terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, December 19, 2012

[DEKORASI] sofa + meja kopi di ruang tamu

Assalamualaikum,



hai semua, hari ni tak larat lagi nak buat kerja yang kene berdiri lame², so kena buat kerja yang duduk je. smalam dah tolong opismate printkan baucer, arini tak tau nak buat ape pulak. hmm ape lagi nak buat kan, update je lah blog.




kebetulan pulak ada gambar baru kat dalam kamera. hehehe.. so, ape kate kite update pasal dekorasi rumah. actually, bukanlah dekorasi sangat, sebab memang belum complete.. saje nak share dengan u ollssss.. :)




untuk ke sekian kalinya, nak share dengan korang pasal sofa kat rumah. sofa ni kami beli kat kedai perabot biasa je. alah, yang ada bangla kerja tu. kuikuikui. sama tempat saya beli meja komputer dengan kerusi. :)




sebenarnye dah lame dah survey nak beli sofa camne. konon² datang kat kedai bangla tu nak survey je tapi bila pikir² balik, kalau asyik survey je, bila mase pulak nak belinye?? sementara ada duit ni, baik beli. nanti kalau dah habis, susah pulak. (--") kalau boleh taknak beli sofa yang jenis kulit tu. sofa jenis tu kalau rosak/koyak sikit, kena ganti SEMUA. dah membazir duit dah. kalau beli jenis yang kain, rosak sikit ganti satu bahagian je. :)



rasa macam makan ruang pulak sofa ni. mase tengok aritu macam kecik je. bila dah sampai besar pulak. kuikuikui.. tapi takpelah. puas duduk kerusi ni sebab selesa. kerusi jenis ni tahan lama sikit. tapi depends kat kitalah kan nak jaga camne.. :) eh, baru perasan corak yang kami pilih ni sama macam corak kusyen dalam cerita kat tv. memang tengah fesyen ke?? kuikuikui.. :p




kipas ni cik abang pasang sendiri. saya cuma bantu ambik² barang je. tauke kedai offer nak hantar pekerja untuk pasangkan. tapi cik abang ni rajin sangat nak pasang sendiri. kuikuikui.. sisebabkan rumah kami tak tinggi, jadi kami pilih kipas yang batang pendek je. kalau ambik yang panjang nanti kipas tu kene kepala pulak. bahaya.. :p



heip heip!! tengok sofa dengan meja kopi je tau!! jangan tengok lain.. HAHAHAHA.. dinding belum cat lagi sebab tak tau nak cat warna apa. hmm.. balik nanti nak bincang dengan cik abanglah. yang putih² kat dinding tu sebenarnya plaster. cik abang tampal lubang² yang ada kat dinding tu. 



eh, sila abaikan sampah² yang kat bawah tangga ye. tu barang² dari dapur. sekarang ni tengah renovate dapur, so barang² kat dapur kena letak kat tempat lain. kecuali dapur masak je yang masih ada kat dapur.. hehehhh..




meja kopi tu harga asing². tapi kat kedai perabot tu memang dia letak 1 set camni.. berat sangat meja ni weh!! aritu kat kedai takde nak angkat², mase sampai tu saya cuba tolong cik abang nak alihkan meja, tak larat nak angkattt. berat sangatttt!!




misi mencari perabot dah settle, lepas ni cari lain pulak. hehehehe.. :p




hmm rasenye tu je kot nak cerita pasal sofa ngan meja. nanti update lain pulak ye.. tata.




#notakecik : suara takde lagi hari ni.. T_T

1 comment:

nurun nisak said...

sonoknya akak dpt hias umh dgn cik abg..sy bleh berangan je la..hehe