terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, December 20, 2012

[DEKORASI] divider

Assalamualaikum,



hai semua.. okey, entry kali ni nak cerita pasal divider pulak. bukan divider kat highway tu tau. ni divider dalam rumah..




kalau ikut cadangan awal, ingat nak letak dinding je kat tengan² tu means letak batu je terus. tapi nanti ruang tamu nampak kecik pulak..




pastu tengok cerita Adam Hawa kat tv, dalam rumah Ain tu ada letak divider jugak. cantik.. pastu ajak cik abang carik kat ikea divider jenis camtu. memang ade pun, siap dah carik dah divider tu. tapi, tak beli pun sebab pikir² balik, lain kali jelah beli. 




pastu masa beli meja komputer tu, cik abang ada nampak divider kat kedai tu. actually, saya minat yang dalam tu ada lampu tapi MAHAL!! cik abang cadangkan divider yang warna putih tu. hm, tak kisahlah. asalkan ada. hewhew.. bila tengok lama² cantik pulak divider tu. :)







cenggitulah bentuk divider tu haaa.. berat tu memang berat.. kayu padu. kenapa pilih putih?? sebabnya habuk tak nampak sangat!! hihihi.. ramai yang sangka kalau warna putih ni habuk boleh nampak. sebenarnya, kalau beli warna gelap, habuk lagi nampak. saya dah bandingkan kabinet tv dengan divider tu.




kabinet tv tu saya kena buang habuk tiap² pagi. pastu petang tu mesti ada habuk lagi. divider tu saya tak buang habuk pun. sebab habuk tak nampak.. kat kabinet tv ketara sangat habuknya. 




sebab tu saya pilih putih. lagipun, saya nak bagi ruang tamu tu jadi nampak luas sikit. kalau warna hitam mesti nampak sempit sikit. :)



tapi terpulang korang nak design ruang tamu korang camne. depends kat keselesaan korang. ruang tamu setiap rumah lain² citarasa kan.. :)



okey, ni je kot nak share.. tata. :)



#notakecik : batuk² lagi.. T_T

2 comments:

suzie said...

curi idea aku ek....aku dah berbulan2 wat plan umah mcm tu....hmmm...tuka idea lain plak...nanti sama tak best....

✿....rossa alina....✿ said...

aku curik ke?? hahahahaha.. ko ade gtau kat mane² ke?? aku xtau plak ko nak buat camtu. ala, ko buatlah pattern lain plak..kakakakakaka..