geli~~lalalalala..

✿....rossa alina....✿ said...

cherry : thanks coz singgah..hihihi..tu la..kalo bleh nak tunjuk je sampai depan pintu tp segan plak sebab xtau blok tu kat mne..wat malu je kan??hahahahaha.. ;p

HEROICzero said...

hehe setaon lebih kot. xpe2, take ur time. wakakaka~

nice.

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha..yess..kene take time..padahal bukan besar mana pon intan ni..kikikiki.. ;p

h A n Y S said...

laaa..awat kata x tau.. kata lah, JOM KITE CARIK BLOK TU SAME2 NAK..? sambil sengih2 manje, auwwww~ hahahaha~ ;p

✿....rossa alina....✿ said...

h A n Y S : hahaha..uiks!!tu sudah bahay tu..hihihi..xpasal2 cik abang ai marah..ai setia yu..hehehhhhh.. :p